Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei nova apskats

    Interesants Huawei mēģinājums iekarot vidējās klases tirgu.

    Jaunākie raksti

    Huawei nova būtu uzskatāms par vidējās klases viedtālruni, tā izskats, un materiāli ir pielīdzināmi flagmaņiem, bet cenas starpība iegūta, izvēloties mazāku jaudu, nedaudz novecojušus savienojumus u.tml.

    Viedtālrunis jau paspējis nedaudz zaudēt no savas sākotnējās cenas, šobrīd Huawei nova pat pie operatoriem maksā pieņemamus 369 eiro. Sākotnējā Huawei nova cena bija 399 eiro, kas īsti nespēja konkurēt ar, piemēram, OnePlus 3. Šobrīd OnePlus 3T ir kļuvis dārgāks, bet Huawei nova – nedaudz lētāks. Tīmekļa veikalos Huawei nova cena ir ļoti pieejami 280 eiro.

    Reklāma

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0.1 Marshmallow ar Emotion 4.1 UI
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 1080 x 1920, ap 441 ppi, skrambudrošs ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 625, astoņi 2.0 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 506 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 12 megapikseļi, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana. 2160p ar 30 fps video. 8 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, USB Type-C un ātra akumulatora uzlāde
    • Izmēri un svars: 141.2 x 69.1 x 7.1 mm, 146 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 3020 mAh
    • Krāsas: Prestige Gold, Mystic Silver, Titanium Grey, Obsidian Black
    • Cena: ap 369 eiro pie operatoriem, ap 280 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Huawei nova veidots no metāla un stikla. No aizmugures viedtālrunis aplam atgādina kaut ko starp Nexus 6P (ražotājs ir Huawei) un Huawei P9. Labi? Slikti? Jāvērtē katram pašam. Vismaz man Nexus 6P un Huawei P9 izskats šķitis pievilcīgs. Diemžēl Huawei nova izskatā nav nekā aizraujoša, nekā jauna, ko biju gaidījis no viedtālruņa ar tik uzrunājošo nosaukumu.

    Protams, metāla aizmugure nozīmēs absolūtu nepieciešamību pēc kāda maciņa, jo (cik man bijusi darīšana ar Huawei metāla telefoniem) aizmugures vāks savāc nevis švīkas, bet gan pamatīgus, īsus iecirtumus. Nevaru apgalvot, ka arī Huawei nova metāla aizmugure ir tik uzņēmīga pret skrambām, bet uzmanīties derētu.

    Huawei nova aizmugures vāka augšdaļā un apakšdaļā ir plastmasas ielaidumi, zem tiem slēpjas Wi-Fi un mobilo sakaru antenas. Ielaidumi patīkami atdzīvina dizainu, ikdienā tos nejūt, tie netraucē.

    Huawei nova aizmugurē izvietots pirkstu nospiedumu nolasītājs. Vērtēju, ka tas ir kādu nieku lēnāks par Huawei Mate 9 un Huawei P9 sastopamo. Pieļauju, ka daļēji vainīgs ir ne tik ātrais viedtālruņa procesors. Jebkurā gadījumā – lietotājam nāksies tikai pieskarties pirkstu nospiedumu nolasītājam, to nebūs jāspiež.

    Viedtālruņa 5.0 collu 1080 x 1920 izšķirtspējas ekrāns ir vienkārši lielisks. Ražotājam izdevusies perfekta izvēle – attēls ir ass, spilgts, kontrastains, krāsas ir dabīgas. Protams, LCD nevar sacensties ar AMOLED iespējām, bet šis ir viens no labākajiem redzētajiem LCD ekrāniem.

    Huawei nova ticis pie USB Type-C pieslēgvietas un ātras akumulatora uzlādes.

    Saskarne un programmatūra

    Huawei nova arī šobrīd darbina Android 6.0 Marshmallow kopā ar Emotion 4.1 lietotāja saskarni – tātad Nougat operētājsistēma un Emotion 5.0 saskarne vēl tikai gaidāma kaut kad nākotnē. Par laimi, Huawei nova ir to viedtālruņu sarakstā, kas pie Nougat operētājsistēmas tiks tuvāko pāris mēnešu laikā. Tieši šī iemesla dēļ atļaušos visai maz pieķerties pie Android 6.0 Marshmallow un Emotion 4.1 lietotāja saskarnes izķidāšanas.

    Kā paspējis pierādīt Huawei Mate 9 modelis, Nougat operētājsistēma un Emotion 5.0 saskarne kopā darbojas un izskatās lieliski. Protams, mēs nevaram no Huawei nova modeļa gaidīt visu to pašu, kas atrodams Huawei Mate 9, bet vizuālās nianses un lielākā daļa Emotion 5.0 saskarnes iespēju nonāks arī Huawei nova.

    Runājot par esošo Android 6.0 Marshmallow un Emotion 4.1 lietotāja saskarni – kopā tas viss darbojas pieņemami, bet ne izcili. Var just, ka Huawei nova procesors ik pa laikam mokās ar saskarnes kustināšanu, bet pastāv pamatota cerība, ka daļa Emotion 5.0 saskarnes atnākšana šīs problēmas salabos.

    Vēl mana pieredze rāda, ka Huawei piedāvātie atjauninājumi ir visai kaprīzi, tie gandrīz obligāti prasa pilnībā atiestatīt viedtālruni un to sakonfigurēt no jauna. Pilnīgi no nulles, nevis atgūt saglabāto kopiju!

    Lai arī iepriekš Huawei bija izdevies vismaz dārgajos viedtālruņos neuzspiest reklāmas lietotnes, tomēr šoreiz ir jārēķinās ar nelielu pavasara tīrīšanu pēc pirmreizējās viedtālruņa iestatīšanas.

    Kopumā atļaušos uzskatīt Emotion 4.1 lietotāja saskarni un Android 6.0 Marshmallow par īstermiņa plāksteri, Huawei nova īsto “es” parādīs tikai pēc Emotion 5.0 saņemšanas. Huawei jau šobrīd ļoti aktīvi labo Emotion 5.0 saskarnes iespējas Mate 9 modelī, kas kopš novembra saņēmis divus pamatīgus (ap 500…600 MB katrs) atjauninājumus.

    Veiktspēja

    Huawei nova ticis pie visai viduvēja procesora, toties tas ir gana svaigs modelis. Qualcomm Snapdragon 625 procesors veidots 14 nm tehnoloģijā, kas nozīmē būtiski mazāku silšanu, kaut arī tiek izmantoti it kā no 2015. gada Cortex-A53 kodoli. Nē, Snapdragon 625 procesors nav uzlabota Snapdragon 617 (615) versija, Snapdragon 625 procesors ir jauns un ļoti labs vidējās klases procesors.

    Snapdragon 625 procesors tiek pārots ar Adreno 506 video apstrādes apakšsistēmu, kopā tie spēj visai pieklājīgi apkalpot 1080p izšķirtspēju ikdienā un spēlēs. Huawei nova ir arī 3 GB RAM (DDR3), kas gan vairs nav nekāds pārsteigums 400 eiro viedtālruņos. Kā jau iepriekš minēju, pieļauju, ka Huawei nova pēc Android 7.0 Nougat saņemšanas kļūs tikai veiklāks.

    Sintētiskās veiktspējas testi uzrāda, ka Huawei nova viena kodola veiktspējā, protams, nevar sacensties ar flagmaņiem. Snapdragon 625 procesors jūtami piekāpjas Snapdragon 650, kas saņēmis divus ātrus 1.8 GHz Cortex-A72. Tāpat Snapdragon 625 procesors nespēj tuvoties Snapdragon 820, kas arī veidots 14 nm tehnoloģijā.

