Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple steidz pakaļ konkurentiem, grasās pamatīgi uzlabot Siri

    Jaunākie raksti

    Apple beidzot ir sapratis, ka digitālajam asistentam Siri būs nedaudz jāpieliek roka, lai tas spētu konkurēt ar citu uzņēmumu sniegtajiem pakalpojumiem. Dažādas mākslīgā intelekta iezīmes ir Google Assistant, Microsoft ir visai spējīgs asistents Cortana, pat Amazon Alexa strādā negaidīt labi. Samsung nesen iegādājies digitālo asistentu Viv, ko izveidoja bijušie Siri izstrādātāji.

    Jāatzīmē, ka līdz ar Apple iOS 10, Siri ir kļuvis daudz spējīgāks. Appe digitālais asistents var piekļūt trešo pušu izstrādātājam satura, kas ļauj veikt pasūtījumus un līdzīgas darbības. Google ir pamatīgi sarosījusies ar Google Assistant, kas arī ir spējīgs uztvert ikdienā lietoto valodu, turklāt Google Assistant var izsekot un saprast veselu jautājumu ķēdi, kas seko viena otrai.

    Lai uzlabotu Siri, Apple ir pieņēmis darbā Karnegī-Melona Universitātes profesoru Russ Salakhutdinov, lai viņš vadītu mākslīgā intelekta izstrādes komandu. Visticamāk, Siri tuvākā gada laikā saņems vairākas būtiski uzlabotas iespējas, kas to padarīs par konkurētspējīgu rīku, nevien tikai izklaides instrumentu pirmajām 10 minūtēm pēc iPhone iegādes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    20.10.2016 12:54

    kā tad tā… vai tad apple neiet visiem pa priekšu???

    Jānis A
    20.10.2016 13:32

    Vai tad tie visi asistenti vairs galīgi nav modē? Es siri vsipār neesmu ne reizi lietojis izņemot to vienu reizi, kad netīšām paturēju home pogu.

    20.10.2016 13:47
    Reply to  Jānis A

    Protams, virtuālie asistenti (vismaz šāda mākslīgā intelekta realizācija) ir “next big thing”.

    Lapsinieks
    20.10.2016 14:37

    jā, tikai ne mums, mazajām valodām…

    20.10.2016 14:47
    Reply to  Lapsinieks

    Tas gan. Bet neviens jau nelīdz atvērtu muti sekot līdzi globālām tendencēm :)

    Lapsinieks
    20.10.2016 17:54

    ja pārāk aizgrābti tur muti vaļā, tā var pielidot pilna ar mušām.

    as
    21.10.2016 11:07

    Ja jau pat angliski runājošie Gāzi grīdā jokdari izmej šos asistentus par nespēju saprast, ko viņi saka, tad es nemaz nemēģinu. OK, pāris reizes esmu mēģinājis, bet tā kā asistents zvanu vairākas reizes veica nepareizam adresātam, sapratu, ka tas pagaidām nav man, jo rada vairāk ļaunuma, ne atvieglojuma pie zvana veikšanas, kad abas rokas aizņemtas

    Reklāma