Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai pašbraucošu automašīnu spēj apstādināt gabals krīta?

    Jaunākie raksti

    Pašbraucošu automašīnu tehnoloģijas ir gandrīz brīnums, tomēr vienas pašas automašīnas nespēj darboties – tām ir jāsagatavo uztverama infrastruktūra ar skaidriem un nepārprotamiem horizontāliem un vertikāliem ceļu apzīmējumiem.

    Zemāk redzams video, kurā uzņēmīgi ļaudis pārbauda pašbraucošas automašīnas spējas tikt ārā no ar baltām līnijām norobežota laukuma. Tiesa, izmantotā automašīna nav pašbraucoša, bet tikai parāda konceptu. Pašbraucošas automašīnas jau tā knapi spēj noturēties uz ceļa, bet nelabvēlis ar melnas un baltas krāsas spaiņiem un otu varētu mašīnu nosūtīt grāvja vai koka virzienā.

    Reklāma

    Pašbraucoša automašīna nepārkāps satiksmes noteikumus, tā nešķērsos nepārtrauktu balto līniju. Mašīna neanalizē simbolus, tā pielāgo savu darbību izvietotajiem ceļa apzīmējumiem. Ja Tesla apgalvo, ka automašīna sajauca baltu traktora piekabi ar debesīm, tad tiešām pašbraukšanas tehnoloģijas būtu uzskatāmas par negatavām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    27.03.2017 09:26

    Njā – es arī esmu aizdomājies par to ka nelabvēlis var izspēlēt ļaunu joku ar pašbraucošajiem auto – gluži kā koijots šajā epizodē:
    https://www.youtube.com/watch?v=4iWvedIhWjM

    **
    29.03.2017 21:35
    Reply to  Uldis M.

    kas notiks ,ja mašīnai uzīmēs kautko priekšā vai tā apstāsies?

    **
    29.03.2017 21:38
    Reply to  **

    comment image

    dfffff
    27.03.2017 14:38

    stulbie cilvēki. Labāk uztic savu dzīvību citam stulbenim pie stūres, nekā kompjiem. Es looti gaidu, kad si tehnologija attistisies, nevis raustos un pilinu biksēs, kā lielākā dala pasaules.

    GundarsBarons
    27.03.2017 15:13
    Reply to  dfffff

    traki tev, ka visi riņķī stulbeņi un slepkavnieki. Kaut kādā mērā taisnība ir. Problēma tik, ka tos datorus jau arī projektēs un ražos tādi paši stulbeņi. Un ja nu ieliek tur mikroshēmu, kura visas mašīnas pēc n-kilometriem automātiski ielaiž grāvī?

    Reklāma