    Kopumā – ikdienas veiktspēja (saskarnes nevienmērīga darbība, lietotņu atvēršanas ātrums) Huawei nova varēja būt kādu nieku labāka. Dažādās spēlēs Huawei nova uzrādi cienījamu sniegumu, nekas uzkrītoši neraustās. Sagaidāms, ka Huawei nova kopā ar Nougat un Emotion 5.0 saskarni darbosies plūdenāk.

    Akumulators

    3020 mAh kopā ar 5.0 collu ekrānu un ļoti taupīgu 14 nm procesoru nozīmēs gandrīz divu pilnu darba dienu darbību ar vienu uzlādi. Teorētiski tiek solīta ātra uzlāde, bet Huawei nova iepakojumā neatradīsi ātrās uzlādes sienas adapteri (komplektā ir parastais 2A lādētājs), kas ir visai grūti izprotams solis.

    Manuprāt, būtu pēdējais laiks pārstāt sūdzēties par USB Type-C izmantošanu viedtālruņos. USB Type-C pieslēgvieta ir uz palikšanu. Pierodi, nopērc no dižās Ķīnas kādu adapteri, lai vari turpināt izmantot esošo microUSB kabeli.

    Tīmeklī atrodami visai precīzi akumulatora testi, kas parāda salīdzinoši rijīgu ekrāna tehnoloģijas izmantošanu Huawei nova. 90 minūšu video atskaņošana Huawei nova noēdīs 20% no akumulatora, kas ir par 3% vairāk par 5.5 collu 1080p Moto G4 un par veseliem 7% vairāk, nekā tērētu Samsung Galaxy S7 (5.1 collas Super AMOLED ar 1440 x 2560).

    Kameras darbība

    Huawei nova ieguvusi 12 megapikseļu galveno kameru ar vienu LED zibspuldzi un 8 megapikseļu pašiņu kameru. Huawei nova sensora izmērs ir 1/2.9”, katra pikseļa izmērs ir 1.25 µm. Tādējādi Huawei nova sensors vismaz teorētiski nedaudz piekāpjas Samsung Galaxy S7 kameras sensoram, bet tas jūtami pārsniedz 2015. gada viedtālruņu kameru spējas. Teorētiski!

    Realitātē Huawei nova uzrāda gan visai patīkamu kameras sniegumu labos gaismas apstākļos (cik nu tie var būt labi mūsu pelēcīgajā ziemā), bet sliktāki gaismas apstākļi tomēr parāda, ka šoreiz nav darīšana ar moderna flagmaņa kameru.

    Huawei nova nav optiskā attēla stabilizācija, tāpēc viedtālrunis paļaujas uz augstāku ISO vērtību. Maksimālā novērotā ISO vērība bija 3200, kas ir divas reizes virs citu viedtālruņu maksimuma. Attiecīgi ļoti būtiski krīt detalizācija un pamatīgi cieš kontrasts. Tāpat Huawei nova kaitinoši bieži izvēlas ļoti garus ekspozīcijas laikus ap 1/17 sekundes daļu, kaut arī ir skaidri zināms, ka “no rokas” iespējams noturēt divas līdz četras reizes īsākus ekspozīcijas laikus (fotogrāfijas rokasgrāmatās raksta 1/30 vai pat 1/60 sekundes daļu). Tātad visai bieži mums būs izsmērēta fotogrāfija ar vāju detalizāciju.

    Nedaudz būtu jāpasūdzas arī par sensora dinamisko diapazonu. Parasti Huawei visai veiksmīgi tiek ar to galā, šoreiz veicas ne tik labi. Kameras programmatūra tiecas kadru padarīt nedaudz tumšāku (visticamāk, lai nebūtu jāizmanto augstas ISO vērtības).

    Kopumā nevarētu apgalvot, ka Huawei nova atstāja brīnišķīgu iespaidu par kameras darbību. Varētu, protams, gaidīt brīnumus no programmatūras labojumiem, bet diez vai tie spēs kaut ko būtiski labot. Jārēķinās, ka Huawei nova kamera nav izcila.

    Nobeigumā

    Huawei nova ir neapstrīdami glīts un labi uzbūvēts viedtālrunis. Šobrīd ir visai patīkami nokritusi Huawei nova cena, kas to padara par iekārojamu vidējās klases viedtālruni, tomēr ne viss ir tik spīdoši. Huawei nova 5.0 collu ekrāns un nelielie kopējie viedtālruņa izmēri varētu būt vilinoši jaunkundzēm.

    Atzīšos, ka no Huawei nova biju gaidījis plūdenāku viedtālruņa darbību arī nesagaidot Nougat un Emotion 5.0 saskarni. Tas pats attiecas uz dažbrīd neuzticamo kameras darbību. Šīs nav jomas, kur Huawei būtu pēdējā gada laikā pieļāvis kļūdas. Snapdragon 625 procesors drīzāk uzrāda aptuveni 180…200 eiro vērta viedtālruņa spējas. Un pat šādā cenu kategorijā dažbrīd Xiaomi un Meizu saskarnes atstātu Huawei Emotion saskarnes ātrdarbību kaunā.

    Izskatās, ka ar Huawei nova modeli ražotājs pavisam attālinās no pievilcīgas cenas (vismaz viedtālruņa iznākšanas laikā) izmantošanas pārdošanas veicināšanai, kas ir drusku skumjš solis. No Huawei Mate 9 mēs nevaram presīt zemu cenu, arī pagājušā gada Huawei P9 bija visai padārgs.

    Drusku uzmanīgu dara fakts, ka Huawei nova starta cena un cena pie sakaru operatoriem ir ļoti tuva, piemēram, Samsung Galaxy S6 32 GB cenai tīmeklī un pat iPhone SE cenai. Tāpat nedrīkstētu piemirst 2016. un 2017. gada Samsung Galaxy A sērijas viedtālruņus.

    Patika

    + uzbūves kvalitāte
    + akumulatora darbība
    + ekrāns

    Nepatika

    – kameras darbība sliktā apgaismojumā
    – lēnīga saskarnes darbināšana

    Interesants Huawei mēģinājums iekarot vidējās klases tirgu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Ekrāns
    8
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    5
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    50 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    13.02.2017 09:31

    man ģimenē ir 4 H telefoni un nekad nav novērotas problēmas ar atjaunināšanu. Divi bērnu P8lite atjaunojās no 5 uz 6to andri, nupat p9 uz 7/5. Vai pie vainas nevar but tas, ka daļa jūsu ķepās esošajiem ir pre=release modeļi, kas saņemti prezentācijas laikā ar zaļu programmatūru?

    Kristaps Skutelis
    13.02.2017 09:50
    Reply to  Lapsinieks

    Mēs cenšamies izvairīties no pre-release modeļiem.

    Lapsinieks
    13.02.2017 09:57

    tik un tā dīvains novērojums par atjauninājumu problēmām. starp citu – viens no jums te paralēlā topikā – man slinkums meklēt, kaut ko rakstīja par “problēmām” ar 5/7, kas bijis saistīts ar agrīnu presei izsūtītu versiju.

    13.02.2017 11:36
    Reply to  Lapsinieks

    Novērojums drīzāk patiess. Bet Huawei tajā gadījumā neteica, ka izsniegtais telefons ir ar pre-release softu. Nebija ziņas par beta vai ko tādu. Vienkārši līdz telefona nonākšanai veikalos bija 2 palieli apdeiti.

    Tā ka man ir aizdomas, ka jebkurš pircējs saņēma Mate 9, bet uzreiz tika piedāvāts vismaz viens lielais apdeits.

    Šis ir mans pieņēmums un tas nekā neataino patieso situāciju. Tad jāiet uz veikalu, jāatpako svaigs telefons un jāskatās, kas tiek piedāvāts no apdeitiem.

    Lapsinieks
    13.02.2017 11:47
    Reply to  Artis Ābols

    jā, izskatās, ka huawejs Tev sagādājis ļoti nepatīkamu pieredzi (un visiem pārējiem). sava veida šāviens sev kājā, kas nu nekādi neveicina mīlestību uz brendu.

    Aigars
    14.02.2017 11:03
    Reply to  Lapsinieks

    Interesanti, ka Tev P9 ir atjaunojies. man jorpojām rāda, ka nav nekāds atjauninājums pieejams. stāv uz 6.0 un 4.1.1

    Lapsinieks
    14.02.2017 11:18
    Reply to  Aigars

    es pac izlasīju te recepti – jāielogojās hiCare softā (biju to atinstalējis) un tur piedāvā atjauninājumu. Telefons ņemts pie LMT – tobiš vietējais

    Aigars
    22.02.2017 13:27
    Reply to  Lapsinieks

    jocīgi. man pat caur HiCare, kurš bija aktivizēts jau sākumā, arī nepiedāvā update.. ;/ varbūt jāparunā ar operatoru.

    Lapsinieks
    22.02.2017 13:31
    Reply to  Aigars

    te bija links no huaweja mājas lapas. ieskaties tur – bija risinājumi

    Aigars
    22.02.2017 14:25
    Reply to  Lapsinieks

    laikam dabūju. vakarā būs jāpamēģina.

    Raivis Driķis
    14.02.2017 12:01
    Reply to  Aigars

    Jap, es arī dabūju 7.0 caur HiCare savam P9

    Lapsinieks
    20.03.2017 00:49
    Reply to  Raivis Driķis

    klau, Tu tagad ar vari tikt klāt iestatījumu panelim neatbloķētā ekrānā un slēgt iekšā wifi , gps utt?

    Raivis Driķis
    20.03.2017 10:37
    Reply to  Lapsinieks

    Jap, varu tikt klāt tam neatbloķējot ekrānu.

    Lapsinieks
    20.03.2017 10:39
    Reply to  Raivis Driķis

    tas ir pamatīgs feils!

    Raivis Driķis
    20.03.2017 10:42
    Reply to  Lapsinieks

    Kādā ziņā?

    Lapsinieks
    20.03.2017 10:55
    Reply to  Raivis Driķis

    kamēr Tu uz toču – es ieslēdzu Tev ļota režīmu un Tev diena pakaļā. Jo diez vai to pamanīsi…

    Raivis Driķis
    20.03.2017 11:04
    Reply to  Lapsinieks

    Tādā ziņā jā, jebkurš var piekļūt iestatījumu panelim, ieslēgt to ko nevajag, tas gan stulbi.

    Lapsinieks
    20.03.2017 11:06
    Reply to  Raivis Driķis

    nevienam citam nugataparātam tā nav. huaweja gļuks. mēģināju kontaktēt suportu – atšuva mani runāt ar vietējo ofisu, kuru, protams, nevar sazvanīt.

    Janis Strubergs
    24.03.2017 15:35
    Reply to  Lapsinieks

    Sony Xperia no aizvērta ekrāna var tikt klāt iestatījumu panelim. Tas nav Huaweja gļuks.

    Lapsinieks
    24.03.2017 16:55

    6 vai 7 andris? no nobloķēta ekrāna, kuru var atslēgt tikai ar pi/figūru/pirkstanospiedumu?

    Janis Strubergs
    24.03.2017 19:59
    Reply to  Lapsinieks

    Jā, jā. Var atslēgt no DROŠI aizvērta ekrāna. Šobrīd ir 7.0 versija, bet šāda lieta bija jau uz 6 andrīša.

    Martins
    14.02.2017 12:05
    Reply to  Aigars
    Lapsinieks
    14.02.2017 15:56
    Reply to  Martins

    jē. varu iedomāties, kā cilvēki negīki te varētu sacepties…comment image

    KKTK
    13.02.2017 09:57

    Visu laiku lasās “Huawei norāva modeli”.

    Skābene
    13.02.2017 10:08

    399eur ir padārgi priekš tāda snieguma! Tad jau tiešām labāk uz Xiaomi skatīties!

