Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairāki miljoni Android viedtālruņu saņēmuši iebūvētu drošības caurumu

    Jaunākie raksti

    Ļaundabīga programmatūra populārās operētājsistēmās nav nekāds pārsteigums, bet pārsteiguma efektu var sagādāt operētājsistēma, kas saņēmusi, iespējams, speciāli iebūvētu drošība caurumu. Drošības eksperti kārtējo reizi atklājuši drošības caurumu vismaz 3 miljoniem Android viedtālruņu.

    BitSight Technologies uzskata, ka atrasts speciāli izveidots drošības caurums vairāku ražotāju Android viedtālruņos, kas atļauj uzstādīt trešo pušu programmatūru un pilnībā pārņemt viedtālruni. Drošības caurums veidots kā fonā esoša programmatūra, kas spēj “izlikties” neredzam trešo pušu programmatūras uzstādīšanu.

    Reklāma

    Drošības pētnieki norāda, ka atrastā ievainojamība ir saistāma ar viedtālruņa programmatūras atjauninājumiem, tāpēc nevar pilnībā izslēgt iespēju, ka drošības caurums nodrošina atjauninājumu saņemšanu. Daudzi mazie viedtālruņu ražotāji pērk atjauninājumu piegādes pakalpojumus, kas var novest pie šāda veida drošības apdraudējumiem, jo nākas uzstādīt nepārbaudāmu atjauninājumu piegādes programmatūru.

    Avotsbgr.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    22.11.2016 11:15

    Pārsteidzoši? Nē.

    P.
    22.11.2016 11:57

    Kruta. Galvenais, ka par velti.

    Gints
    02.12.2016 20:03

    Nevajag pirkt telefonus no nezināmiem provaideriem.

    Reklāma