Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā pārdošanā nonāks Doro Liberto 825 – viegli lietojams viedtālrunis senioriem

    Jaunākie raksti

    Zviedru mobilo sakaru rīku ražotājs Doro paplašina savu piedāvājuma klāstu, piedāvājot Latvijas tirgū jaunu viedtālruni: Doro Liberto 825. Inovatīva un intuitīva lietotājsaskarne, kurā uzsvars likts uz darbībām, nevis uz funkcijām, padara to par šobrīd inteliģentāko viedtālruni senioriem. Šis telefons Latvijā būs nopērkams jau no 7. decembra pie mobilo sakaru operatora LMT un maksās 299 eiro. Šonedēļ varat sagaidīt arī šīs ierīces apskatu.

    Lai arī daļa senioru jau izmanto viedtālruņus, Doro veiktais tirgus pētījums parāda, ka apjomīga daļa senioru joprojām vēl nav izlēmuši pievienoties viedtālruņu lietotāju pulkam, lai gan daudzi no viņiem to vēlētos. Šobrīd aptuveni 40% cilvēku vecumā virs 65 gadiem ikdienā lieto viedtālruņus – tā liecina Doro veiktais pētījums. Šis skaitlis līdz 2016. gadam turpinās augt, jo 60% no aptaujas dalībniekiem norādīja, ka nākamā mobilo sakaru ierīce būs tieši viedtālrunis.

    Reklāma

    Taču ar vairumu populārāko viedtālruņu pastāv zināmi sarežģījumi, jo lietotājiem ir jāpielāgojas pie jauniem un neierastiem lietošanas ieradumiem. Paveikt viedtālrunī kādu uzdevumu var dažādos veidos – piemēram, nosūtīt teksta ziņojumu vai koplietot fotogrāfiju, un tieši šīs dažādie ceļi senioru lietotājiem nereti var izrādīties mulsinoši.

    Doro radīta lietotājsaskarne ar ikonām, kas koncentrētas uz lietām, kuras lietotājs patiesībā vēlas paveikt. Gadījumā ar “klasisku” viedtālruņa saskarni parasti pastāv vairākas iespējas un ikonas, kas ļauj paveikt vienu un to pašu uzdevumu – un nereti tas lietotāju var samulsināt. Doro Liberto 825 viedtālrunis piedāvā vienkāršas, lielas ikonas, kas lietotājam neļaus apmaldīties.

    Jaunā Doro viedtālruņa saskarne ir izveidota maksimāli vienkārša, lai lietotājs viegli un loģiski izpildot vienu soli pēc otra varētu paveikt jebkuru uzdevumu, kas nepieciešams. Tādējādi nav nepieciešamas jel kādas tehniskas priekšzināšanas un iemaņas, lietojot Doro. Ierasto lietotņu ikonu vietā te lietojami vienkārši vārdi – piemēram, izvēloties komandu “zvanīt”, “apskatīt” vai “nosūtīt” un tālāk jau norādot “kam” vai “kādu saturu” un tamlīdzīgi.

    Doro Liberto 825 ir pirmais uzņēmuma viedtālrunis, kas piedāvā šādu revolucionāru inovāciju – ierīci, kas domā gluži kā tās īpašnieks, tādējādi ļaujot lietotājam to izmantot maksimāli ērti un elementāri, balstoties uz vēlamo rezultātu.

    Dažreiz uzsākt lietot jaunu tālruni ir visai sarežģīti, it īpaši tad, ja ar konkrēto ierīci sastopaties pirmo reizi. Pateicoties Doro Liberto 825 viedtālrunī iebūvētam starta ceļvedim, uzsākt darbu ar ierīci un apgūt tās funkcijas ir ievērojami vienkāršāk. Tā pamāca un uzdod jautājumus, lai lietotājs var justies droši un ērti, sagatavojot tālruni darbam, pielāgojot iestatījumus, iestatot zvana melodiju vai pievienojot jaunus kontaktus.

    Tālrunis ir aprīkots ar Doro izstrādāto palīglietotni My Doro Manager, kuru savos viedtālruņos var instalēt ģimenes locekļi un draugi, lai spētu attālināti palīdzēt lietotājam, sniegt konsultācijas, tikt skaidrībā ar lietotnēm, koplietot fotogrāfijas, pievienot kontaktus vai pielāgot, piemēram, skaņas un gaismas iestatījumus lietotāja vietā.

    Produkta informācija – Doro Liberto 825

    • Viedtālrunis ar intuitīvu un viegli lietojamu saskarni
    • Viegla navigācija ar fiziskiem “sākumekrāns” un “atpakaļ” taustiņiem
    • Palīdzības taustiņš ar GPS vietnoteices funkciju
    • Iebūvēts soli-pa-solim ceļvedis, kas izskaidro dažādu funkciju darbību
    • My Doro Manager lietotne ļauj tuviniekiem attālināti palīdzēt un dot padomus tālruņa lietošanā
    • Horizontālais uzlādes statīvs, kas tālruņa uzlādes laikā ļauj to izmantot kā modinātāju, fotorāmi vai citām funkcijām
    • 5 collu ekrāns skaidrai un ērta funkciju lietošanai
    • 4G/LTE datu savienojumu tehnoloģijas
    • IPS HD ekrāns
    • Balstīts uz Android 5.1 (Lollipop) platformas
    • 8 GB iebūvētā atmiņa un 1 GB operatīvā atmiņa
    • MicroSD atmiņas karšu lasītājs (līdz 32 GB)
    • Četrkodolu procesors
    • 8 megapikseļu kamera ar zibspuldzi un video uzņemšanas režīmu
    • Savietojams ar dzirdes palīgierīcēm (HAC)
    • HD Voice funkcija

    Uzņēmums Doro izstrādā telekomunikāciju produktus un pakalpojumus cilvēkiem 65 un vairāk gadu vecumā. Doro palīdz cilvēkiem dzīvot pilnvērtīgāku un bagātīgāku dzīvi, nodrošinot iespēju nepieciešamās lietas paveikt vienkāršāk, ērtāk, turklāt ļaujot paveikt arī to, ko viņi, iespējams, līdz šim nebūtu izdarījuši. Par radītajām inovācijām un dizaina risinājumiem uzņēmums ir saņēmis daudzus starptautiskus apbalvojumus. Šodien Doro ir pasaules tirgus līderis senioru telekomunikāciju risinājumu kategorijā. Doro ir zviedru valsts uzņēmums, kurš ierindojas Nasdaq OMX Stokholmas biržā, Ziemeļu sarakstā starp mazajiem uzņēmumiem. Pagājušajā 2014. gadā uzņēmuma neto pārdošanas ienākumi sasnieguši 1,277 miljonus Zviedrijas kronu (135 miljoni eiro). Papildu informāciju meklējiet interneta vietnē www.doro.com.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    01.12.2015 22:12

    Iespaids, ka tas ir kārtējais senioru aplaupīšanas mēģinājums.
    Skaidroju – visi man zināmie seniori izmanto visparastākos, nespeciālos modeļus un tiek galā ar visu.

    Ir tādi, kas saprot švakāk un lēnāk, bet zinot viņus, droši varu apgalvot ka viņiem nelīdzētu nekas – tikai vecais labais telefons ar ripu uz galdiņa, nu tāda neelastīga attieksme pret dzīvi. Un tie otri apgūst, spaida un lieto uz nebēdu.

    Iepriekš redzētie mēģinājumi, piem. Just ar ziļona izmēra pogām drīzāk bija domāti vājredzīgajiem, nevis vecajiem. Kam ir domāti šie, spriedīšu pēc apskata.

    Ā, cena. Tie seniori, kas maksā vairāk par 100 eirām par mobilo sakaru iekārtu, kvalificējas kā 4000nieki un lieto aifonus, nevis dīvainības par 300.

    Gatis Preiss
    01.12.2015 23:46

    Nu senjoriem jau nav problēmu ar saprašanu kā tādu varbūt problēmas rada android ar savām bildēm, bet lielākā problēma viņiem iemācīt ka tas ir ar skārien ekrānu un jātur rokā citādāk un citādāk jāpieskaras. Mans opis šovasar iepirka Samsung galaksy s4 zom tāds hibrīds jo viņam patīk fotogrāfēt, bet ar to skārien ekrānu gan gāja grūti un ilgi, vēl tagad prasa ko tā vai tā bilde nozīmē, bet lietot jau Lieto. Nu Iphon varētu būt vieglāks tikai pietrūkst latviešu valodas. Man kā neredzīgam ko esmu lietojis no Skārien telefoniem vislabāk no darbības viedokļa patika Iphone 4 tikai baigā lauzīšanās ar screen reader starp angļu valodu un lv valodu netā vai sms un tīklos!

    Uldis M.
    02.12.2015 09:16

    Lai arī pats neesmu Windows fans, esmu nonācis pie secinājuma ka senioriem no 3 populārākajām viedtālruņu platformām pagaidām vis piemērotākais ir tieši Windows.
    Redzi, ir daži vienkārši pamatnosacījumi – lai viedtālrunis būtu senioriem draudzīgs:
    *Simboliem jābūt pietiekoši lieliem un viegli saskatāmiem bez brillēm.
    *Darbību skaitam jābūt minimālam (jo seniori parasti šādas ierīces lieto pēc iemācīšanās principa, nevis cenšas paši kaut ko domāt).
    Līdz ar to, cik man ir bijusi darīšana ar salikumu viedtālrunis + vecākas paaudzes cilvēks, Windows flīzes pēc maniem novērojumiem tomēr bija vis piemērotākās. Ja windowsam uz sākuma ekrāna saliec lielas flīzes: Zvani, Īsziņas, Personas, Modinātājs, u.t.t. un vēl uzliec lielāko simbolu izmēru – tad pamatdarbībām šāds viedtālrunis kļūst tīri lietojams.
    iOS un Androīds šajā ziņā tomēr atpaliek, jo ikonas tiem ir mazas, nosaukumi zem ikonām vēl mazāki, ikonu daudz, ekrāns raibs un mulsinošs.
    Katrai platformai gan ir pa savam neērtumam iekšā, bet nu kaut kā pēc maniem novērojumiem ar windowsu seniori tiek galā čutku labāk.

    piecipieci
    02.12.2015 10:27
    Reply to  Uldis M.

    Ja runa iet patiešām par vidējo Latvijas senioru, tad pirmais pamatnosacījums ir cena! Neviens parastais Latvijas seniors nemaksās par telefonu 300, maksimums 50, nu 75 ij tad ja visi radinieki sametās kopā uz ZS.

    Uldis M.
    02.12.2015 11:05
    Reply to  piecipieci

    Arī taisnība.
    Un tādā cenā nekas prātīgs no viedtālruņiem nesanāk. Nu ok, varbūt izskatīšanas vērts ir kāds no Lumia sākumklases modelīšiem.
    Bet vispār es nezinu no kurienes tāda statistika ka 60% no aptaujātajiem senioriem grasās pāriet uz viedtālruņiem… cik es no pieredzes esmu dzirdējis, tad gluži pretēji – visi sūkstās ka negrib bakstīt vai glāstīt ekrānu, bet grib normālu podziņtelefonu. Vecuma grupa 65+ ir pensionāri un pamatā sēž mājās vai ārā darbojas pa dārziem – kam viņiem viedtālrunis? Spēlēs spēlītes? Sērfos netā mazajā displejā? Nu ne takš! lai apskatītu mazbērnu bildes viņiem mājās stāv ar sedziņu apsegts 15.6″ Laptops ar kuru tie darbojas pēc iemācītas sistēmas.
    Es vienkārši neredzu racionālu iemeslu senioriem lietot viedtālruni. Tie ir sarežģītāki, neērtāki lietošanā, baterija jālādē bieži kā arī tie ir viegli saplēšami.
    Ok, ir protams neliela pensionāru daļa, kuri vēl joprojām nodarbojas ar biznesu, uzņēējdarbību, u.t.t. ok – ja viņiem ir saprašana un var atļauties – viņi arī lieto normālus viedtālruņus un nesūdzās.
    Bet patiešām vidējais Latvijas seniors NAV viedtālruņu lietotājs.

    Purvavelns
    02.12.2015 12:15

    nevajag īpašus telefonus izdomāt. huawei ir vienkāršais režīms – 6 liels pogas – zvanīt, kontakti, galerija utt. Viss smuki lieliem burtiem

    Purvavelns
    02.12.2015 12:19

    vot.

    Janka
    02.12.2015 12:42

    Nuja, arī Infocus M810 ir speciāls šim Hujavejam līdzīgs launčeris (latviski labāk būtu, palaistuve, bet tas skan kaut kā divdomīgi:) senioriem.
    Un 300 Euro, tas tikai apliecina nenormāli šeit uzskrūvētās cenas…

    02.12.2015 13:56
    Reply to  Janka

    Jā, “palaistuve senioriem” skan tā ne pārāk labi :)

    neJANIS
    02.12.2015 14:57

    Pēc savas pieredzes varu teikt, ka labākais telefons senioram, kas tehnoloģijās ir uz Jūs ir jebkurš WP telefons (lētākie tak maksā kādi 70 eiro), mamma, kas no podziņtelefoniem knapi pazvanīt mācēja ar Lumia SMS uz urrā pat sākusi drukāt.

    Uldis M.
    02.12.2015 17:02
    Reply to  neJANIS

    Es arī par to pašu!

    Reklāma