Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas skolās veicinās skolēnu interesi par programmēšanu ar starptautiskās iniciatīvas “Hour of Code” pasākumiem

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ Latvijas skolēni starptautiskās kampaņas “Hour of Code” jeb “Programmēšanas stunda” ietvaros jau otro gadu tiek īpaši mudināti apgūt programmēšanas pamatus. Šogad skolēni izmēģinās “Minecraft” un “Zvaigžņu kari” spēļu elementu programmēšanu. Pasākumus Latvijā organizē Microsoft Latvia sadarbībā ar Microsoft studentu partneriem, Accenture Latvia un IT nozares uzņēmējiem. “Hour of Code” pasākumi Latvijas skolās jau izpelnījušies skolēnu un skolotāju atzinību.

    Latvijā “Hour of Code” stundas notiks līdz 13. decembrim — starptautiskās datoru izglītības nedēļas ietvaros. Programmēšanas stundas vadīs Microsoft studentu partneri un IT nozares pārstāvji, kas viesosies skolās, bet jaunie kodētāji izmēģinās savas spējas un prasmes. Savas pirmās kodēšanas mācību stundas beigās skolēni varēs patstāvīgi sarakstīt pirmās koda rindas, un viņi būs guvuši ieskatu programmēšanas sniegtajās plašajās iespējās. Šogad “Hour Of Code” noslēguma pasākums būs 24 stundu hakatons “Night Of Living Dev” (“Dzīvo izstrādātāju nakts”), kurā jaunieši varēs apgūt Windows 10 lietotņu izstrādes prasmes un sacensties ar citiem jauniešiem no dažādām Eiropas valstīm.

    Reklāma

    “Nepieciešamība lauzt stereotipu, ka programmēšana ir sarežģīta un garlaicīga, pastāv jau sen, un tieši to mēs cenšamies panākt, organizējot “Hour of Code” pasākumus,” atzīst Microsoft pārstāvis Aigars Mačiņš. “Lai gan mūsdienu jaunieši kļūst arvien zinošāki lietās, kas saistās ar tehnoloģijām un internetu, ar kodēšanu daudzi pirmo reizi sastopas tieši “Hour of Code” pasākumos, un tas tiešām ir labs sākuma punkts. Protams, liels pluss ir arī tas, ka ar bērniem šajās programmēšanas stundās strādā zinoši nozares speciālisti, kuri spēj parādīt, pastāstīt un atbildēt uz jebkuru jautājumu.”

    “Hour of Code” ir globāla kampaņa, kuras mērķis ir veicināt pirmo interesi par programmēšanu, kliedējot mītus, ka tā ir garlaicīga un nesaprotama. Iniciatīva ir guvusi lielu popularitāti visā pasaulē, katru gadu pasākumos piedaloties desmitiem miljonu cilvēku vairāk nekā 180 valstīs. Lai gan pamata mērķauditorija ir skolēni, “Hour of Code” pasākumos ir piedalījušies cilvēki vecumā no četriem līdz pat 104 gadiem. Šogad “Hour of Code” skolēniem piedāvās vingrināt prasmes divās jaunās interaktīvajās spēlēs — “Zvaigžņu kari” un “Minecraft”.

    Lai gan “Hour of Code” programma izstrādāta skolas vecuma bērniem, kaut ko interesantu tajā atrast spēs jebkurš, tādēļ “Hour of Code” nedēļas laikā ikviens interesents tiek aicināts izmēģināt programmēšanas spēles mājaslapā code.org. Par veiksmīgi pabeigtu kursu katrs dalībnieks saņems sertifikātu par pirmo programmēšanas soļu apgūšanu, un ar paveikto aicināts dalīties savā Facebook vai Twitter kontā, izmantojot mirkļbirku #HourOfCodeLV.

    “Programmēšana attīsta loģisko domāšanu un sniedz izpratni par to, kā tiek būvētas, piemēram, mājaslapas vai mobilās lietotnes, tādēļ pamatzināšanas par programmēšanu noder jebkurā nozarē. Savukārt tie, kurus šī iniciatīva ieinteresēs savu nākotnes profesiju saistīt ar IT nozari, iegūs pieprasītu un labi atalgotu specialitāti,” uzsver Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs.

    “Hour of Code” ir stundu garš interaktīvs ievads programmēšanas pasaulē, kas interesantā veidā parāda, ka jebkurš var apgūt programmēšanas pamatus. Iniciatīvu aizsākusi bezpeļņas organizācija Code.org, un tai ir pievienojušās daudzas informācijas tehnoloģiju un izglītības organizācijas, kā arī brīvprātīgie.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma