Web Analytics
More
    Reklāma

    Adobe izziņo PDF dokumentu tiešsaistes servisu Document Cloud

    Jaunākie raksti

    Adobe tikko izziņojuši Document Cloud tiešsaistes servisu, kas paredzēts PDF dokumentu vienkāršotai saglabāšanai, nosūtīšanai un pat parakstīšanai. Daļa no jaunā Document Cloud servisa ir Acrobat DC lietotne, kas ieguvusi skārienekrāniem draudzīgu saskarni. Adobe Acrobat DC lietotne pieejama Android un iOS lietotājiem.

    Gada maksa par Adobe Document Cloud ir 15.72 vai 18.14 eiro, un tajā ir iekļauts Adobe e-paraksta serviss. Šajā maksā iekļautas arī Adobe Acrobat DC un Adobe Fill & Sign DC lietotnes. Katrs pats var izmēģināt Adobe Document Cloud pirmās 30 dienas bez maksas. Šobrīd Adobe Document Cloud pieejams Windows un Mac datoriem, kā arī Android un iOS mobilajām operētājsistēmām.

    Reklāma

    Visticamāk, Adobe Document Cloud e-paraksta sistēma Latvijai nav piemērota, tā pie mums neko nedod, jo e-paraksts ir cilvēka individuāls paraksts elektroniskajā vidē, kuram ir juridisks spēks. Ar to cilvēks paraksta elektroniskus dokumentus, neizdrukājot tos, piemēram, līgumus, rēķinus, sūdzības, iesniegumus, vēstules.

    Parakstot dokumentu, drošā e-paraksta lietotājs piekrīt tā saturam un apliecina savu gribu. Drošu e-parakstu var lietot tikai tā īpašnieks. Ar drošu e-parakstu parakstītam dokumentam ir tāds pats juridiskais spēks kā uz papīra parakstītam dokumentam; to nosaka likumdošana. E-paraksts nav cilvēka fiziskā paraksta grafisks attēlojums. Tā ir speciāla veida informācija, kas pievienota elektroniskam dokumentam.

    adobe_acrobat_dc_fill_and_sign

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    anonīms
    08.04.2015 16:44

    Prieks lasīt ja raksts ir sagatavots un izskaidrots par epektronisko parakstu. Gaidīju tipveida rakstu – PDF piedāvā e-parakstu. Ej un izburies, der tas Lv vai neder. A te skaists skaidrojums. Prieks Arti par precizējumu.

    09.04.2015 07:09

    Praktiski viss, kas ir rakstīts šajā rakstā, ir muļķības, kas sacerētas aiz nezināšanas. Te plašāk par Adobe DC: http://mrserge.lv/2015/jaunais-adobe-acrobat-dc-kas-lacitim-vedera/

    xlt
    14.04.2015 12:13

    Par e-parakstu tāds ļoti vienkāršots pieājiens. Pirmkārt, ir iespēja parakstīt dokumentu ar drošu e-parakstu. Kā raksta Serge – vajag tikai paķimerēties. Otrkārt, arī ķēpa ar pirkstu ekrānā var būt derīgs e-parkasts, tiesa, pastāvot zināmiem nosacījumiem – tostarp, ja starp dokumenta izmantotājiem (parakstītāju un saņēmēju) ir rakstveida vienošanās par šī rīka izmantošanu.

    Reklāma