Web Analytics
More
    Reklāma

    Mazda RX-Vision nosaukta par visskaistāko konceptauto

    Jaunākie raksti

    Satriecošais sporta konceptauto ar rotordzinēju Mazda RX-Vision aizvadītajā 31.automobiļu festivālā Festival Automobile International ieguvis balvu Gada visskaistākais konceptauto.

    Uzņēmuma Starptautiskās dizaina nodaļas vadītājs Ikuo Maeda otrdienas vakarā šo balvu saņēma kopā ar Mazda Eiropas galveno dizaineru Kevinu Raisu, viņa kolēģi no Mazda North America Žuljēnu Montūzu un Mazda dizaineru Norihito Ivao.

    Reklāma

    Tas ir kārtējais pagodinājums Mazda globālajai dizaina nodaļai, kas aizvadītajā septembrī no konkursa Automotive Brand Contest 2015 mājās aizveda trīs balvas, ieskaitot prestižo godalgu Gada komanda. RX-Vision šogad tika nominēta reizē ar Bentley Exp10 Speed 6, Peugeot Fractal un Porsche Mission E.

    2015.gada novembrī Tokijas autoizstādē atklātā RX-Vision ilustrē Mazda izaicinošo garu. Uzņēmuma pēdējais konceptauto ir patiesi pārsteidzošs tās KODO – Soul of Motion dizaina filozofijas atveidojums. Viegli plūstošās proporcijas uzsver tās veiktspēju, vienlaikus godinot Mazda bagātīgo mantojumu, ko raksturo sporta auto ar pakaļējo riteņu piedziņu un priekšā novietotu dzinēju. Patiesi – rotējošās piedziņas bloka kompaktums ļauj izveidot zemu novietotu motora pārsegu. Zīmola fani noteikti alkst redzēt šī modeļa nonākšanu ražošanā.

    RX-Vision ir apskatāma Festival Automobile International konceptauto izstādē, kas līdz 31.janvārim notiek Parīzē, Invalīdu namā (Hôtel National des Invalides). Balva Gada visskaistākais konceptauto tiek pasniegta automobilim, kas vislabāk iemieso tīru dizainisko radošumu un jaunas tendences. Tā ir viena no četrām galvenajām pasniegtajām balvām, kuru saņēmējus šajā ikgadējā pasākumā izvēlas ekspertu un entuziastu žūrija, kuras sastāvā ir pārstāvji no motoru sporta, arhitektūras, modes un dizaina jomām.

    2015_mazda_rx-vision_rotary_concept_tokyo_07

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma