Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijā liegta pieeja Reddit saturam viena ieraksta dēļ

    Jaunākie raksti

    Krievijas cenzūras mašinērija maļ tīmekļa saturu nepagurusi dienu un nakti. Šoreiz grēkāža lomā ir viss Reddit saturs, faktiski var teikt, ka Krievija ir liegusi pieeju visam aktuālajam pasaulē radītajam saturam. Lieguma pamatojums ir Reddit ietvertā informācija par psilocibīna sēņu (tautā pazīstamas ar aprakstošu nosaukumu halucinogēnas sēnes) vienkāršotu audzēšanu mājas apstākļos.

    Pieprasījums slēgt pieeju Reddit saturam nācis no Krievijas narkotiku apkarošanas dienestiem. Narkotiku apkarotāji uzskata, ka raksts par sēņu audzēšanu popularizē narkomāniju un veicina tās izplatību. Sākotnēji tika plānots liegt pieeju tikai konkrētam saturam, bet Reddit izmanto HTTPS un Reddit izvietotais saturs mēdz dublēties, tāpēc vienīgais ceļš sēņu receptes liegšanai bija visas Reddit vietnes pieejas slēgšana.

    Reklāma

    Iepriekš rakstījām, ka Krievijā uzsākta izmeklēšana par Facebook izmantotajām emocijikonām, kas it kā varētu nozīmēt geju propagandu. Facebook emocijikonās redzami divi zēni un divas jaunkundzes, kuru starpā nepārprotami ir mīlestība. Krievijas valdības pārstāvji uzskata, ka šādas emocijikonas ir tiešā pretrunā ar 2013. gadā pieņemto likumu, kas neļauj paust homoseksuālu propagandu. Krievijā Facebook bloķējis opozicionāra Alekseja Navaļnija atbalstam veltītā gājiena lapu. Dažu stundu laikā tā bija spējusi piesaistīt 12 tūkstošus atbalstītāju. Lapa joprojām ir pieejama ārpus Krievijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skats
    13.08.2015 13:02

    Interesanti, kad RTR info zvaigzne Kiseļovs atvēra savu lapu feisbukā ārpus Krievijas, tad viņam feisbuks arī to uzreiz aizklapēja ciet. Bet te kaut kādas gļuku sēnītes “apspiež.”:)

    Skats
    14.08.2015 10:14

    Redz, efektīvi, jo Reddit fixi aizvāca halucinogēnās sēnes un Krievija to atbloķēja.:)

    Naurelijs
    14.08.2015 16:11

    Tās tādas poekomonu tēmas vien ir, īstie pacančiki tusējās Deep Web’ā :)

    Skats
    18.08.2015 14:30
    Reply to  Naurelijs

    “Īstie pacančiki” pēc tam tusējas psihuškā, čokā vai ellītē…

    Naurelijs
    19.08.2015 18:24
    Reply to  Skats

    Tur vienmēr kādam brīva vieta atradīsies :)

    Reklāma