Web Analytics
More
    Reklāma

    Drons gandrīz uzkrīt Pasaules kausa slēpotājam

    Jaunākie raksti

    Slēpošanas Pasaules kausa sacensībās Itālijā bezpilota lidaparāts gandrīz uzkritis virsū sportistam. Turklāt drons piederējis kādam televīzijas kanālam, tas bijis liels un aprīkots ar smagu videokameru.

    Slēpotājs Marcel Hirscher varēja ļoti smagi ciest no krītošā drona, tomēr viņš veicis slēpojumu līdz galam, iegūstot otro vietu braucienā un saglabājot līdera pozīcijas sacensību kopvērtējumā. Preses konferencē sportist bijis ļoti satraukts un atzinis, ka šāds negadījums nedrīkst atkārtoties.

    Reklāma

    Bezpilota lidaparātu negadījumi kļūst arvien biežāki. ASV lielāko ievērību guva privātpersonu vadīti bezpilotu lidaparāti, kas 20 minūtes traucēja ugunsdzēsēju helikopteram tuvoties ugunsgrēka norises vietai. Arī Baltais nams piedzīvojis dažus dronu “uzlidojumus”. Tieši bezatbildīgā rīcība novedusi ASV pie likuma, kas liek reģistrēt visus bezpilota lidaparātus. Sodi par nereģistrēta drona lidināšanu tiks tuvināti pilota vadīta lidaparāta pārkāpumiem, sasniedzot pat 25 000 dolārus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    23.12.2015 17:18

    Murgs īstenība ar tiem droniem, ja reiz var atļauties iegādāties pa ~1000 EUR dronu, tad sodam par tā lidināšanu un citu apdraudēšanu, piem, lidostas tuvumā vai publiskā vietā vajadzētu būt vismaz 5x drona vērtībā. Latvijā jau ar lidina kur grib un kā grib.

    Reklāma