Web Analytics
More
    Reklāma

    Tims Kuks: neviens nevēlas iPad-Mac hibrīdu

    Jaunākie raksti

    Apple izpilddirektors Tims Kuks intervijā The Irish Independent atklājis, ka tehnoloģiju milzis negrasās sapludināt iPad un MacBook vienā hibrīdplanšetdatorā, jo tas samaitātu ierasto un labi attīstīto Apple ierīču pielietojuma sadalījumu. Microsoft rīkojas pilnīgi pretēji, piedāvājot Surface Book hibrīda klēpjdatoru, kas spēj pamatīgi pabojāt lielā iPad Pro pārdošanas rādītājus.

    Tims Kuks uzskata, ka Mac un iPad sapludināšana klientiem nav nepieciešama. Pasaules labākā planšetdatora un labākā klēpjdatora sapludināšana var nest tikai katastrofu, nāktos pieļaut pārāk daudz kompromisu, kas kaitētu ierīces lietojamībai. Vismaz tā izsakās Kuks.

    Reklāma

    Jāatzīmē, ka pirmās baumas par iPad Pro tieši vēstīja par Apple planšetdatora un klēpjdatora hibrīdu. Visi vēlējās redzēt iPad Pro kā planšetdatoru ar OS X operētājsistēmu, ko var papildināt ar klaviatūru un peli. Diemžēl iPad Pro ir iOS ierīce, kas gan nespēj ietekmēt Mac klēpjdatoru tirgus daļu. Visticamāk, Apple ir izrēķinājis, ka iPad Pro ar Mac OS X operētājsistēmu nogalinātu gan iPad, gan arī būtiski paplucinātu MacBook Air tirdzniecības rādītājus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    42 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    17.11.2015 13:14

    Nu nav jau pirmā reize, kad onkuļi runā blēņas… savā laikā tak bļāva, ka nevienam nevajag lielus telefonus un mazas plaņšetes…

    17.11.2015 14:07
    Reply to  Purvavelns

    Te viss nav tik viennozīmīgi un ne vienmēr visi industrijas gudrie spēj paredzēt savas spējas mainīt cilvēku tehnoloģiju lietošanas paradumus. Bija netbuki un izbija. Pēc tam nāca planšetdatori, kas šobrīd (relatīvi) knapi kust uz priekšu (kā bizness). Tāpat šobrīd nevienam nav skaidrs vai no hibrīda laptopiem sanāks kāds bizness. Microsoft gan šo kategoriju stumj uz priekšu atspērušies. Neesmu gan dzīvē redzējis nevienu dzīvu cilvēku (Microsoft darbinieki neskaitās), kas teiktu, ka viņiem šādi hibrīdi patīk un ir vajadzīgi. Pašam gan nav tik lielas pieredzes ar šādiem produktiem, lai būtu kaut kas īpaši vairāk sakāms, joprojām esmu “parastu” laptopu fans.

    Purvavelns
    17.11.2015 14:17

    viennozīmīgi ir tikai tas, uz ko atsaucos. Pagātne ir viennozīmīga (tas un tas teica to un to, bet notika citādāk). Nākotne nav… tāpēc neņemos spriest vai šitais aizies vai nē… Pats nupat nopirku jaunu 17 collu mega niknu laptopu un domāju – vai būtu jēga, pielietojums, ja es varētu nokabināt nost klaviatūru? Man laikam nē…

    17.11.2015 14:23
    Reply to  Purvavelns

    Pie 17 collu milža tas, protams, nav vajadzīgs. Es gan arī īsti nesaprotu kā var mūsdienās pirkt tādu milzi. Tas ir tik neērti apkārt staipāms, ka visdrīzāk lielāko daļu savas dzīves aizvadīs uz galda mājās/ofisā. Pie tam, arī diez vai sēdēs pie 17 collu displeja un klāt vēl būs jāslēdz kāds normālāka izmēra monitors. Beigās viss saliekas kopā tā, ka prātīgāk būtu bijis nopirkt galddatoru. Bet tas tik tā, mans prātojums par tēmu. Interesanti būtu uzzināt kāpēc izvēlējies tieši tādu datoru?

    Purvavelns
    17.11.2015 14:27

    Nu mana ikdiena ir fotošops, ilustrators, mūzikas programma – reason. Svarīgs procesors (i7) un rams – 16 gb. Darbā man ir 21 collu monitors, darbs – pagalma mājā, turpat, kur dzīvoju. Gribu – eju uz darbu, gribu – palieku mājās. Ja mājās vajag ko niknāku – pielieku 32 collu monitoru. Kādu filmu gultā vai seriālu ar’ ir baigi ok. A līdzi staipāmajā somā – kādreiz pie kādiem klientiem aizvilties – diezgan pofig – ko mašīnā iemest – 15 vai 17 collas… nav arī baigi smagāks…

    17.11.2015 14:32
    Reply to  Purvavelns

    Kaut kā tā man arī likās. Klau, bet ja ikdienā būtu vairāk jāvazājas bez auto, vai apsvērtu domu izbraucienos pie klientiem ņemt kādu mazāku ierīci tīri, lai atrādītu darbus. Ja Android vai iOS planšetdatori šoreiz diez vai derētu, tad varbūt tas pats Surface? Ko par šādu pieeju vispār domā?

    Purvavelns
    17.11.2015 14:43

    es esmu nominimalizējis pārvietošanās vajadzību. Esmu gadiem rūpīgi piestrādājis pie tā, lai dzīvotu sev svarīgā punktā, lai darbs būtu tur kur mājas, lai bērnu skolas autobuss pieturētu pie mājām, lai mākslas un mūzikas skolas būtu blakus. Ir protams gadžetu mīlestība – un kad ieraudzīgu (modeli gan nepiefiksēju) mazu dell laptopu (maksā pusotru štuku), plāns kā telefons un kas viskrutākais – ekrāna apmales ir tik daži milimetri – pamatīgi aplaizījos (un tad, protams, tās domās, kā būtu ja būtu savādāk un man tādu vajadzētu…) Es drīzāk formulētu tā: es gribu iekārtot savu dzīivi tā, lai man būtu pēc iespējas mazāk vajadzības gribēt atkal jaunu gadžetu, jo to var ielkt iekš tās somas vienmēr līdzi utt. Poņimaješ?

    17.11.2015 14:44
    Reply to  Purvavelns

    Apskaužami prātīgs zēns! :)

    Purvavelns
    17.11.2015 14:47

    nu, mūsu pasaules nelaime ir nemāka apstāties – visu laiku vajag vēl un vēl. Mantas, naudu, varu… Viens aifons – tas ir viens ceļojums kopā ar bērniem. Un tā tālāk.

    Eriks
    17.11.2015 14:56
    Reply to  Purvavelns

    Vai tu apzinies, ka nepērkot iPhone, lai ietaupītu ceļojumam, bet paņemot top-of-the-line Hujavei, tu rezultātā “iegūsti” cik?! 200-300 eiro. Gribu zināt, uz kurieni par tādu naudu var aizceļot – Lietuvu, Igauniju? Un teltī palikt? :)

    Purvavelns
    17.11.2015 15:49
    Reply to  Eriks

    pac nepērku, priekš tam ir darbs :D Kā jau es teicu, pats neesmu brīvs no apmātības… bet cenšos ar sevi strādāt… 300 eiro – laikus plānojot tās ir 4 aviobiļetes abos virzienos uz… šveici, portugāli… jū neim it. (tas tā… in ženerall…)

    17.11.2015 15:05
    Reply to  Purvavelns

    Es sapratu tavu domu un lielā mērā piekrītu uzskatam, ka laiks un līdzekļi ir jāinvestē arī ģimenē. Bet te mēs pavisam negribot varam ieslīdēt sarunā par to, ka iPhone jau nemaz nevar būt spēcīgs darba rīks un tāpēc par to nebūtu jāmaksā vairāk kā 200 eiro :)

    Uldis M.
    17.11.2015 15:13

    Par cilvēku vēlmēm un patiesajām vajadzībām var filozofēt daudz un dikti… bet svarīgi ir dzīvot ar prieku nevis tikai prātīgi… respektīvi – vajag dažreiz arī sevi iepriecināt ar foršiem gadžetiņiem – un ja piemēram ļoti patīk un ļoti gribas to pašu iPhone, tad kāpēc ne? galu galā npērkot tu paliec bišku laimīgāks :) mūsu pelēkajā un rutīnas pilnajā ikdienā tas ir diezgan svarīgi!

    Purvavelns
    17.11.2015 17:12
    Reply to  Uldis M.

    nu… ja ikdiena nav pelēka un rutīnas pilna, tad kaut kā var izvairīties no tik iracionāliem pirkumiem kā glāsteklis pa štuku. imho….

    LOOK
    17.11.2015 18:56

    Precīzi manas domas, es akceptēju ūber dārgu sporta inventāru vai darba instrumentu, bet negribu pieļaut domu, ka par telefonu vajadzētu iztērēt vairāk kā 300€, jo IPhons (tikai kā piemērs) nespēs izdarīt ko vairāk kā mans esošais tel. (nevienā pozīcijā). Tajā pat laikā es sēžu pie Sony (Apple Cinema) monitora, jo tā ir profesionāla nepieciešamība.

    Uldis M.
    17.11.2015 22:46
    Reply to  LOOK

    Katram ir savi hobiji, vienam tas ir sports, citam modernās tehnoloģijas un savam hobijam nav žēl arī lielāku summu. Personīgi man nav žēl atdot arī lielāku naudu par lietām kas ir patiešām brīnišķīgas, kā piemēram Apple produkti, tāpat kā tev nav žēl iegādāties sporta inventāru no krutiem brendiem.
    Vienmēr jau var filozofēt ka Hyndai dara to pašu ko Audi, un reibumu ne sliktāk par dārgiem viskijiem nodrošina arī lētais šņabis… Vienvārdsakot – par plikiem parametriem un par pievienoto vērtību.

    Uldis M.
    17.11.2015 15:08
    Reply to  Purvavelns
    17.11.2015 15:12
    Reply to  Uldis M.

    Oi, šis izskatās pavisam labi!

    Purvavelns
    17.11.2015 15:47
    Reply to  Uldis M.

    tipa togo…

    Janis
    17.11.2015 15:26

    Nav tik traki :) Es regulāri ar šādu milzi pārvietojos darbs-mājas+Liepāja. Ok, tik easy azotē neiemetīsi Dell Precision m6800, bet nav arī tik traki. Katrā ziņā, pateicoties tehnoloģiskajai attīstībai šajā virzienā, kā arī video lietās, ir nenormāli ērti, ja vari strādāt no jebkuras vietas un nav jābūt piesietam studijai. Pirms gadiem tas īsti vēl nebija iespējams.

    Mārtiņš Mičulis
    17.11.2015 13:43

    Sekoju līdzi dažiem treideriem ASV – viņiem Tims esot drusku jau apriebies kā kompānijas vadītājs. Dod viņam vēl dažus gadus.

    17.11.2015 14:04

    Šo es īsti neizprotu. Apple finansiāli ir spēcīgs kā nekad iepriekš un jaunie produkti tirgojas kā karsti apzeltīti pīrādziņi, bet Tims Kuks, redz, nav gana labs un viņa vietā vajag kaut ko citu. Ko? Kāpēc?

    Purvavelns
    17.11.2015 14:20

    tas laikam tālab, ka Tims izskatās un runā kā lauķis…

    17.11.2015 14:26
    Reply to  Purvavelns

    Nu kas tās vēl par muļķībām? Viņa darbs pamatā ir vadīt uzņēmumu un lai arī harizma var lieti noderēt (nepiekritīšu uzskatam, ka Timam tās nav vispār), tā nav galvenais priekšnoteikums. Cik harizmātiskus uzņēmumu vadītājus tu zini? Gan globāli, gan tepat Latvijā?

    P.S. Šādu jautājumu mums pirms kāda laiciņa uzdeva mūsu vadībzinību pasniedzēja un es pats īsti nespēju izdomāt nevienu Latvijas uzņēmēju par kuru varētu teikt, ka tas nu gan ir izdevies īsteni harizmātisks. Varbūt Lattelecom šefs Juris Gulbis šādam apzīmējumam pietuvojas, bet arī ne visos gadījumos.

    Purvavelns
    17.11.2015 14:30

    es tikai mēģināju pavirpiināt iesākto tēmu… man, patiesībā, ir pilnīgi pofig. As long as vadītājs nav pedofīls vai narkotiku tirgotājs bērniem – man pat neinteresē kā sauc – Suņ Huj Čai vai Tims Kuks.

    17.11.2015 14:33
    Reply to  Purvavelns

    Paldies! :) Bet tagad mani interesē arī atbilde uz jautājuma otro daļu :)

    Purvavelns
    17.11.2015 14:36

    man nav atbildes, laikam. (ja tas bija jautājums, vai kāds LV uzņēmuma vadītājs ir harizmātisks) Lai tiktu tur augšā… tas ceļš nav rozēm kaisīts, bet to jau Tu zini, filmu tak par savu Dievu nupat esi noskatījies…

    Oskars
    17.11.2015 21:34

    Savulaik Aldara šefs Gavrilovs bija harizmātisks

    Mārtiņš Mičulis
    17.11.2015 16:30

    Sorry, nevaru atrast atsauces.. tāpēc – ja nevaru pierādīt, mans viedoklis laikam neskaitas, sorry.

    Purvavelns
    17.11.2015 16:54

    a kāds ir TAVS viedoklis? Pagaidām, dzirdējām ik vien to, ko domā mistiskie asv treideri, kurus to stalko…

    Mārtiņš Mičulis
    17.11.2015 17:23
    Reply to  Purvavelns

    Vada kompāniju jau viņš laikam ok.. bet tādā vīzijas ziņā, neredzu no Tima kaut kādus brīnumus. iWatch? iPad pro? moca iTV utt. Tims ir ok – jauks, mierīgs, gudrs.. bet viņš neiedvesmo un nerada neko jaunu par ko jūsmot.

    Purvavelns
    17.11.2015 17:59

    NJĀ… taisa tik produktus, par ko Sīvs kapā rotē kā grila cālis – kas nevienam nav vajadzīgi (C) lieli telefoni un mazas planšetes… :D

    17.11.2015 18:28

    Tima galvenais uzdevums ir pieņemt lēmumus, kas Apple nes milzu peļņu un to viņš pagaidām dara godam. Īpaši laikos, kad visiem konkurentiem iet slikti un vēl sliktāk. Bez tam, vēl ir pagājis pavisam īss laika posms kopš Džobss vairs nevada Apple un šie (Apple Watch un iPad Pro) reāli ir pirmie Tima produkti un tie savās attiecīgajās kategorijās ir (būs?) veiksmīgi. Cik nu mums par to ir dati. Tāpēc es uzskatu, ka Apple ir kompānija par ko tuvākā pārskatāmā nākotnē nebūtu jāuztraucas. Drīzāk jācer, ka pa burbuli nenoies Elona uzņēmumi. Tas gan būtu žēl.

    Mārtiņš Mičulis
    17.11.2015 18:51

    Nu paga paga, ja par apple tad apple, citādi ja sākam par citiem, tad dažādi piemēri – GPRO šefs sadusmoja WallStreetu, pārkāpa LockUpu ( http://www.businessinsider.com/gopro-founders-break-lockup-expiration-2014-10 ) un ja paskaties, kopš 2014 okt. akciju cena ir pa lielam lejā diezgan. Elonu arī drusku sodīja WS, par to ka Q3 delivery ciparus neiedeva kā parasti 1.vai2. dienā .. kas būtu bijis 4dien vai 5dien – Elons iedeva datus 5dien pēc tirgus slēgšanas.. akciju cena aizgāja downtrendā. Es tur baigi neiedziļinos par Apple, bet kaut kā aizķērās kaut kur ko tie treideri runā, šad tad ir interesanti viedokļi.
    Piemēram, Amazon, pasties, gada laikā x2 :) un kāps vēl, jo amazonā pērkoties ar vien vairāk un vairāk. + cloud serviss un citi produkti. episki.
    Par Apple ir tas, ka tagad iet labi, viss forši, bet tā auto ražošana + nākotnses super produktu neesamība treideriem liekas kā vājie punkti. Auto ražošana nav telefonu ražošana un tur nav tādi profitmargini kā telefoniem/datoriem.. Kas ar to iwatch, variants, ja viņi izdomās kādu revolucionāru medicīnas štelli, piemēram, cukura līmeņa noteikšana asinīs.. kaut kā.. nu tādas, revolucionāras lietas, nevis, parasts pulsktenis, vai lielāks iPhone. ai piekusu rakstīt :)

    17.11.2015 16:58

    Padod gan ziņu, ja atrodi viņu teikto. Man ir sportiska interese palasīties viņu domas.

    Dirks
    19.11.2015 10:18

    Varu ieteikt Bloombergā ierakstīt meklētājā Apple un tad tur būs kaudze ar visdažādākajiem video/rakstiem, kur pilns ar viedokļiem, prognozēm etc.

    Links: http://www.bloomberg.com/search?query=apple&category=Videos

    Andis
    17.11.2015 14:13

    Ir MS Surface pro 2 – ļoti labs un ērts planšetdators/portatīvais. Lielisks risinajums bieži ceļojot un var izmantot visas biznesa aplikācijas bez problēmām. Bija android planšete kaut kāda samsung – nelietojams, tāds multimēdiju rīks kaut kāds, bez lietderīga pielietojuma. iPad pārāk maz lietots, lai komentētu. Plāns iegaaties surface book ir noteikti, bet laiks rādīs.

    Purvavelns
    17.11.2015 14:19
    Reply to  Andis

    skaidrs, ka android, un arī ios planšetes nekam vairāk, kā multimēdiju satura patērēšanai nav derīgas. Man ir bijušas četras planšetes – mēnesis un apnīk… laikam, vairāk toč nebūs…

    davfreim
    18.11.2015 11:20
    Reply to  Purvavelns

    Savu nemākulību lietot produktu nedrīkst novelt uz pašu produktu. Man planšete (iPad) kalpo ikdienā kā mācību līdzeklis, lasu grāmatas, prezentācijas, pdf failus. Internetā rakstus par tēmām, kuras tiek apgūtas, saglabāju šos rakstus. Tālāk tiek izmantots arī kā plānotājs, pierakstīts arī šis tas tiek notes appā.

    Protams, ka seriāli, youtube u.c. brīvā laika padarīšanas arī glabājas šeit. Vienmēr ir jakas kabatā līdzi vai arī somā. Neko ideālāku nevaru gribēt. Kompi diezvai varētu ielikt kabatā, vajadzības gadījumā izņemt izlasīt, atrast nepieciešamo info un ielikt kabatā, lai netraucējot tas tur guļ.

    Purvavelns
    18.11.2015 17:07
    Reply to  davfreim

    izņēmumi tik apstiprina līkumsakarības

    Uldis M.
    17.11.2015 14:23

    Sapludināt jēgas nav! Jēga ir lielajiem softu ražotājiem būt elastīgākiem priekš dažādām platformām! Atkārtošos, bet atgādināšu vēlreiz – OSa spēks ir pieejamās palikācijas! Ja attiecīgi Adobe uzražo pilnvērtīgu Lightroom, Photoshop u.t.t. vai Microsoft pilnvērtīgu Ofisu – ko var ar Apple Pen bakstīt pa iPad Pro ekrānu – kam vairs ir nepieciešams OS X uz iPada?

    Purvavelns
    17.11.2015 14:31
    Reply to  Uldis M.

    bet netaisa – tieši tā iemesla dēļ, lai viens segments negrauztu citu!

    Reklāma