Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar valsts atbalstu Latvijā tiks iegādāti 125 elektromobiļi un veidoti 35 publiski pieejami uzlādes punkti

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš ziņojām, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicināja Latvijā reģistrētus komersantus, pārvaldes iestādes un atvasinātas publiskas personas pieteikties Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (turpmāk – KPFI) finansiālam atbalstam elektromobiļu un to uzlādes infrastruktūras ieviešanai Latvijā. Lai sniegtu iespēju potenciālajiem projektu iesniedzējiem sagatavot kvalitatīvus projekta pieteikumus un konkursā apgūtu visu pieejamo finansējumu, VARAM par vienu nedēļu, t.i., līdz 2014. gada 8. aprīlim (ieskaitot), pagarināja pieteikšanās termiņu projektu iesniegšanai Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansiālam atbalstam elektromobiļu un to uzlādes infrastruktūras ieviešanai Latvijā. Sākotnēji izziņotais termiņš projektu iesniegumu iesniegšanai bija 2014. gada 1. aprīlis.

    Šī konkursa mērķis ir veicināt siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanu, atbalstot transportlīdzekļu, kas pēc savas konstrukcijas kā vienīgo mehānisko dzinējspēku izmanto enerģiju no transportlīdzeklī glabātās elektroenerģijas un kuru SEG emisijas ir 0 g/km un uzlādes staciju, kas neatkarīgi no to faktiskās izmantošanas vai īpašuma formas kalpo sabiedrības kopējo vajadzību un interešu nodrošināšanai un par maksu vai bez maksas ir pieejama ikvienai personai, kura nav attiecīgās uzlādes stacijas īpašnieks ieviešanu Latvijā.

    Ar mērķi saņemt Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansiālu atbalstu elektromobiļu un to uzlādes infrastruktūras ieviešanai Latvijā ir iesniegti kopumā 160 projektu pieteikumi. No saņemtajiem projektu pieteikumiem 125 iesniegti finansējumam jaunu rūpnieciski ražotu M1, N1, M2 un M3 kategorijas elektromobiļu iegādei, bet 35 – jaunu publiski pieejamu uzlādes staciju iegādei, montāžai un pieslēgšanai pie sadales sistēmas operatora elektrotīkla vai pie lietotāja elektrotīkla aiz elektroenerģijas komercuzskaites mēraparāta.

    Šajā konkursā pieprasītais kopējais KPFI finansējums ir 4 421 317,94 EUR, no tā 3 353 090,25 EUR elektromobiļu iegādei un 1 068 227,69 EUR publiski pieejamas uzlādes infrastruktūras izveidošanai. Konkursā kopējais pieejamais finansējums ir 5 012 238,12 eiro.

    Saskaņā ar konkursa nolikumu SIA „Vides investīciju fonds” ir uzsācis iesniegto projektu pieteikumu izvērtēšanu. Plānots, ka lēmumi par projektu apstiprināšanu tiks pieņemti līdz maija beigām.

    AvotsVARAM
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    16.04.2014 22:01

    Nesaprotu – kādas vēl 0 SEG emisijas? Tās rodas slavenajā Tec2 dedzinot kremļa gāzi? 0 būtu, ja būtu nopirkuši velosipēdus, par to naudu kādus 10 000!

    17.04.2014 09:19

    KKTK, Slikti sastādīts raksts, jo angliski tās pareizi cauc par “Tailpipe emissions” un vairāk ir runa par netīru gaisu pilsētās. Protams, ka TEC mums ir, bet ir jau arī HES.

    Neils
    18.04.2014 08:38

    Mums ir HES un tagad izskatās būs arī pieredze kā izmantot eAuto, tas ir labs solis valsts patiesas neatkaribas veidošanā. Cerams, ka kādreiz gazes TEC būs vēsture un LV budžets netiks slaukts rupjā veidā zem lozunga ka gāzes TEC darbība ir jāsubsidē.

    martins
    16.09.2014 12:00

    un kā viņiem tur sokās ar to uzlādes staciju ieviešanu? taisos ar savu elektromobīli braukt uz latviju, vai būs kur lādēt?

    Reklāma