Web Analytics
More
    Reklāma

    Datu aizstāšana būs daudz bīstamāka par datu zādzībām

    Jaunākie raksti

    Daudzu gadu garumā tehnoloģiju drošības sistēmas ir cīnījušās pret datu zādzībām, tomēr tiek uzskatīts, ka nākamais nopietnais izaicinājums ir datu aizstāšana un labošana ar mērķi gūt labumu no neprecīzas un sagrozītas publiski pieejamas informācijas.

    ASV Nacionālās drošības aģentūra šonedēļ paziņoja, ka iejaukšanās datos ir jau kļuvusi par bīstamu tendenci. To pašu apgalvo IBM Security. Šāda veida uzbrukumi esot grūti konstatējami un tie var nodarīt tūlītēju ļaunumu, jo uzreiz tīmeklī attēlo nepatiesu informāciju. Izplatītākais piemērs ir tiešsaistē pieejami atzīmju un vērtējumu labošana. Sagaidāms, ka uzbrukumi būs banku sistēmām un pensiju informācijai. Bet vislielākās problēmas radīs uzbrukumi finanšu tirgus informācijai.

    Reklāma

    Uzbrukumam finanšu tirgum nav jābūt tiešam, iejaucoties vērtspapīru darījumos vai kā citādi tieši ietekmējot akciju pirkšanas un pārdošanas norisi. Atliks vien “pieregulēt” liela uzņēmuma sniegto finanšu informāciju, kas uzreiz radīs pilnīgi paredzamu reakciju finanšu tirgos.

    Kādam IBM darbiniekam izmainīti veselības informācijas dati, viņam it kā veikta 20 000 dolāru maksājoša operācija un nauda izkrāpta no apdrošinātāja. Pēcāk IBM darbiniekam nācās doties pie apdrošinātāja un izģērbties, lai pierādītu, ka nekāda operācija nav veikta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps K.
    04.03.2016 12:28

    Blokķēde (blockchain) kā reiz daudzviet ir īstais risinājums šai problēmai. Tā principā ir datubāze, kur, jo ieraksts ir senāks, jo sarežģītāk to ir modificēt.

    vārds
    04.03.2016 13:16

    Atpakaļ pie vecās labās kantorgrāmatas…

    Skeps
    04.03.2016 14:04

    Neatteiktos pamainīt komunālos maksājumus, hihi!

    Krotow
    07.03.2016 16:19
    Reply to  Skeps

    Un pēc tam sagaidīt, ka komunālie tev atpakaļ izmainīs bankas konta datus, ieliekot tur -1000.00 :P

    Reklāma