Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina reģistrēties konferencei “Atvērtās tehnoloģijas izaugsmei”

    Jaunākie raksti

    Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) aicina informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares profesionāļus, uzņēmējus, valsts, pašvaldību un izglītības iestāžu darbiniekus un citus interesentus 2. februārī piedalīties konferencē “Atvērtās tehnoloģijas izaugsmei”. Konference ir bez maksas.

    Pilna konferences programma: http://lata.org.lv/konference2017_programma

    Reklāma

    Konferences mērķis ir dalīties zināšanās un diskutēt par to, kā ar atvērtu tehnoloģiju palīdzību veicināt valsts, pašvaldību, izglītības iestāžu un privāto uzņēmumu izaugsmi, uzsverot drošības, privātuma, datu uzglabāšanas un pārvaldības aspektus. Konferencē runās vairāki starptautiski eksperti, to vidū Clusterpoint viceprezidents Pols Gants, kurš stāstīs par NoSQL tehnoloģijām, National Microelectronic Applications Centre izpilddirektors Džons O’Flaertijs ar lekciju par ģeotelpiski saistītajiem atvērtajiem datiem, IA “Squalio Cloud Consulting” pārstāvis Aigars Jaundālders par mašīnmācīšanās (machine learning) iespējām un citi. Programmā runās arī LATA gada balvas 2015 ieguvēji: Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sistēmanalītiķis Toms Ceļmillers, Alberta koledžas un Ekonomikas un kultūras augstskolas pasniedzējs Andris Gabrānovs.

    Uzkrātais datu apjoms uzņēmumos, iestādēs un valstī kopumā strauji pieaug. Konferencē būs iespējams uzzināt Latvijas plānus par valsts pārziņā esošo datu publiskošanu. Publiskojot datus, aktuāls jautājums ir personas datu aizsardzība, tas arī būs viens no jautājumiem, kas tiks apskatīts konferencē. Konferencē dalībnieki iepazīsies arī ar citu valstu pieredzi datu atvēršanā un ģeotelpisko datu izmantošanu privāto uzņēmumu biznesa attīstībai.  Lielais datu apjoms rosina domāt, kā datus efektīvi izmantot. Konferences laikā uzzināsiet kā iegūt papildus ieņēmumus un samazināt uzņēmuma darbības izmaksas, izmantojot datus, kas ir tā rīcībā.  Konferencē runāsim par to, ka IKT profesionāļiem jāapgūst jaunus darbības virzienus  datu analīzē – mašīnmācīšanās pieeju, lai veiktu prognozes ar datiem un atklātu datos balstītus likumus.

    Pasākumā piedalīsies vairāk kā 200 IKT nozares eksperti dalīsies pieredzē par iespējām un izaicinājumiem, kas saistīti ar atvērtu tehnoloģiju, standartu, datu un programmatūras ienākšanu ikviena cilvēka, uzņēmuma, pilsētas un valsts ikdienā. Esošajiem un topošajiem IKT uzņēmējiem noderīga būs informācija, kā brīvā programmatūra un atvērtā pirmkoda programmatūra mūsdienu IT industrijā ļauj attīstīt  uzņēmuma biznesu un pelnīt. Gan uzņēmumu un iestāžu vadītājiem, gan IKT profesionāļiem vērtīga būs informācija par atvērtā pirmkoda biznesa vadības sistēmām, IT infrastruktūras pārraudzības rīkiem  un platformām.

    Konferences laikā tiks pasniegtas LATA balvas par ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā. Apbalvojumi tiks pasniegti trīs kategorijās: atvērtākā iestāde; izcilākais tehnoloģiju risinājums biznesā; būtiskākais ieguldījums atvērto tehnoloģiju popularizēšanā.

    Izglītības iestādes aicinātas iepazīties, kā efektīvi ieviest jaunās IKT, izmantojot atvērtā pirmkoda risinājumus sadarbībai ar studentiem. Izglītības iestādes, kas apmāca topošos IKT profesionāļus, varēs novērtēt IT treniņu mākoņplatformu, kas apvieno informācijas tehnoloģiju apgūšanu un aprobāciju ar mākoņu lietošanas ērtību.

    Pasākums notiks Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1. Ieeja brīva. Pieteikties iespējams līdz 27. janvārim LATA mājas lapā: http://lata.org.lv/konference2017/. Pasākuma tiešraide būs pieejama LMT straumē.

    Pasākuma galvenais atbalstītājs ir IBM. Pasākuma norisi atbalsta arī Squalio CC, Clusterpoint un Proact IT Latvia. Informatīvi atbalsta LMT.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma