Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia X2 viedtālrunis būs ar divām operētājsistēmām

    Jaunākie raksti

    Kā savā Twitter kontā raksta resursu Unleashthephones un MyNokiaBlog redaktors Maikls Faro – Tusino (Michael Faro – Tusino), tad jaunais viedtālrunis Nokia X2 būs aprīkots ar divām operētājsistēmām. Pats par sevi saprotams, tās būs Windows Phone un Android. Turklāt Android vidē būs pieejami Google servisi un pakalpojumi.

    Kā informācijas avotu Maikls piemin anonīmo sociālo tīklu Secret – vietni, kurā ikviens nerādot savu īsteno vārdu, var rakstīt ko vien vēlas. Līdz ar to informācija var būt arī tikai baumas un izdoma.

    Reklāma

    Taču ņemot vērā to, ka ir runas, ka arī Huawei gatavo līdzīgu divu operētājsistēmu aparātu, šī informācija var būt ļoti patiesa. Katrā gadījumā, liekas, ka Microsoft vēlas būt līderis šādu ierīču ražošanā. Vai tendence ražot iekārtas ar divām operētājsistēmām iedzīvosies rādīs laiks, taču ideja interesanta.

    AvotsTwitter
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aldis
    26.05.2014 02:15

    Nebūtu tiešām slikti. :) Nu ja izdos, tad ļoti iespējams šis bootloaders būs iestādāms arī citiem droīdiem, un te jau maisa gals vaļā.

    Kursors.lv
    26.05.2014 07:06

    Pastāv ļoti maza iespējamība, ka šāds produkts tiks izlaists. Google un Microsoft šobrīd aktīvi cīnās, lai nepieļautu šādu produktu radīšanu: http://www.kursors.lv/2014/03/16/google-un-microsoft-trauce-izstradat-mobilas-ierices-kas-var-darbinat-vairakas-operetajsistemas/. Vienīgais ieguvējs no šāda gājiena varētu būt Microsoft, bet arī tad tas nozīmētu totālu un pilnīgu izmisuma izrādīšanu.

    Krotow
    26.05.2014 10:19

    Tā ka smartfoni un planšetes pēc būtības ir mazizmēra datori ar mobilo sakaru moduli (šobrīd 3G vai 4G/LTE), nav nekāda pamata noliegt dažādu ar iekārtas aparatūru savietojamu operētājsistēmu uzstādīšanas iespēju tajos. HTC un tagad Nokia gājiens ar oficiālu dualboot iespēju ir principā pareizs. Man te vālodze aiz muguras čukst, ka tajos aparātos ātri ieviesīsies Ubuntu Mobile, taču tās jau ir detaļas. Vai ražotājs vēlas vai nevēlas šo iespēju piegriezt, ir cits jautājums. No otras puses vismaz ES mobilo aparātu lietotājiem ir brīnišķīga iespēja ražotājiem apgriezt nagus – ES komisijas. Ja pāris miljoni lietotāju iesniegs petīciju aizliegt ražotājiem bloķēt iespēju uzstādīt savietojamu OS ES tirgojamajos aparātos, to arī aizliegs ;) Precedenti jau ir.

    Kursors.lv
    26.05.2014 12:21
    Reply to  Krotow

    Pagaidām neizskatās, ka Ubuntu Mobile būtu izdevies sasniegt kaut kādus nebūt sasniegumus. Es tagad nevēlos neko sajaukt, bet šī gada sākumā klīda runas, ka kaut kurš Ubuntu mobilais projekts ne ta tiek likvidēts, vai vismaz iepauzēts. Acīmredzot pēc tā neviens (atskaitot sauju gīku) neredz pieprasījumu. Arī es pats nespēju iedomāties nevienu pietiekami valīdu iemeslu kāpēc dual boot ierīces būtu interesantas lietotājam vulgaris. Lieks čakars un problēmas ar datu pārnešanu starp platformām.

    Krotow
    26.05.2014 15:00

    Lietotajs vulgaris to nesapratīs un viņam to arī nevajag. Taču mobilās iekārtas pērk ne tikai parastie lietotāji. Un neredzu iemeslu, kamdēļ otrajiem liegt iespēju uzstādīt sev vēlamo OS. Vēl jo vairāk, ja pastāv garantijas nosacījumi, kuros jau tagad ir teikts, ka patvaļīgi mainītas sistēmas radītus iekārtas bojājumus garantija nesedz.

    Reklāma