Web Analytics
More
    Reklāma

    Svinīgi atklāta RTU Inženierzinātņu vidusskola

    Jaunākie raksti

    Ceturtdien, 3. septembrī, tika atklāta Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskola (RTU IZV), kurā pirmajā mācību gadā konkursa kārtībā no skolas budžeta līdzekļiem finansētajās vietās 10. klasē uzņemti 24 skolēni, kuri apgūst Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu.

    Atklāšanas pasākumā piedalījās RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, RTU IZV vadība, kā arī kopā pulcēja vairāk nekā 100 skolas atbalstītāju. Tika atklātas Goda plāksnes, kurās iemūžināti visu uzņēmumu nosaukumi un privātpersonu vārdi, kuri ziedojuši RTU IZV attīstībai. Savukārt atbalstītāju, kuri kampaņā ziedojuši vairāk nekā 500 EUR, vārdus un vēlējumus jaunajai inženieru paaudzei var aplūkot, iegravētus skolas kāpnēs.

    Reklāma

    Pasākuma klātesošie tika iepazīstināti ar skolas izveides vēsturi, un pateicībā par sniegto atbalstu un ziedojumiem, tika sveikti skolas sadarbības partneri un atbalstītāji. Skolas viesus priecēja Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste Baiba Renerte un pianists Jānis Irbe, savukārt otrajā daļā «Laboratorium» šovs ļāva atkal būt ķīmijas mācību stundā. Pēc pasākuma oficiālās daļas interesenti varēja apskatīt skolas telpas.

    Laika posmā no šā gada 15. aprīļa līdz 15. jūnijam, izveidojot īpašu ziedošanas platformu, RTU sadarbībā ar SIA «Funderful», kas nodrošināja kampaņas radošo un tehnisko atbalstu, aicināja sabiedrību, tai skaitā, absolventus, kolēģus, uzņēmumus un citus universitātes draugus ar simbolisku ziedojumu atbalstīt RTU IZV izveidi. RTU IZV atbalstam kampaņas ietvaros izdevās piesaistīt 165 560 EUR no 415 privātpersonām un uzņēmumiem.

    Skolu RTU dibināja, izjūtot atbildību par tehnisko zinātņu attīstību Latvijā. RTU vēlas dot iespēju talantīgiem jauniešiem padziļināti apgūt eksaktās zinātnes, tā nopietni sagatavojoties inženierzinātņu studijām. Īpaša uzmanība mācību procesā tiek veltīta skolēnu zinātniskajam darbam RTU fakultātēs, jau skolas solā ieinteresējot jauniešus par pētniecību un audzinot jaunu zinātnieku paaudzi.

    Skolas izveidi atbalsta SIA «LatRosTrans», AS «Latvijas Gāze», AS «Latvenergo», VISMA, Rīgas Brīvostas pārvalde, SIA «Severstal Distribution», AS «Olainfarm», tehnoloģiju partneris SIA «Lattelecom» un skolas draugi UPB un SIA «ITERA Latvija». Kampaņas informatīvie atbalstītāji  Latvijas Radio,   SUPER FM,  Kursors.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma