Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft apstiprina populārās videospēles Minecraft iegādi

    Jaunākie raksti

    Pirms nedēļas atklātībā pavīdēja baumas, ka programmatūras gigants Microsoft plāno par 2.5 miljardiem ASV dolāru iegādāties populāro videospēli Minecraft kopā ar tās veidotāju Stokholmā bāzēto kompāniju Mojang.

    Šodien gan Microsoft, gan Mojang apstiprina, ka darījums tik tiešām ir noticis un Mojang komanda pievienosies Microsoft Studios, kas ir veidojuši tādas videospēles kā Halo, Forza un Fable. Microsoft sola attīstīt Minecraft un padarīt tās virtuālo pasauli bagātāku un ātrāku. Tāpat Microsoft turpinās spēli piedāvāt arī uz citām platformām: PC, iOS, Android, Xbox un PlayStation. Darījuma summa ir iepriekš baumoto 2.5 miljardu ASV dolāru apmērā.

    Reklāma

    Microsoft vadītājs Satja Nadella norāda, ka videospēļu spēlēšana ir populārākā nodarbe uz dažādām ierīcēm, sākot no datoriem, spēļu konsolēm un beidzot ar mobilajām ierīcēm. Katru gadu videospēļu baudīšanai tiek patērētas miljardiem stundu. Minecraft ir kas vairāk nekā tikai spēle – tā ir atvērtas pasaules platforma, ko veido lojāli spēlētāji, kas tiks turēti lielā godā arī Microsoft virsvadībā.

    Minecraft radītājs Markuss Persons norāda, ka spēle ir izaugusi par milzīgu projektu un viņš ir izvēlējies pārdot uzņēmumu, jo šāda apmēra kompānijas pārvaldīšana ir milzu atbildība. Tā kā šāda kalibra projektam nav bijis daudz pircēju, tad izvēle kritusi par labu Microsoft ar ko Mojang sadarbojas jau kopš 2012. gada. Markuss Persons atzinīgi novērtē to darbu, ko Microsoft ir ieguldījis pie Minecraft attīstīšanas un ir pārliecināts, ka spēle tiks attīstīta arī turpmāk.

    Minecraft ir pieejama uz dažādu platformu ierīcēm un kļuvusi par īstu dižpārdokli, ko spēlē lieli un mazi. Videospēles kļūst arvien populārākās un par to liecina arī tas, ka Amazon par 970 miljoniem dolāru iegādājies populāro videospēļu komūnu Twitch.tv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    15.09.2014 19:18

    Pirmais ko viņi varētu izdarīt, nokāpt no prasīgās un rijīgās JAVA platformas un darbināt to visu uz native windows un directx… savādāk tik pikseļaina spēle, itkā kura nav tik prasīga, iet smagnēji pat uz normāliem dzelžiem.

    Reinis Miks
    16.09.2014 12:43
    Reply to  Aldis

    Šāda sistēma derētu tikai Windows OS un Xbox. Java priekšrocība ir tās pieejamība visām ierīcēm un OS.

    wtf
    15.09.2014 20:39

    Microcraft

    Reklāma