Web Analytics
More
    Reklāma

    Aplikācija Flo centīsies padarīt tevi par prātīgāku autovadītāju

    Jaunākie raksti

    Android operētājsistēmu sāk pārpludināt dažādas autovadītājiem paredzētas aplikācijas, kas nolasa datus no GPS un pat automašīnas izdoto informāciju, lai aprēķinātu un uzskatāmi parādītu vadītāja ieradumus un iespējas kaut ko labot ikdienā tik pierastajā auto vadīšanā. Aplikācija Flo bez maksas piedāvā izvērtēt tavu auto vadīšanu, kā arī to novērtēt punktu sistēmā. Līdzīgas ir nesen iznākušās Automatic (tikai lietošanai ASV teritorijā) vai Dash aplikācijas, bet to lietošanai nepieciešams relatīvi dārgs specializēts OBD (On-board diagnostics) puļķis.

    Flo nav tik spējīga aplikācija, bet arī ar tās palīdzību iespējams koriģēt ikdienas auto vadīšanas paražas. Par strauju bremzēšanu aplikācija noņem vadītājam punktus. Tas tiek pamatots ar nevajadzīgu un nepārdomātu manevru, kas ne tikai ilgākā laikā palielina auto uzturēšanas izmaksas, bet arī ir bīstami citiem auto vadītājiem.

    Reklāma

    flo 3 flo 1 flo 2

    Flo paļaujas uz viedtālrunī iebūvētu GPS un nekāda cita informācija no automašīnas netiek saņemta. Pieejamas vairākas citas aplikācijas, ka no Bluetooth OBD2 moduļa saņem arī auto datus, piemēram, Torque. Torque vairāk paredzēta automašīnas izvadīto kļūdu interpretēšanai un dažādu šībrīža rādījumu attēlošanai.

    Tuvākajās dienā izmēģināšu Flo darbību un centīšos par to izstāstīt arī jums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kalvis
    24.04.2014 12:51

    CSDD arī bija izdevuši kaut ko ar līdzīgu ideju šai: https://play.google.com/store/apps/details?id=lv.csdd.pratsneprats

    Nedaudz palietoju. Iespaids – telefona dati sniedz pietiekami neprecīzus un “lēkājošus” GPS datus, lai straujus paātrinājumus / bremzēšanas varētu fiksēt arī braucot ļoti normāli.

    Lauris
    24.04.2014 12:59

    Vai varu palūgt linku uz Dash?

    Lauris
    24.04.2014 22:02
    Reply to  Artis Ābols

    Eh, nav pieejams. Bet, paldies.

    Martins
    24.04.2014 15:48

    Nebrīnīšos, ja pēc kāda noteikta laika, lietojot šo aplikāciju, rādīsies reklāmas no regulāru garāmbrauktām ‘iestādēm’ :D

    KKTK
    24.04.2014 15:51

    Vai to savu straujo bremzēšanu vai paātrināšanos viņš noteiks pēc pilsētā vienmēr neprecīzā un lēkājošā telefona GPS?

    Martins
    24.04.2014 16:12

    Un nedomāju, ka telefons ir spējīgs cirvi par cilvēku pāraudzināt.

    24.04.2014 16:20

    Koncepts interesants, bet es jūtu, ka man kaut kā varētu nepatikt, ja kāds mani māca braukt.

    Uldis M.
    24.04.2014 16:44

    Nu nezinu, man jau priekš navigācijas kabināt auto logā telefonu šķiet apgrūtinoši (turētājs, barošana, tad vēl navigācija jāpalaiž), kur nu vēl šādām nenozīmīgām vajadzībām… Es braucu kā gribu… ir brīži kad ir nepieciešama straujāka paātrināšanās, piemēram, lai no ieskriešanās joslas iekļautos satiksmē, kā arī ne paša vainas dāļ gadās ka straujāk jābremzē – un tas jau pats par sevi parasti neraisa tās pozitīvākās emocijas – un ja vēl tādos brīžos tev telefons demonstratīvi pateiks ka tu esi slikts un par to nedabūsi konfekti (punktus), tas taču tev radīs vēl nepatīkamākas izjūtas…
    Rezumējums: tu pirms braukšanas uzsākšanas nočakarējies ar telefona uzstādīšanu, un tas tev vēl pēc tam uzbrauc par nepareizu braukšanu!
    Nee, paldies, man tādu nevajag! :D

    as
    25.04.2014 09:02

    Letiņu aplikācija ir diezgan precīza, jo pēc GPS nolasa konkrēto atļauto ātrumu dotajā ielā. Palietoju, sakrāju vajadzīgos punktus priekš OCTAs 2x un izrubīju. Jauniem vadītājiem tas varētu noderēt, veciem bukiem nepatīk, ja tos māca braukt:)

    Bils
    25.04.2014 23:14

    Tas saucamais OBD puļķis (+CD parasti nāk komplektā) tak nemaz nav dārgs, e-bay ~5-20 eur, atkarībā no modeļa un pārdevēja apetītes.

    Reklāma