Web Analytics
More
    Reklāma

    Atvērto datu dienai veltītā “hakatona” ietvaros tapuši 7 sabiedrībai nozīmīgi datu projekti

    Jaunākie raksti

    Pagājušā sestdienā, 5. martā, Rīgā norisinājās Starptaustiskajai atvērto datu dienai veltīts hakatons. Rezultātā tika izveidotas piecas datu vizualizācijas un divas interaktīvas tiešsaistes aplikācijas. Par labāko tika atzīts risinājums, kas ļauj apstrādājamā formātā izgūt VID amatpersonu deklarācijas. Citas komandas strādāja pie datu projektiem par tādām tēmām kā 12. Saeimas deputātu balsojumi, Rīgas Domes iepirkumi, Ārzonu uzņēmumi, Ārvalstnieku pirktie nekustamie īpašumi Latvijā, Dzimstība novados atkarībā no pašvaldības atvēlētā sociālā budžeta, kā arī kā mainījušās rindas pie speciālistiem vairāku gadu griezumā. Hakatona rezultāti tiks prezentēti Latvijas Žurnālistu asociācijas ikgadējā konferencē 18. martā.

    Hakatonā savas spējas un pieredzi, “attīrot”, apkopojot un vizualizējot datus, bija iespēja pārbaudīt datu entuziastiem no dažādām darbības sfērām. Dalībnieku rindas veidoja žurnālisti, IT speciālisti, kā arī eksperti, kuri palīdzēja ar praktiskiem padomiem, datu projektu izstrādes procesā. Pasākuma gaitā darba grupām bija iespēja strādāt ar jau publiski pieejamiem, gan arī pašiegūtiem datiem.

    Reklāma

    Hakatonu organizēja School of Data pārstāvniecība Latvijā, kuras mērķis ir žurnālistu un aktīvistu iemaņu attīstīšana darbā ar datiem.

    Kā uzsvēra School of Data pārstāve Latvijā, Nika Aleksejeva, “hakatona” pamatā ir sadarbība starp dažādu nozaru pārstāvjiem, saskaroties ar izaicinājumiem, datu projekta izstrādes procesā.” Tieši šo sadarbību par datu projektu izdošanās stūrakmeni atzīmēja arī paši dalībnieki.

    Šogad Atvērto datu dienu ar īpašiem pasākumiem atzīmē aptuveni 150 valstīs visā pasaulē.

    Īpašu pateicību School of Data Latvija izsaka sadarbības partneriem Open Data Latvia un Re:Baltica, kā arī atbalstītājiem – SIA Infogram, FEJS Latvia, Delfi.lv un Lursoft.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    10.03.2016 21:38

    ei, a kas jums ar diakritiskajām zīmēm rakstā? uzhakoja, vai? :)

    10.03.2016 22:18
    Reply to  digitalk

    Kas ir ar zīmēm? Pieņemu, ka uz dažiem pārlūkiem varētu izskatīties neriktīgi, jo teksts kopēts no PDF. Eh, būs jālabo katrs šāds burtiņš :|

    digitalk
    11.03.2016 00:45

    win7-64, ugunslapsa 45.0

    11.03.2016 00:46
    Reply to  digitalk

    OK, sapratu problēmas būtību. Rīt salabošu. Paldies par norādi! :)

    digitalk
    11.03.2016 00:58

    un diezvai to tagad vajag sevišķi labot. blogs ir blogs, drīz raksts aizies vēstures mēslainē… PDFs ir regulāri slimojis ar fontu problēmām, nemaz nerunājot par m$ Publisher.

    11.03.2016 01:02
    Reply to  digitalk

    Kārtībai jābūt! :)

    digitalk
    11.03.2016 01:34

    jopta! rādās, ka tu esi tāds pats perfekcionists, kā es :)

    13.03.2016 22:03
    Reply to  digitalk

    Pārrakstīju tekstu, tagad jābūt OK. Paldies!

    Reklāma