Web Analytics
More
    Reklāma

    Google un citi interneta servisi ļauj identificēt sevi ar USB atslēgu

    Jaunākie raksti

    Google nekas cits neatliek, kā kļūt par vienu no tiešsaistes drošības paraugiem. Tieši tāpēc arī Google pievienojusies tiem interneta servisiem, kas ļauj lietotāju identificēt ar USB ievietojamu digitālu atslēgu. Ierasts, ka Google divu pakāpju reģistrācijai nepieciešams sev blakus turēt telefonu uz kuru tiek saņemta īsziņa ar kodu. Tas ne vienmēr ir ērti, būsim godīgi – tas nekad nav ērti. Tāpēc Google ieviesusi USB atslēgu, kas kalpos kā otrā pieteikšanās fāze aiz lietotāja paroles ievadīšanas.

    Protams, ne viss ir tik vienkārši. Lai izmantotu USB atslēgu, ir jābūt Chrome lietotājam. Tāpat nebūs iespējams jebkuru vecu USB atmiņu pārvērst par drošības atslēgu. Google, gluži kā daudzi citi lielie tirgus spēlētāji, sadarbojas ar FIDO, tāpēc nāksies iegādāt atbilstošu USB atslēgu. Ar šo pašu atslēgu varēsi izmantot arī Microsoft, Alibaba un PayPal servisu divu pakāpju pieteikšanos.

    Reklāma

    Jāatzīst, ka ātrumā atradu tikai vienu piedāvājumu, kas gatavs par nelielu atlīdzību atgādāt šādu atslēgu uz Latviju. Izmaksas ir $18 par atslēgu un $5 par piegādi. Te gan jāatgādina, ka Yubico bija zināma saistība ar Mt.Gox. USB atslēga pieejama arī Amazon.co.uk, bet tā netiek sūtīta uz Latviju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mikus Vanags
    22.10.2014 11:41

    Atgādinājums par MtGox drošības kontekstā, kas neskar “bitcoinu double spending” problēmu nav korekts mēģinājums piedēvēt USB ražotājam lielāku risku.

    Jānis
    23.10.2014 09:56

    Kāpēc telefonu turēt blakus nav ērti? Un kāpēc jāsaņem sms? ļoti labi darbojas Authenticator aplikācija.

    Reklāma