Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple un Samsung pa abām gūst 106% mobilo telefonu industrijas peļņas

    Jaunākie raksti

    Paradoksāli, bet, izrādās, ir iespējams divatā sadalīt vairāk, nekā 100%. Kā? –Uz tā rēķina, ka citi tirgus dalībnieki cieš zaudējumus vai, labākajā gadījumā, darbojas “pa nullēm”.

    Saskaņā ar Cannacord Genuity analītiķa Maikla Veklija (Michael Wakley) pētījumu, 2014. gada pirmajā ceturksnī (kalendārajā, ne finanšu) Apple guvusi 65%, bet Samsung – 41% no mobilo telefonu industrijas peļņas. Pagājušā gada šai pašā laika periodā abu kompāniju rādītāji bija 57% Apple un 43% – Samsung. Visa industrija kopā gada pirmajos trīs mēnešos nopelnījusi 14 856 000 000 USD, kas ir par 6,3% vairāk, nekā 2013. gada pirmajā ceturksnī.

    Pārliecinošs zaudējumu līderis ir bijusi Nokia, kura “donorējusi” 3%, divi citi lielākie zaudētāji – Motorola un Blackberry (pa 1%). Pārējie dalībnieki vai nu piedalījušies līdz 106% trūkstošā 1% “donorēšanā”, vai arī, kā Sony, LG un HTC, izkāpuši no ūdens sausi, bet bez jaunas kapeikas kabatā.

    Šāda situācija, kad Apple un Samsung nopelnījuši vairāk par 100%, turpinās jau gana ilgu laiku.

    Cannacord analītiķis prognozē, ka kompānijas, kuras nākotnē varētu iesaistīties industrijas peļņas sadalē, būs Ķīnas OEM Android ierīču ražotāji, par kuriem pie mums LV neviens nekā nav dzirdējis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma