Web Analytics
More
    Reklāma

    Video redaktora OpenShot projekts izlaiž pirmo versiju trīs gadu laikā

    Jaunākie raksti

    OpenShot projekts, kura mērķis ir radīt lietotājiem draudzīgu un efektīvu video redaktoru, izlaidis 2.0 pirmo beta versiju, kas ir pirmais laidiens trīs gadu laikā pēc Kickstarter kampaņas. Šis solis tika ilgi gaidīts, jo Kickstarter projekts savāca divreiz vairāk naudas nekā prasīts, bet izlaišana kavējās un daudzi jau sāka uzskatīt projektu par “norakstāmu”.

    Kā gaidīts minēto izmaiņu saraksts ir milzīgs, bet no interesantākajām var minēt reāla laika priekšskata pievienošanu, animēto GIF attēlu formāta atbalstu, SVG virsrakstu atbalstu, Mac un Windows instalācijas pakas un citu funkcionalitātu. Skatiet papildinājumu aprakstu šeit. Savukārt pirmkodu var iegūt šeit. Instalācijas pakotnes Windows, Mac un Linux vidēm būs pieejamas tuvākajā nākotnē.

    Reklāma

    OpenShot 2008. gadā skaļi pieteica sevi Linux multimediju risinājumu tirgū kā strādājošs risinājums video rediģēšanai Linux vidē, galveno uzsvaru liekot uz efektiem, kas nebija pieejami citās lietotnēs. Pēc pirmās versijas gan OpenShot attīstībā iestājās pauze, kam sekoja OpenShot 2.0 Kickstarter projekts, kura mērķis bija savākt finansējumu, lai atbalstītu izstrādātājus OpenShot attīstīšanai. Projekts izmanto ffmpeg/libav programmatūru, kas tiek plaši izmantota video un skaņas failu atskaņošanai – piemēram VideoLan spēlētājā. Tā nodrošina video, audio un attēlu failu enkodēšanu un dekodēšanu. Paralēli tam šajā laikā arī ir attīstījušies konkurējošie atvērtā pirmkoda video redaktori Kdenlive un Pitivi. Izskatās, ka šis noteikti būs “izvēlies savu video redaktoru Linux vidē” gads.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    25.01.2016 10:03

    Forši! Savulaik linuksā pamēģināju Jahshaka – likās drausmīgs un lietotājam nedraudzīgs. Šis varētu būt daudz ērtāks…
    Šobrīd gan nav man īsti aktuāls, bet kas zin – mož kādreiz noderēs.

    25.01.2016 10:16

    Gribu piezīmēt ka arī Pitivi projekts šobrīd arī aktīvi strādā pie 1.0 sasniegšanas (viņi arī vāca naudu savā laikā)…man tas projekts savā ziņā tuvāks ir, jo izmanto standartkomponentes kā Gstreamer un GNOME integrāciju. Bet lietojamības ziņā programmas ir ļoti līdzīgas. Esmu salicis vairākus video ar Pitivi un varu teikt ka lietot var, tikai vajag papildus efektus, lai varētu uztaisīt teiksim kāzu video. Trīs labi video redaktori Linux videi (Kdenlive ir pēdējā laikā arī atdzīvojies), tas jau būs ļoti labi.

    as
    25.01.2016 11:02

    Par video redaktoriem neatteiktos palasīt rakstu, ko tauta lieto. Man gan interesē windows. Pats pašlaik sāku ar Windows Movie maker, jo citi šķita pārāk smagnēji un sarežģīti, bet šis jau drīz paliks par vienkāršu, tāpēc meklēju nākamo “level”

    25.01.2016 13:59
    Reply to  as

    Nu jā, Windows un Mac ir daudz profesionālākas programmas video. Jack jau zemāk ir minējis tīri labu sarakstu. Windows videi Sony Vegas un Adobe Premiere ir tās, kas ir vispopulārākās, pirmā vairāk vienkāršiem video un Adobe Premiere tiek praktiski visur izmantots profesionāli.

    25.01.2016 14:04
    Reply to  as

    Bet ideja rakstam par video redaktoriem ir laba, tā kā mana joma ir arī multimediji un skaņu ieraksts, paprovēšu izbīdīt ideju par to.

    Jack
    25.01.2016 11:35

    Esmu montējis uz šādām programmām: 1. Windows movie maker – prasta, vienkārša programma, lai salipinātu video. Lietošana ir vienkārša un bez stresa, attiecīgi, arī video sanāk vienkārši. 2. Sony Vegas – vajag nedaudz izpētīt interfeisu. Sākumā besī, ka nesaproti, kā ātri un precīzi sadalīt video. Paiet kāds brīdis līdz saproti, kā, kas darbojas. Ir vairāk iespēju par Movie maker, bet vajag piešauties un izpētīt, lai varētu ātri ar to strādāt. 3. Paņēmu viena mēneša trial Apple Final Cut Pro. Programma laba un viegli editot video. Bet man personīgi tās daudzās iespējas nav vajadzīgas, attiecīgi, šobrīd to vairs nelietoju. Vairāk domāts priekš profesionāļiem. 4. Šobrīd lietoju Apple iMovie. Labākā video edit programma no visām šīm 4, par ko te rakstu. Viss ļoti intuitīvs. Vienkārši ņem un sabīdi video cik garu vajag, viss strādā bez aizķeršanās, dažādi efekti pieejami, dažādas video un treileru veidnes gatavas, kur treileri vari uzcept 10 minūtēs. Interfeiss estētiski baudāms. Final cut pro palietoju, kad jau biju lietojis jau iMovie. Final cut pro man likās par daudz sarežģīts, salīdzinot ar iMovie. Teikšu tā, ja uz Windows movie maker montēt dažreiz bija besīgi dēļ dažādiem gļukiem, tad uz iMovie, tas process notiek raiti, vienkārši, intuitīvi, ka tā ir bauda… Read more »