    Lapsinieks
    13.02.2017 10:14
    Reply to  Skābene

    viss suns jau ir tajā, ka 90% cilvēku grib pirkt tepat bodē dabūnamo. un vēlams – pie operātora. un vēlams – uz nomaksu. tas pamatīgi sašaurina jebkādas izvēles iespējas. jā, xiaomi ir lētāks bet tas ir tas pats, kas pirkt muzonu pa lēto Latgalītē (piemeklēju analoģiju no senākajiem laikiem). Tāpēc jau viņus nekur rietumos normāli nopirkt nevar – lētā cena iekļauj sevī nopietnus patentu pārkāpumus.

    x
    13.02.2017 10:09

    >skaidri zināms, ka “no rokas” iespējams noturēt divas līdz četras reizes
    īsākus ekspozīcijas laikus
    >(fotogrāfijas rokasgrāmatās raksta 1/30 vai
    pat 1/60 sekundes daļu).

    ja tajās pašā grāmatās palasu vienu rindkopu tālāk, tad uzzinām ka spēja noturēt ir atkarīga no objektīva – jo platāks, jo ilgāki laiki ir noturami.
    tā kā telefonos kameras ir ar ~28mm objektīviem, tad cilvēkam bez traucējumiem un bez izteikti nejēdzīga softa būtu jāspēj noturēt 1/30 ekspozīcijas.
    saprotams, ka tas paredz abu roku izmantošanu un uzmanīgu pogas spiešanu, nevis vicinot trubu vienā rokā un ar otru grilējot desas.

    Lapsinieks
    13.02.2017 10:39
    Reply to  x

    nu vēl (to parasti neraksta grāmatās) vērā ņemams aspekts ir svars. Atceros, ka to, ko ar filminieku un 80/1:1,2 heliosu varēju izdarīt ar nikonu un 80nieku jau negāja cauri. ļurinās tie plasmasnieki rokās…

    x
    13.02.2017 11:38
    Reply to  Lapsinieks

    svars, jā. izmērs – mazu štruntuku grūtāk noturēt, īpaši ja plaukstas bez aristokrāta smalkuma.
    phonēm ir izgudrotas īpašas superbantes kas atdarina fotoaparātu siksnu – iekarot kaklā un atvelkot ar abām rokām, turās stingrāk, kā vienkārši rokās. ja ir iespēja, var atspiesties pret margām, koku vai ko citu.
    grilētājiem gan nav vajadzības – kas redzams, lai ir redzams, kas nav, tas lai paliek vēsturei.

    13.02.2017 11:32
    Reply to  x

    Protams, ka ir runa par pamatnieku vai pat platleņķi, nevis par 300 mm objektīvu. Paldies par precizējumu.

    SarMess
    13.02.2017 11:57

    hei, vai Huawei un citu Android atjauninājumu pieejamības laiks nav atkarīgs arī, piemēram, no mobilo sakaru operatora?

    Lapsinieks
    13.02.2017 12:05
    Reply to  SarMess

    drīzāk no reģiona. lokalizācija (valodas!!!) prasa laiku, tāpēc mēs šos atjauninājumus saņem vieni no pēdējiem

    svimart
    13.02.2017 13:04
    Reply to  Lapsinieks

    xiaomi piem. nekas nav jāgaida…. jo Latviešu valoda nemaz nav iekšā….:) :) :)

    Lapsinieks
    13.02.2017 15:24
    Reply to  svimart

    un kāda no tā jēga? tie netiek oficiāli tirgoti, tiem nav oficiālas un autorizētas labošanas. You are on your own. Pašam jāsūta apakaļ uz Ķīnu un jāzīlē kas notiks tālāk. nemaz nerunājot par to, ka vairums te korekti nestrādā 4G dēļ dažādu prekfenču atšķirībām.

    svimart
    13.02.2017 17:14
    Reply to  Lapsinieks

    Nav ne jausmas vai tiek oficiāli vai hrensviņzin kā tirgoti, bet kaimiņiene nopirka 1A.LV. Un nākošā dienā stiepa lai dabū iekšā Latviešu valodu. Morelocale2 daļēji pārtulkoja. Sev es tādu neizvēlētos, iekšas daudz maz ok, uzbūves kvalitāte briesmīga. ps pašam ir motorola G3 – ideāls telefons pa 96 eur.

    wils
    13.02.2017 17:57
    Reply to  svimart

    Motorola = ķīniešu Lenovo vien ir.

