Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Maps rāda iespējamās klimata izmaiņas un ūdens līmeņa kāpšanu

    Jaunākie raksti

    Dažādu dabas untumu prognozēšana mūsdienās ir tīrais nieks, jo zināmi ielu platumi, māju augstumi, esošais ūdenslīmenis utt. Pāris gadus atpakaļ plūdu laikā arī Latvijā gudrīši bija izrēķinājuši, ka Rīgas HES dambja pārraušana nozīmēs Rīga aplūšanu četru stundu laikā. Google Maps ir gājuši soli tālāk un Amerikas piekrastēm piedāvā iepazīties ar ūdens līmeņa izmaiņām globālās sasilšanas rezultātā.

    Google Maps redzētās ūdenslīmeņa izmaiņas, visticamāk, bijis kāda projekta izmēģinājums, tomēr šādi parādīta karte cilvēkiem daudz uzskatāmāk parāda iespējamos nākotnes draudus. Iespējams, ka tādējādi pat varētu pievērst lielāku sabiedrības uzmanību klimata izmaiņām… un pārdot dažus pašbraucošus elektroauto.

    Reklāma

    Protams, visi pasaules gala pareģojumi būtu jāizvērtē ar skaidru galvu, nevis jāpārvācas dzīvei kokos vai pazemes bunkuros. Iepriekš Google nav mētājusies apkārt ar dažādiem nepārbaudāmiem paziņojumiem (ja neskaita Android atvērtību un drošību), tāpēc Google Maps redzētās ūdenslīmeņa izmaiņas varētu būt daļa no kāda iekšēja projekta, kas plašākai publikai nebūs pieejams.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma