Web Analytics
More
    Reklāma

    Bite pērn investēja 11.8 miljonus eiro, tuvākajos gados 4.5G un 5G tīkla attīstībā ieguldīs vēl

    Jaunākie raksti

    Mobilo sakaru operators Bite 2016. gadā infrastruktūras attīstībā un klientu servisa pilnveidošanā ieguldīja 11,8 miljonus eiro, īpašā mediju pasākumā klātesošos informēja Bites vadītājs Kaspars Buls.

    “Pērn uz katru vienu eiro, ko nopelnījām no cenas paaugstinājuma, vēl deviņus eiro ieguldījām no Bites budžeta. Tā mēs droši varam apgalvot, ka katra desmitā lieta, ko pagājušajā gadā uzbūvējām, radījām vai paveicām, bija iespējama, pateicoties finansēm, ko ieguvām no cenu pieauguma,” skaidroja Bites vadītājs.

    Lauvas tiesa jeb 11,429 miljoni eiro no kopējām investīcijām tika novirzīti tīkla un tehnoloģiju attīstībai. Savukārt 0,371 miljoni eiro ieguldīti klientu servisa attīstībā.

    Buls atzina, ka šis ir tikai pirmais solis Bites vērienīgajā vairāku gadu investīciju programmā. Līdz 2018.gadam infrastruktūras attīstībā kopumā plānots ieguldīt vairāk nekā 20 miljonus eiro. Šīs investīcijas ļaus pakāpeniski un mērķtiecīgi virzīties uz 5G tīkla ieviešanu. Jaunās paaudzes tīkls tiek veidots sadarbībā ar globālo informācijas komunikācijas tehnoloģiju gigantu “Huawei”.

    Tā 2016.gada nogalē Bite tīklam pievienoja 80 4G+ bāzes stacijas un 176 4G bāzes stacijas, no kurām 25 ir uzbūvētas pilnīgi no jauna. Vienlaikus Bite bija pirmais mobilo sakaru operators, kurš uzstādīja Latvijā pirmo 4,5G bāzes staciju. 2016.gada beigās Bites tīklā bija 710 bāzes stacijas.

    Arī 2017.gadā uzmanības fokusā būs 4G un 4,5G tīkla stiprināšana. Līdz vasarai Bite nodrošinās vēl ātrāku internetu uz Latvijas lielākajiem ceļiem, vairāk nekā 60 bāzes stacijas aprīkojot ar 4G. Plānots uzbūvēt arī 70 jaunas 4G bāzes stacijas.

    “4,5G tīkla izmantošana sniedz reālus ieguvumus mūsu klientiem, proti, ātrāku un stabilāku datu pārraidi, tāpēc līdz jūnijam uzstādīsim arī septiņas 4,5G bāzes stacijas. Tā līdz šā gada beigām bāzes staciju skaits Bites tīklā sasniegs teju 800,” uzsver Bites vadītājs.

    Vienlaikus Bite vadītājs atgādināja, ka klientu fokuss ir un paliek uzņēmuma prioritāte: “Mēs sākam ar to, kur klientam saskare ar Biti ir vistiešākā, proti, mūsu saloniem. Pērn jau modernizējām un paplašinājām 13 klientu apkalpošanas centrus. Šogad atbilstoši jaunajam konceptam pārveidosim arī atlikušos 26. Vēl vairāk – savos salonos bez maksas nodrošinām pakalpojumus, kas atvieglo viedierīču lietošanu, piemēram, sagatavojam tās darbam un pārnesam datus no vecās ierīces uz jauno. Starp citu – šo pakalpojumu piedāvājam arī citu operatoru klientiem.”

    Klientu vajadzībām atbilstoši pakalpojumi ir vēl viena joma, kur Bite pērn bijusi celmlauzis. Piemēram, Bite bija pirmais mobilais operators Latvijā, kurš sāka piedāvāt tarifu plānus, kas ļauj brīvi ceļot Eiropā un lietot internetu telefonā kā mājās.

    “Mūsu nākamais solis šogad – jauni, digitāli papildu servisi – ar mērķi ieviest labāko pašapkalpošanās sistēmu,” piebilda Buls.

    Līdztekus jauniem produktiem un pakalpojumiem privātpersonām, Bite turpmākajiem gadiem izvirzījusi mērķi audzēt muskuļus biznesa klientu segmentā.

    “Esam plānojuši, ka līdz 2018.gada beigām biznesa pieslēgumu skaitu palielināsim par 30%, bet apgrozījumu – par 40%. Jau drīzumā nāksim klajā ar jauniem, īpaši uzņēmēju vajadzībām sagatavotiem piedāvājumiem,” atklāja Buls.

    Pasākumā Buls minēja, ka mobilo sakaru operators Bite domā arī par televīzijas izveidi, tomēr precīzu plānu ar termiņiem un saturu vēl nav.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GGrs
    06.04.2017 09:25

    Šitas ir kā atbilde tam vakardienas rakstam ar neticamo virsrakstu? Te jau arī varēja iebliezt: “Tu neticēsi kura kompānija iegrūdusi 11miljonus….”

    x
    06.04.2017 09:33
    Reply to  GGrs

    Šokējoši – bite iegrūž 11milj G punkta uzlabojumos, soctīkli agonijā sitas pret rūteriem

    Lapsinieks
    06.04.2017 09:42
    Reply to  x

    Labs!

    x
    06.04.2017 09:31

    vai ir jēga no 4.5G ja 5G jau gaida rindā?

    Skābene
    06.04.2017 09:47
    Reply to  x

    Par 5G licenci būs jāmaksā kāposts, bet 4,X var lietot jau tagad!

    Andrejs
    08.04.2017 14:32

    Vai ar šo Bite mēģina uzsildīt auditoriju, ka lielākām investīcijām būs nepieciešama lielāka klientu līdzdalība jebšu cenas celšana?

    Kristaps Skutelis
    08.04.2017 17:59
    Reply to  Andrejs

    Cenu celšanai nav jābūt negaidītam pārsteigumam visu trīs operatoru klientiem.

    Reklāma