Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows Phone 8.1 tiek gatavots failu pārvaldnieks (ekrānšāviņi)

    Jaunākie raksti

    Vakar Windows un Windows Phone lietotāju pieredzes nodaļas viceprezidents Džo Belfiore Reddit Ask Me Anything sesijā apstiprināja ziņu, ka Windows Phone 8.1 ierīču lietotājiem tiek gatavots failu pārvaldnieks. Tas tiek veidots lielā mērā ietekmējoties no daudzu lietotāju izteiktās vēlmes un jau šobrīd Džo Belfiore uz savām Windows Phone 8.1 ierīcēm testē agrīnu aplikācijas versiju. Viņš arī norāda, ka Windows Phone Store aplikāciju veikalu šī aplikācija varētu sasniegt jau maija beigās. Zemāk var apskatīt gaidāmās aplikācijas ekrānšāviņus, ko laipni sagādājis Džo Belfiore. Tajos var redzēt, ka ar aplikāciju var piekļūt datiem, kas tiek uzglabāti telefonā un atmiņas kartē, lai tos dzēstu un pārvietotu.

    Piezīmēšu, ka Windows Phone 8.1 šobrīd ir pieejams izstrādātājiem un arī tu vari to uzstādīt uz savas ierīces.

    Reklāma

    2 1 6

    5 4 3

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    03.05.2014 23:02

    Malači. Un sen viņi ko tādu plānoja? :)

    Raivis Rasnačs
    04.05.2014 09:35

    Šī ir viena no lietām, kas līdz šim patiesi pietrūka WP. Mani nedaudz pārsteidz, ka tas tiks pasniegts atsevišķas aplikācijas veidā nevis kā OS sastāvdaļa.

    04.05.2014 10:32

    Būsim atklāti, šī fīča ir tikai dēļ ķeksīša, lai pielabinātu Android lietotājus, jo pēc failu pārvaldnieka telefonā īsti vajadzības nav. Visi dokumenti tāpat tiek organizēti ar OneDrive/Office palīdzību, un bildēm/video ir Photos aplikācija. Ko tad citu vēl vajag?

    Raivis Rasnačs
    04.05.2014 16:44
    Reply to  Aigars

    Līdz brīdim, kamēr telefonu neizmanto kā zibatmiņas aizvietotāju. Šobrīd ir tā – ja telefonā ir faili, kurus neviena programma nepazīst, tad tos nekur arī neuzrāda, pēc aizņemtā atmiņas apjoma varam tikai nojaust, ka tādi tur ir. Savukārt failu menedžerī redz visus failus, neatkarīgi no tā, vai tos var atvērt vai nevar.

    05.05.2014 13:45

    Taisnība, bet kādēļ aizpildīt telefona atmiņu ar failiem, ja ir pieejams mākonis? Labi, ja pieņemam, ka atrodamies situācijā, kad esam palikuši bez jebkāda interneta pieslēguma un steidzami jāpārkopē fails, tad telefons var noderēt, bet, ja telefonā nav aplikācijas, ar kuru šo failu iespējams apstrādāt, tad vienīgā darbība, kas paliek, ir dzēšana, un to var izdarīt, pieslēdzot telefonu pie datora, jeb, izmantojot to kā jebkuru citu zibatmiņu.

    Es vienkārši nesaskatu jēgu no tiešas piekļuves failu sistēmai telefonā ikdienas lietotājam. Kaut kādam hakerim noteikti noderēs, bet tad atkal jādomā par to, ko iespējams izdarīt uz Windows Phone.

    Krotow
    06.05.2014 13:23

    – Taisnība, bet kādēļ aizpildīt telefona atmiņu ar failiem, ja ir pieejams mākonis?

    Mājās un birojā sēdētājiem ar pastāvīgu WiFi pieslēgumu varbūt der arī mākonis. Visiem pārējiem iespēja noglabāt savs failus ierīcē ir obligāta nepieciešamība. Maksu par datu apjomu operatoram vēl neviens nav atcēlis, daudz kur mobilais internts ir bezdievīgi lēns (un katrs uubermegabaitīgais selfijs lādēsies projam uz mākoni pusstundu) un nestabils, mākoņiem bezmaksas versijā parasti pieejams diezgan žēlīgs apjoms tur glabājamiem datiem, sabojājoties DNS vai pašam servisam saejot grīstē, lietotājs paliek bez saviem failiem, ļaunprātīgu DNS izmaiņu gadījumā riskējot arī ar personiskas informācijas aizklīšanu pasaulē utt. Lai arī kādi ir mākoņu plusi, turēt tos kā vienīgo personisko failu glabātuvi ir vismaz neapdomīgi.

    – Es vienkārši nesaskatu jēgu no tiešas piekļuves failu sistēmai telefonā …

    Ikdienas lietotājam to arī nevajag. Taču tam, kuram lietotājs parastais iedos savu dzelzi ar žēlabam, ka kaut kas briesmīgs un neredzams viņa dzelzim izēdis visu atmiņu, sakarīgs failu menedžeris ļoti atvieglos situācijas noskaidrošanu. Un ja šādu programmu piedāvā jau sistēmas izstrādātāji, ir vēl labak, jo viņi vislabāk zina, kas japarāda un jāsaskaita.

    Aigaram
    07.05.2014 13:01

    Man telefona atmiņā (man nevajag atkarību no attālinātiem servisiem, ja es varu nēsāt sev nepieciešamos datus fiziski līdzi neuztraucoties par servisu pieejamību) ir simtiem grāmatu. Kā tu iedomājies šīs grāmatas sakārtot bez failu menedžera palīdzības? Grāmatas pašas mistiskā kārtā sakārtosies, uzminot manas vēlmes? Ja vēl fb2 un epub faili satur tegus (un arī tas ir ne visiem failiem un arī ar tiem pašiem šķībajiem tegiem, man normālāk sanāk pašam failus sagrupēt pa direktorijām), tad bez šiem formātiem man ir arī dažnedažādi informatīvie materiāli rtf formātā. Un kā es pārkopēšu failus no/uz flash atmiņas? Grāmatu lasītājam cietā balsī nobļaušos, lai viņš šos un šos failus no flašatmiņas pārvieto uz telefona atmiņu un tas mani sapratīs? Katrai lietotājprogrammai, tai skaitā grāmatu lasītājam, sevī jāintegrē failu menedžeru funkcijas? Racionāli ir katrā lietotājprogrammā kopēt vienas un tās pašas funkcijas? Un cik tās būs ērtas katrā atsevišķā programmā? Es piemēram esmu pieradis darboties ar divu paneļu menedžeri, kurā var ļoti operatīvi kopēt/pārvietot failus no vienas direktorijas uz citu.

    Reklāma