Web Analytics
More
    Reklāma

    Ventspils Augstskolā izstrādāts studiju kurss sadarbībā ar uzņēmumu TestDevLab SIA

    Jaunākie raksti

    Ventspils Augstskolā (VeA) ik gadu tiek aktualizētas studiju programmas, tās pielāgojot strauji augošajām darba tirgus prasībām un nozaru attīstības tendencēm. VeA Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) maģistra studiju programma “Datorzinātnes” ir viena no programmām, kura pēdējo gadu laikā ir modernizēta – studiju kursu izstrādē un pasniegšanā ir izveidojusies laba sadarbība ar uzņēmuma TestDevLab SIA īpašniekiem un vadītājiem Ervinu Grīnfeldu un Andreju Frišfeldu. Uzņēmums specializējas programmatūras testēšanas un izstrādes pakalpojumu sniegšanā.

    Šajā semestrī VeA ITF maģistra studiju programmā “Datorzinātnes” tika izveidots studiju kurss “Informācijas sistēmu testēšana un kiberdrošība”, kuru VeA īstenoja sadarbībā ar uzņēmumu TestDevLab SIA. Maģistra studiju programmas “Datorzinātnes” direktors Jānis Hofmanis atzīst: “Sadarbība ar IT nozares līderu uzņēmumiem programmas attīstībā ir viens no stratēģiskajiem soļiem, kas tika sperts, lai paaugstinātu maģistrantu profesionālās iemaņas dažādās aktuālās IT tēmās. Kā viens no šādiem uzņēmumiem ir TestDevLab, kas nodrošinājis maģistra studiju programmu “Datorzinātnes” ar informācijas tehnoloģijas testēšanas speciālistiem un lektoriem. Maģistrantiem tika sniegtas padziļinātas teorētiskās un praktiskās zināšanas programmatūras testēšanas un drošības aspektos, kas jāņem vērā jebkuram ar IT jomu saistītam profesionālim.”.

    Reklāma

    “Tā kā pats esmu Ventspils Augstskolas absolvents, uzturu ciešas saites ar šo augstākās izglītības iestādi un vēlos dot ieguldījumu izglītības kvalitātes uzlabošanā. Sadarbībā ar TestDevLab SIA izstrādātais studiju kurss sabalansēti apvieno programmatūras testēšanas un kiberdrošības teoriju un praktiskās nodarbības, jo mūsdienās ar teoriju vien nepietiek un ir svarīgi jau studiju gados iemācīties strādāt praktiski. Pateicamies Ventspils Augstskolai par piedāvāto iespēju mūsu darbā iegūtās zināšanas nodot studentiem un ceram, ka tās viņiem lieti noderēs,” teic TestDevLab SIA līdzīpašnieks Ervins Grīnfelds.

    VeA studente Katrīna Zvaigzne, kas ir apguvusi šo mācību kursu saka, “Kurss kopumā bija noderīgs, uzzināju daudz informācijas, ko būtu vēlējusies jau uzzināt agrāk. Manuprāt, šādam kursam jābūt pasniegtam jau bakalaura studiju laikā, kad students tikai sāk domāt, kādā gultnē ievirzīt savu profesionālo karjeru.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma