Web Analytics
More
    Reklāma

    Jauns cenu rekords – Windows planšetdators maksā $65

    Jaunākie raksti

    Kad pirms kāda laika Microsoft paziņoja, ka ražotāji var izmantot savos planšetdatoros operētājsistēmas versiju Windows 8 with Bing bez maksas, to uzreiz sāka izmantot vairākas ķīniešu firmas. Un parādījās planšetdatori, kuru cena nepārsniedza $100. Taču ka izrādījās, tā vēl nav galējā robeža.

    Kā ziņo interneta vietne Liliputing, izstādē HKTDC, kura notika Honkongā, ir demonstrētas planšetes, kuru cena nepārsniedz $65.

    Reklāma

    Pirmā no planšetēm ir modelis Emdoor EM-I8170. Tā strādā ar Windos 8.1 OS, un ir veidota izmantojot Intel Atom Z3735G procesoru, 1 GB operatīvo un 16 GB pastāvīgo atmiņu. Planšetes ekrāns ir 7 collas, un tā izšķirtspēja 1024 x 600.
    Otrs modelis ir kompānijas Ployer ražojums, ar 8 collu ekrānu, taču kāda ir tā izšķirtspēja, nav zināms. Planšete veidota uz Intel Atom Z3735F procesora bāzes.

    Protams, nekādus brīnumus ar šādiem aparātiem veikt neizdosies, taču te visu izšķir cena, un domājams, ka tām atradīsies pietiekami daudz pircēju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    14.10.2014 11:27

    Būtu interesanti palasīt te kāda šāda veida win planšetdatriņa aprakstu

    vēer
    15.10.2014 00:34

    Redzēs, kādus vidējās klases W8 planšetniekus izlaidīs lielie ražotāji, ceru, ka 2Gb RAM kļūs par normu līdz ar 32Gb iebūvēto atmiņu.
    Miix2 maksā 185 eiro ar 64Gb, Acer W4 maksāja vienubrīd 159 eiro, arī 2Gb RAM, tik atmiņa gan 32Gb, bet doma skaidra – pirmās paaudzes budžeta W8 planšetes ir acīmredzami labāk aprīkotas par šābrīža lielo ražotāju budžeta modeļiem.
    Protams, atkal varam diskutēt par sākumcenas krišanos, bet kam man 70 eiro planšetnieks ar 1Gb un 16Gb, ja par divtik lielu cenu varu iegūt normālu, ikdienas vajadzībām atbilstošu un galda/portatīvo aizvietot spējīgu planšetnieku ar pietiekamu jaudu?
    Nesaku, ka 1Gb varētu nekam nederēt, vienkārši šķiet, ka 2Gb ir tomēr jauda ar rezervīti, 1Gb, savukārt, varētu būt uz lietojamības robežas tiem, kuriem īsti nepatīk skaitīt, piemēram, internetpārlūkā atvērto logu skaitu.

    Reklāma