Web Analytics
More
    Reklāma

    Radīti 250 jauni Emoji smaidiņi

    Jaunākie raksti

    Unicode Consortium, kas atbild par simbolu attēlošanu dažādās ierīcēs, šonedēļ publicēja jauno Unicode 7.0 standartu. Tajā klāt nākuši 2834 jauni simboli, piemēram, Azerbaidžānas un Krievijas oficiālo valūtu simboli un 250 jaunas piktogrammas, kas sarunvalodā labāk zināmas kā Emoji smaidiņi. Jā, tie paši, ko aizrautīgi izmantojam WhatsApp un citās tiešsaziņas aplikācijās. Unicode Consortium ir publicējis Unicode Standart 7.0 simbolu tabulu un tajā var apskatīt jaunos simbolus. Protams, Google, Apple un Microsoft paši zīmēs smaidiņus un tabulā redzamie ir tikai idejas uzmetumi. Ak, jā, starp jaunajiem simboliem ir arī vidējā pirksta simbols, kas noteikti šobrīd pietrūkst.

    Vai šie smaidiņi jau ir pieejami mūsu mobilajās ierīcēs? Ūja, ne tik strauji. Lai arī Unicode Consortium ievieš jaunus simbolus, tos savās platformās iestrādā Google, Apple un Microsoft. Paredzams, ka jaunie Emoji smaidiņi tiks iekļauti nākamajās Android, iOS un Windows platformu versijās.

    Reklāma

    Interesanti, ka Emoji smaidiņu standarts ir cēlies no Japānas un tikai pēdējos gados izplatījies citviet pasaulē. Šie smaidiņi tagad ir pieejami arī iOS, Android un Windows Phone ierīcēs. Sākot ar Android 4.4 (KitKat) versiju Emoji smaidiņi ir iestrādāti noklusētajā tastatūrā, taču atkarībā no ierīces tos bija iespējams izmantot arī iepriekš. Tiesa, bija jārēķinās ar gadījumiem, kad saņēmējs smaidņus redz savādāk uzzīmētus vai pat vispār citus smaidņus kā tas redzams attēlā zemāk. Šajā piemērā no iPhone sūtījām dejojošas sievietes smaidiņu, bet Samsung ierīce šo simbolu attēloja kā dejojošu vīrieti.

    2014-06-03 12.54.36

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tomāts
    18.06.2014 20:32

    Tas lai jampampiņi ieietu vēl lielākā debīlismā? :D

    Reklāma