Web Analytics
More
    Reklāma

    Hulu bloķē lietotājus, kas filmas skatās “nelegāli” caur VPN savienojumiem

    Jaunākie raksti

    Lielākais ASV publiskais filmu un TV šovu straumēšanas serviss Hulu šonedēļ ir uzsācis bloķēt piekļuvi servisam tiem lietotājiem, kas pieslēdzas izmantojot VPN savienojumus. Šis solis sperts, lai ierobežotu piekļuvi tiem “pirātiem”, kas servisu vēlas izmantot ārpus ASV robežām. Gan Hulu, gan Netflix video straumēšanas servisi savas ērtās lietošanas dēļ zināmā mērā ir iemantojuši popularitāti arī Latvijā pat par spīti tam, ka tiešā veidā (bez VPN savienojumiem) tie šeit nav izmantojami. Tagad arī ar VPN būs apgrūtināta piekļuve Hulu. Serviss bloķē populārāko VPN servisu IP adreses un ja izmantosim kādu no šiem servisiem, vēlamā satura vietā tiksim tikai pie skumja paziņojuma.

    Serviss oficiāli nav paziņojis par šīm darbībām, tomēr var noprast, ka tas tiek darīts, lai liegtu piekļuvi servisam ārpus ASV un tādējādi izpildītu uz autortiesību apsvērumiem balstītos satura radītāju noteikumus. Ja uz šādu soli ir parakstījies Hulu, tad nebūs liels pārsteigums, ja to izlems izmantot arī Netflix un citi servisi, kuriem šobrīd arī no Latvijas varam ērti piekļūt ar kādu no VPN servisiem.

    Reklāma

    Interesanti, ka Hulu (pagaidām) ir pieejams izmantojot Latvijā tapušo Media Hint VPN servisu. Es gan pieņemu, ka Hulu laika gaitā atrisinās šo “problēmu” un ziedu laiki beigsies arī Media Hint lietotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    27.04.2014 16:27

    Es nespēju šo saprast. Vai tiešām viņiem izdevīgāk, ja saturu zog caur torrentiem?

    Reklāma