Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook izstrādātie pašnāvību novēršanas resursi tagad būs pieejami visiem lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Facebook ir atjauninājis izstrādātos drošības resursus, lai vēl efektīvāk palīdzētu cilvēkiem, kuri varētu atrasties pašnāvības riska zonā. Resursus, kas sākotnēji bija pieejami vien ASV lietotājiem, tagad varēs izmantot lietotāji visā pasaulē. Tostarp Facebook ir pilnveidojis arī atbalstu, kas tiks piedāvāts šo cilvēku draugiem un ģimenēm.

    Drošības resursu pamatā ir kopienas spēks un apziņa, ka mums līdzcilvēku liktenis nav vienaldzīgs. Redzot tos draugu Facebook ierakstus, kas liek uztraukties par viņu veselības stāvokli, ikviens var iesaistīties un izvēlēties kādu no piedāvātajām atbalsta iespējām, tostarp anonīmi ieteikt draugam pašnāvības novēršanas organizācijas vai ziņot par ierakstu pašam Facebook. Kā norāda šobrīd pasaulē lielākais sociālais tīkls, ‘mums ir komandas, kas strādā 24/7 un izvērtē ienākošos ziņojumus’, prioritizējot visnopietnākos, piemēram, paštraumēšanos.

    Reklāma

    Līdz ar atjauninājumiem uzmanības centrā nonāk privātuma jautājumi. Facebook jau iepriekš ir nācies atvainoties par psiholoģisku testu veikšanu, lietotājiem nezinot, un šādi resursi, lai gan veidoti ar cēlu mērķi, arī liek rūpīgi izsvērt, kādu informāciju padarām pieejamu trešajām pusēm, kas sākotnēji, iespējams, nav bijusi pat mērķauditorija. Galvenais jautājums tad paliek, vai Facebook izteiktā vēlme pēc drošības pašiem lietotājiem liks justies nedrošiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Lācis
    20.06.2016 08:20

    Tīri interesei – kāds sakars elektrosadalei attēlā ar facebook?

    digitalk
    20.06.2016 08:44

    drošinātāju bloks :)

    PurvaVelns
    20.06.2016 08:56

    elektrība – viens no veidiem kā nodarīt sev pāri…

    Reklāma