Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft uzvar tiesas prāvā, ASV valdība nevar pieprasīt citviet glabātus datus

    Jaunākie raksti

    Pēdējos trīs gadus Microsoft bija ierauts tiesas prāvā par ASV valdības un tiesnešu vēlmi pieprasīt no uzņēmuma datus, kas tiek uzglabāti serveros ārpus ASV teritorijas. Ņujorkas tiesa ir lēmusi, ka ASV valdībai un tiesnešiem nav iemesla paprasīt šādus ārpus valsts turētus datus no uzņēmumiem, kas apkalpo e-pastus un mākoņdatu servisus.

    Microsoft, Apple un daudzi citi tehnoloģiju uzņēmumi Eiropu apkalpo ar serveriem, kas parasti ir izvietoti Īrijā. ASV tiesībsargi uzskatīja, ka uzņēmumiem ir tieša pieeja datiem, kas atrodas serveros citās valstīs, tomēr augstākās tiesas spriedums norāda, ka nekādu informāciju no aizjūras serveriem ASV tiesībsargi nevar pieprasīt.

    Reklāma

    Microsoft pārstāvis uzsver, ka šāds tiesas spriedums ir privātuma uzvara pār valstu valdību patvaļu pieprasīt privātus datus un ar tiem brīvi rīkoties. Te būtu jānorāda, ka Krievija ir pieprasījusi, lai visi datu uzkrāšanas servisu nodrošinātāji savus serverus turētu Krievijas teritorijā. Tādējādi informāciju var ne tikai pieprasīt no uzņēmuma, tai var arī fiziski piekļūt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vieča
    19.07.2016 11:14

    Pilnīgs sviests. Paskatieties, cik apkārt mums tagad ir terorisma, korupcijas, finanšu noziegumu u.tml. Cilvēki grib, lai ar to cīnās, bet tajā pašā laikā bremzē šo cīņu. Ticiet man – tiesībsargājošajām iestādēm ir DAUDZ svarīgākas lietas ko darīt, kā meklēt jūsu ballīšu bildes jūsu datoros un mākoņos. Šie pieprasījumi atklāt informāciju netiek veidoti bez pamata. Ko vēl jo vairāk apliecina fakts, ka par šo datu atklāšanu pat notiek tiesāšanās (neies taču uz tiesu ar pamatojumu “Parādiet mums Jānīša bildes no brīvdienām ar viņa seksīgo draudzeni, man šķiet, ka draudzenei ir nacistu tetovējums uz dibena!!!!) Bet nu.. Kas vainīgs, tas bailīgs.. Laikam jau daudziem te ir ko slēpt…

    Reklāma