Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Komisija varētu likt Google vairāk sadarboties ar Android ražotājiem

    Jaunākie raksti

    Ziņu aģentūra Reuters vēsta, ka atklātībā nonākušas dokumentu sagataves, kas mudina domāt par Eiropas Komisijas vēlmi rosināt Google uzlabot sadarbību ar Android viedierīču ražotājiem. Google ir nonākusi nepatīkamā situācijā, jo Android ir dominējošā operētājsistēma tirgū, kas uzliek tās izstrādātājam vairākus pienākumus.

    Eiropas Komisija nav mierā ar Google uzspiesto Android lietotņu “pamatpaku”, ja ražotājs vēlas uzstādīt viedtālruņos Google Play Store. Dokumentā esot atrodamas norādes uz Eiropas Komisijas vēlmi liegt Google jebkādā veidā materiāli stimulēt ražotājus izvēlēties Google Play Store uzstādīšanu viedtālruņos.

    Reklāma

    Eiropas Komisija pieprasīs Google iespēju no viedtālruņiem atinstalēt Google lietotnes, to skaitā arī Google Play Store. Tas ļautu ražotājiem izvēlēties, piemēram, Bing Search, Outlook un Here Maps, nevis Google Search, Gmail un Google Maps, tajā pašā laikā viedierīcē būtu arī Google Play Store.

    Eiropas Komisija jau kopš 2011. gada janvāra uzsākusi vairākas izmeklēšanas pret Google saistībā ar monopolstāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Google dažādi ietekmē Eiropas AdWords darbību, Google Search produktu reklāmas, reklāmas lietotnēs u.tml. Eiropa var uzlikt sodu uzņēmumiem līdz pat 10% no to gada apgrozījuma (nevis peļņas!!!).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    03.10.2016 11:23

    Būtu labi, ja varētu atmest pārīti lieku aplikāciju, ko šobrīd nav iespējams izdarīt.
    Bet, nu tā ir tāda šķietama brīvība!Microsoft taču arī dabūja pa biksēm dēļ preinstalēta IE.
    Ko tas dabā mainīja!? da neko!

    Lapsinieks
    03.10.2016 11:27
    Reply to  Skābene

    tā jau reāli ir – pilns telefons ar gūgles šņagu ko atinstalēt nevar (aizņem vietu) bet darbināts netiek nekad. Manuprāt, labuma no tā gūglei nekāda… gūgles maps pārākumu pār here vajadzētu pierādīt ar darbiem, nevis uzspiestu preinstalāciju. bet es pieļauju, ka madžoritāte to arī defoltā izvēlas…

    03.10.2016 11:53
    Reply to  Lapsinieks

    Googlei ir gan labums. Ja lieto tās radītās aplikācijas (nav svarīgi uzspiestā vai neuzspiestā veidā), tā spēj caur šīm aplikācijām ievākt datus. Un karšu gadījumā tas ir īpaši svarīgi.

    Lapsinieks
    03.10.2016 13:45

    es jau rakstu – ja lieto… here ir labāks, bet kaut kā vieglāk paņemt to maps, ja ikdienā uz datora iekš maps kaut ko liec favorītos…

    03.10.2016 13:46
    Reply to  Lapsinieks

    Zin kā, mūsdienās arī bez tiešas aplikācijas lietošanas dažkārt dati tiek nosūtīti kādam Apple, Google vai Microsoft.

    Kaspars
    03.10.2016 16:09
    Reply to  Lapsinieks

    Liepsniek- kurā vietā Here ir labāks? Latvijā, kur ir viena josla katrā virzienā un viens galvenais ceļš cauri “lielajai” Rīgai? Iesaku pamēģināt Here lielajās Eiropas pilsētās, side by side ar Google Maps, piemēram, ātri mainīsi viedokli par to “herņu”.

    Lapsinieks
    03.10.2016 17:11
    Reply to  Kaspars

    trīs nedēļas nupat braukājos pa balkāniem – serbiju, bosniju, melnkalni – bija tikai divi gļuki. Pirms pusotra gada izbraukāju dāniju (divas dienas notrinos pa kbh) – pilnīgi bez problēmām. uz agrāku pieredzi, strauji mainīgajā tehnoloģiju laikmetā, neatsaukšos. mani personīgi apmierina – offlain nevigācija ar balsi. bet varbūt vaina tajā, ka es mēdzu izpētīt pirms tam kartes un man ir ļoti precīza fotogrāfiskā atmiņa kombinācijā ar izteiktu topogrāfiskā kretīnisma trūkumu. Un jā… lielajās pilsētās es cenšos izmantot sabiedrisko transoprtu – mazāk stresa. autonoma no lidostas. ar savu auto ārpus Baltijas nebraucu. Bet paldies par ieteikumu – vasarā braukšu uz Portugāli un nolikšu divus telefonus, kā saki, saidbaisaid.

    Skābene
    03.10.2016 11:29

    Iespējams, ka būs pat sliktāk, kā ir tagad, jo Samsung ir tieksme dublēt visas google aplikācijas ar saviem izstrādājumiem, no kuriem arī nav nemaz tik vienkārši tikt vaļā! Bet EK tikai spers soli vēl lielākas Android sistēmas sačakarēšanas virzienā un samsung pozīciju stiprināšanā!
    Visam ir jābūt līdzsvarā!
    Ja atceramies, kas notika ar Latvenergo sadalīšanu, tad solījums samazināt plikas elektrības cenu tika izpildīts, tomēr aizmirsa pateikt, ka par pārvadi maksāsim vairāk kā par pašu elektrību un ka vēl būs jāmaksā OIK, kas gala rezultātā visu pakalpojuma kopumu padara daudz dārgāku, kā pirms Latvenergo mākslīgas sadalīšanas!

    Reklāma