    Jānis Bahanovskis
    13.02.2017 21:34
    Reply to  wils

    Esi lietojis Lenovo? Jaunie ir labi. Lietoju P2 Vibe. uz vāka “Manufactured by Motorola Mobility LLC”. Baterija 5100. Ātrais lādētājs. Tas pats Snapdragons. Lido. Kamera ir krietni labāka. UI ļoti tuva tīram Androīdam. Vidējā klasē šis ir viens labākajiem šajā brīdī. H ir neadekvāti dārgs.

    wils
    13.02.2017 15:55

    Es teiktu, ļoti neveiksmīgs uznāciens ar Nova sēriju. Cenas ziņā noteikti zaudē Alcatel Idol 4, kas uzrāda līdzvērtīgu veiktspēju.

    Lapsinieks
    13.02.2017 16:15
    Reply to  wils

    jā, bet alkateļi negozējas lmt plauktā…

    wils
    13.02.2017 17:58
    Reply to  Lapsinieks

    LMT nav, bet ir pie konkurenta.

    miezis123
    13.02.2017 16:51

    Neko sliktu nevaru teikt par viedierīci! Vismaz ikdienas lietotajam NEKO augstāku par ‘midreidžeri’ nu nav vajadzīgi! Vienīgais pastaipīt e-kraniņu var pērkot augsto klasi, ‘man ir 1000€ vērta ierīce, bet tev nav…’
    Varbūt esmu atradis, jo iepriekš bija ŪLTRAPIXEĻU brīnums no htc, bet kamera mani pārsteidz, pat zemā apgaismojumā 3x labāk funkcionē, nekā iepriekšminētais htc mārketinga brīnums!
    Intensīvā lietošanā dienu izvelk, parasti 3dienas izvelku, bet ja ierobežoju baterijas sūcienu ta visas 4-5dienas spēj izvilkt uz vienas uzlādes mierīgi!

    Ņēmu šo nevis p9lite jo šim usbC. Kā man bija apnicis meklēt pareizo usb spraušanas virzienu!…. Nenoželoju, vienīgais tas vecais emui UI besī, bet gaidu atjauninājumu :) Pēc Huawei vārdiem ‘gada pirmajā pusē’ jābūt!

    Lapsinieks
    14.02.2017 11:12
    Reply to  miezis123

    no tā atjauninājuma jēga tikai tad, ja gaidi app draweri – citādi dizainiski un funkcionāli izmaiņas nav redzamas. OK, drusku pārstrādāts notifikāciju panelis, bet zec āl.

    Vilis Lauskis
    13.02.2017 18:30

    O! Pēc ilga laika pareizais telefons-displejs 5,0 collas.

    Jānis Logins
    13.02.2017 22:43

    Cena noraks Huawejus kā sugu, ja turpinās savu cenu politiku, paaugstinot to.
    Pats savulaik iepirku vienu flagmani “svežaku”, nelietderīgākais pirkums. Neiesaku nevienam pirkt tikko iznākušu modeli, gaidiet kad nokritīs cena un lai kāds arī aptaustās ap to.
    Tāpat 2 gadus vecs S6 modelis (par 240euro) vienos vārtos šo kucēnu ieliek.

    Lapsinieks
    14.02.2017 11:17
    Reply to  Jānis Logins

    vienos vārtos neliek gan. S6 ir daudz lēnāks pirkstu nospiedumu lasītājs, nav usb-c un ātrā uzlāde. turklāt, tas nesaņems nugatu. nevar ielikt atmiņas karti. Lētākā cena jaunam S6 ir 370 eiro – nezinu kur nosapņoji 240.

    Jānis Logins
    15.02.2017 13:40
    Reply to  Lapsinieks

    Nesen pie viena operatora bija akcija. Ja pareizi liec pirkstu, tad nolasītājs strādā labi un ātri, ātrā uzlāde ir. Tas ka viņi taisa biznesu uz neatjauninājumiem un uzspiež pircējam pirkt jaunāku modeli ir nepatīkami. Kautgan tas ir izteiktāks budžeta un kompaktklasei.

    Kristaps Skutelis
    15.02.2017 06:08
    Reply to  Jānis Logins

    Samsung Galaxy S6 šobrīd ir tik novecojis produkts, ka īsti nevaru rekomendēt tā iegādi. Pat ja tam vēl tagad tiek piedāvāti programmatūras atjauninājumi, tie visai drīz beigsies.

    Jānis Logins
    17.02.2017 11:06

    Galvenais lai kameras kvalitāti nenogriež, pārējais mazāk uztrauktu.

    miezis123
    15.02.2017 21:56
    Reply to  Jānis Logins

    JEBKURAS firmas viedtālruni pirkt day1 ir ĻOTI NEGUDRS lēmums! Jo VISIEM, kā viens pēc pus gada jau cena nokrīt vismaz -15% vai pat -20%, vēl pēc pus gada -40% no ‘starta’ cenas u.t.t.
    Pēc pus otra gada modelis ražotāju vidū jau skaitās ‘vecs’ jo ir jau kādu laiku jaunāks modeļa lolojums, šim vecajam kompānija izbeidz globālo supportu un nu jau veikali pilnīgi met pakaļ pircējiem piedāvājot -50/60 un pat -70% vērtībā no sākuma cenas lai tikai atbrīvotos no viņa un plauktus varētu piepildīt ar ‘jaunāko’ modeli…

    Nebeidzams cikls, kur tikai/tieši Huawei nav pie vainas! Turklāt mākslīgā atjauninājumu nedošana, bīda šo biznesa plānu uz priekšu! Gribi jauno andri? Pērc jaunāku modeli!!

    Atceros, ka gribeju HTC M10 pirkt, tikko iznāca maksāja ap 900€ itin visos veikalos, ir pagājuši 9meneši kopš modelis iznāca un cena ir ap 600€(1/3cena nost) Drīz iznāks jaunais modelis @MWC un ta uzreiz m10 zem 500 nokritīs un turpinās kristies… ;)

    Martins
    14.02.2017 09:25

    Lietoju šo telefonu kopš viņš parādījās pieejams Latvijas operatoriem, apmēram no decembra. Pagaidām viss apmierina un nekādu aizķeršanos telefona darbībā neesmu novērojis. Pirkstu nospieduma sensors strādā zibenīgi, plus vēl ar sensoru palīdzību var veikt dažas noderīgas fīčas (novilkt uz leju/augšu jaunumu joslu, fotografēt un skatīt galerijas bildes). Ekrāns tiešām ir lielisks, kā jau aprakstā tika minēts, pietam ekrāns dod acīm tīkamu baudu skatīties full hd video, youtubes lietotāji to novērtēs. Bateriju lādēju katru otro dienu, kad aktīvāk palieto sociālos tiklus, tad gan katru dienu jālādē. Kamera strādā ļoti labi, priekšēja kamera varēja būt asāka, bet par cik neizmantoju, tad netraucē tas man. Vēl pārsteidza iebūvētais skaļrunis – ļoti skaļš ar patīkamu skaņu. Ļoti labi uztver GPS signālu. Bez atvērtām fona programmām ļoti “rijīgs”, no 3gb ram tikai ~1 gb pieejams.

    Reklāma
    Interesants Huawei mēģinājums iekarot vidējās klases tirgu.Huawei nova apskats