Web Analytics
More
    Reklāma

    Infogr.am izglītojoša spēle bērniem par datu vizualizāciju saņem prestižo “Knight Foundation” grantu

    Jaunākie raksti

    “Infogr.am”, Latvijas informācijas tehnoloģiju startup, kas ir globāls līderis datu vizualizācijas jomā, saņēmis prestižā starptautiskā mediju fonda “Knight Foundation” grantu 35 000 ASV dolāru apmērā izglītojošas spēles prototipa izveidei bērniem.

    Izglītojošās spēles mērķis ir radīt interesi bērniem par gudrāku datu izmantošanu (data literacy), datu vizualizāciju un kopumā – veicināt kritisko domāšanu.

    Reklāma

    “Infogr.am” vadītājs un dibinātājs Uldis Leiterts: “Prestižā granta iegūšana ir nozīmīga starptautiska atzinība mūsu misijai – veicināt datu izpratni visā pasaulē, jo tikai tādā veidā var pieņemt gudrus lēmumus. Izglītojošajās spēles galvenais varonis būs Infogr.am talismans Jifo, kuram jāatrisina dažādas mīklas, lai cīnītos pret Ļaunajiem Datiem un atjaunotu kārtību uz viņa dzimtās planētas”.

    ASV bāzētais “Knight Foundation” finansiāli atbalsta kvalitatīvas žurnālistikas un mediju inovācijas projektus, savukārt “Knight Prototype Fund” izveidots 2012.gadā ar mērķi konkursa kārtībā piešķirt finansējumu dažādu projektu prototipu izveidei.

    „Mēs esam ļoti ieinteresēti atbalstīt jaunos projektus un uzņemties risku ar apziņu, ka kāds no šiem projektiem varētu arī neizdoties,” stāsta “Knight Foundation” mediju inovāciju direktors Chris Barr: „Prototipu fonds ir veidots apzinoties šo risku. Vairāki projekti, iespējams, novirzīsies no sākotnējās idejas un transformēsies pilnīgi negaidītā virzienā, bet mēs no tā vienmēr varam mācīties.” Šogad fonds līdzekļus piešķīris 18 projektiem, tai skaitā, “Infogr.am”, “Creative Commons”, Kolumbijas universitātei u.c.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma