Web Analytics
More
    Reklāma

    Atklājums varētu drīzumā nodrošināt nakts redzamību viedtālruņu kamerām

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju maniaki laikam ir spējīgi viedtālrunim pieprasīt visdullākās tehnoloģijas. Un kāpēc gan lai kāds nevēlētos viedierīcēs sagaidīt nakts redzamības iespēju? Nakts redzamība ir tehnoloģija vēl no Otrā pasaules kara, pirkstu nospiedumu nolasītāji – pēdējo pāris gadu jaunievedums. Kāpēc viena tehnoloģija ir viedtālruņos, bet otra nē?

    Izrādās, ka nakts redzamības tehnoloģiju nebija iespējams izveidot mazos izmēros un tās darbību bojā tuvu izvietotu objektu uzsilšana, jo nakts redzamības kameras nosaka infrasarkano starojumu. Tieši šī iemesla dēļ kameras sensoram ir jābūt vēsam visu laiku. Nakts redzamības sensoru nedrīkst sildīt ne viedtālruņa procesors, ne akumulators.

    Reklāma

    Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta pētnieki uzlabojuši esošu siltumu “redzošu” sensoru tehnoloģiju. Tā vairs necietīs no apkārt esošu ierīču izdalītā siltuma, bet tehnoloģija vēl arvien būs gana kompakta, lai to teorētiski ievietotu viedtālrunī. Diemžēl nakts redzamības sensora darbība pagaidām ir nepiemērota ikdienas pielietojumam, pētniekiem nāksies uzlabot sensora izšķirtspēju, lai tas kādreiz spētu izšķirt lietotāja roku žestus, varbūt pat sejas vaibstus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma