Web Analytics
More
    Reklāma

    Vīrietis arestēts par robota spārdīšanu

    Jaunākie raksti

    Cilvēki var būt kaitinoši, bet roboti ir tikai mašīnas, kas dara ieprogrammēto, tāpēc tie var vēl vairāk nokaitināt. Robotam nav atkāpes no noteiktā, kas var cilvēkos radīt apjukumu un dusmas, tomēr robots turpinās darīt savu darbu. Japānā kāds agrīns telefonu veikala klients iespēris robotam un pēcāk kungs par šo nodarījumu nonācis aiz restēm.

    Cietušais ir Pepper robots, kas programmēts saskarsmei ar cilvēkiem. Robota uzdevums ir padarīt cilvēkus laimīgus, bet laikam šoreiz kaut kas nogājis pavisam greizi. Pepper robots spēj pat daļēji reaģēt uz cilvēka emocijām. Rīta agrumā klients bijis pamatīgi apskurbis, izvērtusies vārdu apmaiņa klienta un klientu apkalpotāja (cilvēka) starpā. Pēcāk, pametot veikala telpas, klients iespēris Pepper robotam, pilnībā to sabojājot.

    Reklāma

    Tiek pieļauts, ka Pepper robots vēlējies iesaistīties sarunā ar aizkaitināto klientu, kas arī novedis pie agresijas izpausmēm. Robotu veidotājiem tā varētu būt laba mācība – dažreiz labāk ir likt cilvēku mierā, nevis par katru cenu mēģināt padarīt kādu laimīgu. Agresīvais veikala apmeklētājs savu vainu atzinis un viņam nāksies atlīdzināt aptuveni 1600 dolārus veikalam par robota tīšu sabojāšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    valča
    09.09.2015 14:34

    Super bezjēdzīgs raksts.

    bombelats
    09.09.2015 14:58
    Reply to  valča

    Arī izklaidējošiem rakstiem ir jābūt, nav jau medicīnas enciklopēdija. Un pat no šī raksta var izvilkt kādu atziņu.

    vīr.dz.
    09.09.2015 15:45

    #VīrietimNeveicas

    Reklāma