Web Analytics
More
    Reklāma

    Lattelecom sadarbībā ar RTU veicina studentu interesi par telemetriju

    Jaunākie raksti

    Lai sekmētu inženierzinātņu studentu teorētisko zināšanu pielietošanu praksē, Lattelecom atbalsta jauniešu izglītošanos un interesi par telemetriju, sniedzot atbalstu pētniecības darba izstrādes procesā un daloties ar savām zināšanām.

    Viens no tehnoloģiju un inovāciju attīstību virzītājspēkiem ir izglītoti jaunie speciālisti. Tam piekrīt Latvijas lielākais IKT nozares uzņēmums Lattelecom, atbalstot izglītības jomu un veicinot studentu pētniecisko darbību.

    Reklāma

    Sadarbībā ar Lattelecom Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Siltuma, Gāzes un ūdens tehnoloģiju institūta 4. kursa studenti Alvis Epners un Kārlis Vītols pieņēmuši izaicinājumu pētnieciskā darba ietvaros izveidot funkcionālu Telemetrijas stendu. Stends prezentēs telemetrijas risinājumu darbībā, uzskatāmi parādot, kā praktiski darbojas ūdens, siltuma, spiediena, gāzes, elektrības u.c. skaitītāju datu automātiska nolasīšana un informācijas atainošana portālā www.telemetrija.lv.

    Lattelecom Jauno pakalpojumu daļas vadītājs Arvils Kupris: „Pētnieciskā darba galvenais mērķis ir zināšanu pārnese, Lattelecom speciālistiem daloties ar studentiem savās zināšanās un pieredzē, vienlaikus uzklausot jauniešu redzējumu par telemetrijas attīstības virzieniem un iespējām. Jāuzteic RTU studenti, kuri ir gatavi aktīvi līdzdarboties un iesaistīties jaunos izaicinājumos, iepazīstot mūsdienu tehnoloģiju risinājumus.”

    Nodibinājuma Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds izpilddirektors Artūrs Zeps norāda, ka ļoti pozitīvi vērtējama Lattelecom sniegtā iespēja RTU studentiem studiju procesa ietvaros piedalīties uzņēmumam aktuāla projekta izstrādē ar labākajām idejām un risinājumiem. „Šī ir tā īpašā reize, kad visi apstākļi sakrīt – veiksmīgi sadarbojoties akadēmiskajai videi ar industriju, studentiem izdevies teorētiskās zināšanas pielietot praksē, atrisinot reālu uzņēmuma uzdevumu,” norāda A. Zeps.

    Lattelecom Telemetrijas pakalpojums ir iespēja attālināti un automātiski nolasīt datus no karstā un aukstā ūdens, siltuma, spiediena un temperatūras mērierīcēm dzīvoklī, ēkas pagrabā un citviet. Telemetrija ir mūsdienīgs efektīvāka resursu patēriņa un klientu servisa risinājums, ko izmanto dažādu Latvijas nozaru un lielumu uzņēmumi – apsaimniekotāji, namu pārvaldnieki un komunālo pakalpojumu sniedzēji. Uzņēmumiem tas ļauj ērtāk iegūt un apstrādāt datus, samazināt klientu sūdzības un uzlabot darbinieku efektivitāti, nekavējoties identificēt siltumtrases un citu sistēmu bojājumus, kā arī saprast, kur un kāpēc kopējā tīklā veidojas zudumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma