Web Analytics
More
    Reklāma

    Nīderlandes policija esot uzlauzusi BlackBerry šifrēšanu

    Jaunākie raksti

    BlackBerry ir iekarojis (vai vismaz bija iekarojis) savu nišu ar ļoti drošiem viedtālruņiem. Visa BlackBerry saziņa tiek šifrēta, daudzviet tika uzskatīt, ka BlackBerry saziņa ir drošāka par PGP šifrētu saraksti, tomēr tiek ziņots, ka Nīderlandes Kriminālistikas institūts spējis uzlauzt dažas BlackBerry viedierīces, piekļūstot šifrētajai saziņai.

    Sīkāka informācija par BlackBerry “iekarošanu” netiek sniegta. Zinātāji pieļauj, ka policijai nākas daļēji izjaukt BlackBerry viedierīces, tās pieslēgt spējīgiem datoriem, kā arī izmantot kādu ievainojamību.

    Reklāma

    Nīderlandes Kriminālistikas institūts atzīst, ka BlackBerry drošības apiešana nav 100%, vēl arvien ir viedierīces, kuru saturam nav iespējams piekļūt, nezinot lietotāja paroles. Netiek arī atklāts, vai Nīderlandes policija ir vienīgā, kas spēj piekļūt šifrētam viedierīču saturam. Par Android un iOS šifrēšanas apiešanu ziņu pagaidām nav.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    12.01.2016 10:50

    Te tev nu bija drošais Blackberry… Grūtie laiki noteikti atspēlējas arī uz programmatūras departamentu kompānijā un daži OS caurumi netika aizlāpīti.

    Žans
    12.01.2016 11:07

    Droši vien izmanto Niderlandes datu centru jaudu, lai viņu uzhakotu. :D

    x
    12.01.2016 11:33

    karalis bija kails?

    ProxyFromDeep
    12.01.2016 18:10
    Reply to  x

    Visi karaļi dodoties pie miera vai atpūtas telpā uz keramikas troņa vairāk vai mazāk ir kaili .

    ProxyFromDeep
    12.01.2016 18:35

    BB ierīcēm ir tāds BB PIN . šeku citāts no Wiki : The BlackBerry PIN (Personal Identification Number) is an eight-character hexadecimal identification number assigned to each BlackBerry device. PINs cannot be changed manually on the device (though BlackBerry technicians are able to reset or update a PIN server-side), and are locked to each specific BlackBerry. BlackBerry devices can message each other using the PIN directly or by using the BlackBerry Messenger application. BlackBerry PINs are tracked by BlackBerry Enterprise Servers and the BlackBerry Internet Service and are used to direct messages to a BlackBerry device. Emails and any other messages, such as those from the BlackBerry Push Service, are typically directed to a BlackBerry device’s PIN. The message can then be routed by a RIM Network Operations Center, and sent to a carrier, which will deliver the message the last mile to the device. In September 2012 RIM announced that the BlackBerry PIN would be replaced by users’ BlackBerry ID starting in 2013 with the launch of the BlackBerry 10 platform. BB OS7 ( Bold 9900 utt ) norieta laikos , kad sāka jau parādīties BB10 ierīces “tautās” noplūda “kautkādi vecie caurumi” Pieļauju ka pateicoties zinātāju apzelētajam Qualcomm ,… Read more »

    ProxyFromDeep
    12.01.2016 18:44
    Reply to  ProxyFromDeep

    Rakstā NAV peiminēts kādas paaudzes devaisu salauza , un ko tieši salauza , tāpēc protams visi pieņēmumi ir plika graša vērti .

    p.s. viss manis augstāk rakstītais attiecas uz “vecjaiem” BB . “jaunie” jeb BB 10 – ir stipri droši . es teiktu ka drošāki pat par āboļiem .

    Reklāma