Web Analytics
More
    Reklāma

    Google vēlas atteikties no lietotņu instalēšanas Android viedierīcēs

    Jaunākie raksti

    The Information ziņo, ka Google šobrīd strādā pie nākotnes tehnoloģijas, kas ļaus izmantot lietotnes bez to uzstādīšanas viedierīcēs. Tiek minēts, ka lietotnes tikšot straumētas uz viedtālruņiem, kas varētu atvieglot dažādu vienu reizi veicamu darbiņu izpildi. Protams, straumēšanai būs nepieciešams pamatīgs un pastāvīgs interneta pieslēgums.

    Ziņojumā norādīts, ka Google pagājušā gada rudenī iegādājās uzņēmumu Agawi, kas (kā jau var nojaust) ir specializējies šādu risinājumu izveidē. Google un Agawi pamata ideja ir “mākoņa” uzturēšana, kurā atrodama visa nepieciešamā lietotņu informācija. Iespējams, ka daudzas lietotnes varētu aizstāt ar saskarni, kas tiek attēlota interneta pārlūkā vai līdzvērtīgā, viedtālrunī jau esošā lietotnē. Faktiski viena lietotne vai pat operētājsistēmas sadaļa nodrošinās daudzu lietotņu saskarni un funkcijas.

    Reklāma

    Tiek arī atzīts, ka nevienam no malas nav īsti skaidrs Google un Agawi izvēlētais lietotņu darbināšanas princips. Šādā veidā nebūs iespējams darbināt liela izmēra lietotnes un spēles, bet, ja jau šobrīd daudzi servisi piedāvā gan Android lietotni, gan identiskas iespējas tīmekļa pārlūkā (Facebook, Instagram, Twitter), tad neredzu nekādas problēmas līdzīgā veidā straumēt lietotnes funkcijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ProxyFromDeep
    21.06.2015 01:26

    .. No viena grāvja – otrā ..
    Te brouzera funkcijas tiek nodotas daudzām , jel daudzām “svarīgām un ļoti noderīgām” aplikacijām ..
    Un te , pēkšņi , “Tudiš pīp” viss : cloud-portabls …

    Reklāma