Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina pieteikt IT profesionāļus prestižajai Eižena Āriņa balvai datorikā 2016

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums “Exigen Services Latvia”, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Attīstības fonds izsludina pieteikšanos prestižajai Eižena Āriņa balvai datorikā. Jau desmito reizi tā tiks pasniegta pašmāju informācijas tehnoloģiju (IT) profesionāļiem par ieguldījumu IT zinātnes teorijas attīstībā un sabiedrībai nozīmīgu IT risinājumu ieviešanu.

    Pieteikt Eižena Āriņa balvai savus sasniegumus vai arī nominēt kādu sev zināmu IT jomas pārstāvi var ikviens, līdz 18. aprīlim aizpildot pieteikumu mājas lapā www.arinabalva.lv. Balvas pasniegšana notiks svinīgā pasākumā maija beigās, tādējādi arī atzīmējot profesora Eižena Āriņa dzimšanas dienas mēnesi.

    Reklāma

    “IT nozares sasniegumus veicina konkrētu cilvēku darbi – viņu paveiktais. Starp tiem cilvēki, kuru darbi šodien maina veidu, kā mēs strādāsim un dzīvosim rīt. Mēs lepojamies, ka protam paveikt ko nozīmīgu katrs savā „lauciņā”. Piemēram, lai IT nozarē sekmīgi strādātu, ir nemitīgi jāmācās, nenogurstoši jāeksperimentē un bezgalīgi jāstrādā, jo tikai tad būs rezultāti un sasniegumi. Tāpēc šos cilvēkus vēlamies izcelt, jo viņu darba ētika kalpo kā piemērs citiem,” skaidro “Exigen Services Latvia” valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts.

    Pērn kategorijā par praktisku ieguldījumu IT jomā, izstrādājot un ieviešot novatoriskus un sabiedrībai aktuālus IT risinājumus, balvu saņēma SIA “Meditec” radošais direktors Sergejs Skusovs, kurš izstrādājot sistēmu “Emy”, kļuva par vienu no pirmajiem “Windows 8” dizaina valodas ieviesējiem Latvijā. Savukārt kategorijā par teorētisku ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā balvu saņēma Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta (LU MII) vadošais pētnieks Audris Kalniņš.

    Eižena Āriņa balva datorikā ir viens no prestižākajiem apbalvojumiem Latvijas informācijas un tehnoloģiju (IT) nozarē. Tā izceļ Latvijas IT sfēras izcilākos profesionāļus, kas snieguši nozīmīgu teorētisku ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā un praktisku ieguldījumu IT jomā, izstrādājot un ieviešot novatoriskus un sabiedrībai aktuālus IT risinājumus. Balvu pasniedz Exigen Services Latvia, Latvijas Zinātņu akadēmija un Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds.

    2000. gadā dibināto balvu, kas nosaukta par godu Latvijas datorzinātnes pamatlicējam profesoram Eiženam Āriņam, var iegūt tikai reizi mūžā. Tās ieguvējs saņem diplomu, īpašu zelta medaļu un stipendiju 2500 EUR apmērā, pirms ienākuma nodokļa nomaksas.

    Eižena Āriņa balvas informatīvie atbalstītāji: Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma