Web Analytics
More
    Reklāma

    Jauns dimanta pārklājuma stikls solās būt izturīgāks par Gorilla Glass

    Jaunākie raksti

    Neliels “bling blings” nekad nav nācis par ļaunu, turklāt šoreiz tas arī grasās sargāt viedtālruņa ekrānu. Pirms aptuveni 60 gadiem zinātniekiem izdevās radīt pirmos sintētiskos dimantus, šobrīd AKHAN Semiconductor esot tikuši tik tālu, ka ir gatavi uzsākt ražot ekrānu aizsargstiklus, kas iegūst noturību ar sintētiskos dimantu tehnoloģijas palīdzību.

    Mūsdienās pasaulē gadā saražo ap 80 000 tonnu mākslīgo dārgakmeņu. Bez tiem vairs nav iedomājama superprecīza detaļu apstrāde. Mākslīgos dimantus izmanto instrumentos griešanai, urbšanai, smalcināšanai un pulēšanai.

    Reklāma

    AKHAN Semiconductor pārstāvis uzsvēris, ka mākslīgi radīts dimants esot tuvu perfektam, kamēr dabīgi dimanti mēdz būt ķīmiski “nepareizi”. AKHAN Semiconductor uzklāj dimanta kārtu standarta stiklam, padarot to izturīgāku par Corning nesen izziņoto Gorilla Glass 5. AKHAN Semiconductor var izveidot ar dimantu pārklātu stiklu, kas ir 800 reizes plānāks par Gorilla Glass 5, kā arī stikls būs izturīgāks par safīru.

    Ar dimantu pārklāts stikls būs lētāks par safīru, jo safīra gadījumā no dārga materiāla jātaisa viss aizsargstikls, kamēr AKHAN Semiconductor uz lēta materiāla uzklāj niecīgu dimanta kārtiņu. Safīra audzēšana ir ilgs process, bet dimanta uzklāšana – daudz reizes ātrāka. Šobrīd AKHAN Semiconductor tehnoloģija spēj izveidot aizsargstiklu līdz 8 collām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pumba
    02.08.2016 15:58

    Lai beidz muldēt un pierāda dabā savus skaitļojumus.

    digitalk
    02.08.2016 17:17
    Reply to  Pumba

    varbūt būs izturīgāks pret skrāpējumiem, bet nu un tad? vajag stikliņu, kas pasargā ekrānu no kritieniem, tai pat laikā integrējot sevī arī touch.

    bombelats
    03.08.2016 12:13
    Reply to  digitalk

    Tieši tā. Ko šajā gadījumā nozīmē izturīgāks?

    x
    03.08.2016 12:29

    Bez maksas notestēšu jūsu dimantus un ja atklāsies, ka tie ir ķīmiski nepareizi, ar nelielu piemaksu no jūsu puses apmainīšu pret ķīmiski perfektiem. Pirmajiem pieciem klientiem dāvana – apmaiņa par velti!

    Reklāma