Web Analytics
More
    Reklāma

    Google nākas piekāpties Krievijā, atvērs Android arī citiem meklēšanas dziņiem

    Jaunākie raksti

    Lai arī Android tiek uzskatīta par visai pielāgojamu operētājsistēmu, tomēr Google vienmēr turējusi meklēšanas servisa izvēli un obligāto lietotņu paketi visai īsā pavadiņā. Pirms diviem gadiem Krievijas pretmonopola uzraugs sāka izmeklēšanu pret Google par citu meklēšanas dziņu ierobežošanu.

    Jaunākā informācija norāda, ka Google nāksies Krievijā atļaut izmantot Android operētājsistēmā citus meklēšanas servisus. Šis solis sperts Krievijas meklēšanas servisa Yandex vārdā, turklāt informācija par tiešu Yandex atbalstīšanu nekādi netiek slēpta. Yandex ir ne tikai tīmekļa meklēšanas dzinis, bet arī piedāvā e-pastu, karšu, jaunāko ziņu un citus servisus.

    Reklāma

    Turpmāk Google Krievijas teritorijā pārdotajiem Android viedtālruņiem neuzspiedīs savu meklēšanas servisu. Tas pats attieksies uz Chrome tīmekļa pārlūku. Google nāksies samazināt obligāto lietotņu klāstu, kas nepieciešams, ja vēlies izmantot Google Play veikalu.

    Reuters ziņo, ka Google būs jāievēro jaunie nosacījumi sešus gadus un deviņus mēnešus. Vienlaikus Google nāksies samaksāt soda naudas aptuveni 7.85 miljonu dolāru apmērā.

    Avotsbgr.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artanis
    18.04.2017 13:39

    Nu protams – kā tad krievi bez tā, ka uzspiež saviem pavalstniekiem lietot to prokremlisko draņķi. Es varu saderēt, ka pēc pāris gadiem krievijā būs arī sava OS, gluži kā Ziemeļkorejas “Red Star” (protams, ar integrētu cenzūru un valdības back-door).

    Daris
    18.04.2017 16:32
    Reply to  Artanis

    Apnikuši esat ar savu rusofobiju it visā.
    Iemācies lasīt vienkāršus textus – runa ir par i z v ē l e s iespēju! ! !

    Guntars K
    19.04.2017 10:13

    Es gan uzskatu, ka kaut ko tādu kā googles meklēšanu uzspiest ir pamatoti. Ir labi, ka viens meklētājs attīstās, jo tad arī visu tajā var atrast. Kaut kādā pārlūkā kā primārais bija Yahoo, tad vispār neko neatrod, ko man vajag. Yandexā ir līdzīgi.

    Reklāma