    qas
    25.01.2016 14:34
    Reply to  Jack

    Paga, bet imovie taču ir tikai uz MACa? Vai ir arī PC versija? Uz telefona vienu filmiņu 1min garumā sataisīju, bet vai šis softs ir uz PC?

    25.01.2016 15:08
    Reply to  qas

    iMovie ir tikai OS X.

    Uldis M.
    25.01.2016 16:42
    Reply to  Jack

    Piekrītu par iMovie – forša, pietiekoši advancēta ikdienas vajadzībām.
    Ja priekš Windows, tad mans favorīts bija tieši Sony Vegas… Lietoju 10 gadus, un būtu turpinājis arī tagad, ja vien būtu pieejama MAC datoriem… Manuprāt, Sony Vegas ir ļoti ērta, kad piešaujas un apgūst dažādus šortkatus. Patiesībā arī ļoti advancēta – var diezgan pamatīgi sarediģēt gan attēlu, gan skaņu…

    Krotow
    25.01.2016 15:34

    Haters gonna hate. Tacu galvenais ir izdarīts – par brīvu pieejams vizuālais video redaktors masām, kas darbojas ne tikai zem Windows vai Mac.

    25.01.2016 15:50
    Reply to  Krotow

    Jo vairāk, jo labāk. OpenShot daudzi cilvēki ir minējuši kā reāli izmantojamu video redaktoru un es katrā ziņā piekrītu tam. Ja izstrādātājs nepadosies, būs labs un populārs produkts (līdzīgi kā VLC u.t.t.).

    Aninims
    25.01.2016 23:15

    AIZVĀCIET

    Mārtiņš Stankevičs
    26.01.2016 15:03
    Reply to  Aninims
    26.01.2016 15:26

    Nu, paga, tas gan nebūtu mīļi :(

    Krotow
    26.01.2016 20:09

    Man Adblock Kursoram ir atslēgts, bet šādas bildes nerāda. Tas būs kaut kas viņa pusē.

    Mārtiņš Stankevičs
    27.01.2016 11:14

    Saprotams, ka maizes avots, bet piedod…! Neesmu no tiem, kas kliko uz reklāmām, jo pamatā to visu ignorēju, tātad jau tik un tā nepelni, bet lai tie mēsli nelēkā pa priekšu, tad vienmēr lietoju bloķēšanas rīkus :)

    27.01.2016 21:12

    Kursors nav mans pamatdarbs, taču mums līdzekļi nepieciešami, lai apmaksātu iesaistīto cilvēku darbu un hostingu.

    aninims
    26.01.2016 16:24

    likās ka var saprast ka sēž no telefona

    Mārtiņš Stankevičs
    27.01.2016 11:11
    Reply to  aninims

    Likās un nolikās pareizi. Ir arī mobiļņikiem

    26.01.2016 15:26
    Reply to  Aninims

    Hm, man likās, ka jau atslēdzu veselības reklāmu kategoriju. Uz kurieni konkrēti ved šī reklāma, lai var nobanot?

    Krotow
    26.01.2016 20:09
    Reply to  Aninims

    Gan jau ka no telefona būs kaut kas meklēts par to tēmu. No telefona atver reklāmu iestatījumus un atslēdz personalizēto meklēšanu.

    Kalvis Kincis
    27.01.2016 08:28
    Reply to  Krotow

    Šķiet, ka to psoriāzi šobrīd rāda visur arī bez meklēšanas.

    27.01.2016 21:18
    Reply to  Kalvis Kincis

    Hm. Neredzu to baneri AdSense panelī. Ja pamani vēlreiz, lūdzu, iedod saiti uz kurieni tā ved. Nobloķēšu pa taisno.

    Kalvis Kincis
    27.01.2016 08:36

    Teikt, ka gaidu ar nepacietību, nevar, bat ar pacietību gan, galu galā laikam piedalījos arī kickstarterī. Arī pirms visām izmaiņām Openshot bija tīri izmantojams, vairākus skolā safilmētus koncertus sekmīgi sagraizīju, pieliekot Inkscape zīmētus titrus, uzrakstus utt. Movie Maker funkcionalitāte +/- nodrošināta, to pašu varu teikt arī par PiTiVi. Tiekot pie vairāku kameru materiāla no viena un tā paša pasākuma, gan vairs nav labi, tāpēc video apstrāde palikusi kā viena no pēdējiem bastioniem, kāpēc savā datorā vēl uzturu arī Win saimniecību.

    Reklāma