Web Analytics
More
    Reklāma

    InVisage attēlu veidojošais sensors uzlabos viedtālruņu filmēšanas iespējas

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums InVisage vismaz pēdējos piecus gadus izstrādā jauna tipa gaismjūtīgo sensoru viedtālruņiem. InVisage viedtālruņu kameras sensors būšot ar uzlabotu dinamisko diapazonu (dynamic range), kas spēs līdzināties šobrīd pazīstamajai HDR tehnoloģijai, kas apvieno vienā kadrā vairākus dažādi eksponētus kadrus.

    Lai vārdi sakristu ar darbiem, InVisage izlaiduši nelielu filmiņu, kurā tiek demonstrētas jaunās gaismjūtīgās matricas iespējas. InVisage apgalvo, ka jaunās matricas iespējas drīzāk atgādinās analogās filmiņas iespējas, nevis digitālā laikmeta CMOS tehnoloģijas gaismjūtīgās matricas. Tieši tāpēc tehnoloģija ieguvusi QuantumFilm nosaukumu.

    Reklāma

    Zemāk redzamajā video fragmentā InVisage parādījuši labāko, ko šobrīd izstrādes stadijā esošais sensors spēj paveikt. Nedaudz aizdomīgi izskatās video parauga tuvums īstenai kinofilmai, kaut gan esot izmantots viedtālruņa kamerā ievietojams sensors ar atbilstoši mazāku izmēru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    27.10.2015 12:56

    analogā filmiņa, kas tā tāda?
    kursors dodas hipsteru pēdās, lietojot bezjēdzīgus vārdus?

    Purvavelns
    27.10.2015 13:20
    Reply to  x

    nu ir tak arī digitālā vilmiņa :D kautkāds kantoris vēl pirmssākumos mēģināja uztais’t tādu uzparikti, ko ielikt filmiņas vietā vecajos fočikos…

    x
    27.10.2015 13:47
    Reply to  Purvavelns

    Jā jā, bija doma par daudzmaz universālu sensoru spogulenēm, tad saskaņā ar sazvērestības teorijām, ļaunie un alkatīgie ražotāji, lai piespiestu pirkt spogulenes kas darbosies labāk un precīzāk nekā filmu aparāti ar universālo sensoru, šo ideju nopirka un ieslēdza trīskāršā seifā. Tā teikt, lai universālums netraucē ražot aparātus. Vai pat uzšāva augšā kosmosā, lai kāds to neatrastu. Nu kautkā tā.

    Tikai tas bija sensors, kas nav filmiņa pat tad, ja to nosauc par filmiņu )

    Reklāma