Web Analytics
More
    Reklāma

    Populārākie viedtālruņi Latvijā

    Jaunākie raksti

    Šodien Tele2 iesūtīja preses relīzi, kurā stāstīts, ka viens no pirktākajiem viedtālruņiem ir Latvijas uzņēmuma Just5 radītais Just5 Spacer. Just5 Spacer ir pieejams Tele2 klientu apkalpošanas centros kopš pagājušā gada nogales un ātri ieguvis iedzīvotāju atzinību, iekļūstot Tele2 pārdotāko viedtelefonu TOP5. Preses relīzē norādīti arī vairāki citi Tele2 klientu apkalpošanas centros pirktākie viedtālruņi (alfabētiskā secībā): Huawei Ascend P6, Just5 Spacer, Nokia Lumia 520, Samsung Galaxy Core un Samsung Galaxy Trend Plus. Piezīmēšu, ka pašlaik Tele2 tīklā viedtālruņu lietotāju skaits sasniedzis jau 30% no kopējā klientu skaita.

    Pagājušā gada nogalē esmu izveidojis Just5 Spacer apskatu un tas jau dažu mēnešu laikā kļuvis par pašu lasītāko un apspriestāko apskatu. Tas tikai apstiprina manu novērojumu, ka šis produkts Latvijā ir ļoti populārs.

    Šodien interneta mārketinga un sociālo mediju konferencē LMT Digital 2014 (to var vērot arī tiešraidē internetā) LMT viceprezidents mārketinga un biznesa attīstības jautājumos Ingmārs Pūķis publiskoja informāciju par populārākajiem viedtālruņiem LMT tīklā. Lai arī dati nav tieši salīdzināmi, tomēr var apjaust tendences un īpaši interesanti vērot, ka LMT tīklā populārākie ir tieši Apple iPhone viedtālruņi, kam uzreiz seko loģiski sagaidāmās Android (konkrēti Samsung) ierīces.

    2014-04-15_1207

    Kā jau sagaidāms, populārākā platforma ir Android un to var skaidrot ar plašo ierīču piedāvājumu dažādās cenu kategorijās. Protams, šie viedtālruņi ir bagāti arī funkcionālajā ziņā. Nepilna trešdaļa visu viedtālruņu ir iPhone un varam redzēt, ka pēdējo dziesmu izdzied Symbian ierīces (vecāki Nokia telefoni). Ir vērts piezīmēt, ka 2014. gada sākumā Windows Phone ierīču daudzums LMT tīklā ir aptuveni 6% (šo būs interesanti salīdzināt pēc kāda laika). Windows Phone 8.1 atjauninājums šo platformu pabeigtības ziņā beidzot pietuvina Android un iOS, tāpēc paredzu, ka Windows Phone ierīces tiks pirktas vairāk arī Latvijā. Protams, ļoti svarīgs ir arī cenas arguments, jo vairums nopirkto Windows Phone ierīču ir cenas ziņā izteikti pieejamais Nokia Lumia 520. Acīmredzot pērkot dārgākus viedtālruņus cilvēki tomēr izvēlas Android vai iOS ierīces.

    Bite tīklā viedtālruņus lieto nedaudz vairāk kā trešdaļa lietotāju un populārākie viedtālruņi ir Apple iPhone (4, 4s, 5), Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III, kā arī Samsung Galaxy Ace.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    EdgarsM
    15.04.2014 13:29

    Manuprāt, no WP “baidās” tā UI atšķirību nevis iespēju dēļ. Sākumā personai šķiet, ka tas ir sarežģīts, neērts, bet kā zināms, tad dažu funkciju lietošana ir pat ērtāka un vieglāka nekā pārējām OS. Otrkārt problēma ir “mistiskais” zīmogs, ka W sucks, drošivien arī karās, viņam jau nav pieejams daudz un dažādas programmas, utt. Viss pārsvarā balstās un baumām un “kkur dzirdēju, viens man teica” utml, nevis uz paša pieredzi. Pats WP lietoju, lai nebūtu mobilais “kā katram”, bet nākotnē arī gribētos izmēģināt kko no A. iOS ir lietots.

    Elva
    15.04.2014 14:13
    Reply to  EdgarsM

    Vai ne? Kad es iegādājos savu WP man arī apkārtējie teica, ka nevajag, jo esot tak briesmīgi un slikti, un karās, un viss tur bēdīgi. Kad jautāju kā viņi zina? Vai paši lietoja? Teica, ka nē – paziņām esot un tādas ir atsauksmes. Vēl “NEPĒRC!!!” kliedzēji pat rokās tādu turējuši nebija.
    Es neklausījos, nopirku un nemaz nebēdāju. Pat priecājos!

    oto
    23.04.2014 09:03
    Reply to  Elva

    Jap, līdzīgs stāsts ar manējos. Pirms nu jau 2 gadiem iegādājos Lumia 800 un nācāt klausīties daudzos “gudriniekos”. Pirku, jo gribēju atšķirties no vienādības. Lai ari telefonam ir vecā WP7.8 sistēma, pa visu lietošanas laiku neesmu nožēlojis izvēli un turpināšu izmantot arī turpmāk. Un par aplikāciju trūkumu arī nevaru sūdzēties – man telefons nav vajadzīgs selfiju taisīšanai un instagram padarīšanai..

    Artūrs
    15.04.2014 14:00

    Edgar – es, teiksim, nebaidos no WP, es vienkārši ZINU, ka šī OS man nespēs dot ko citas, ja pavērojam aplikāciju klāstu. Tādas aplikācijas aizvietotājs, šitādas aplikācijas aizvietotājs.. Nu nē, paldies. Nevajadzēja Microsoftam, kā parasti, pēdējā vilciena vagonā ielēkt.

    EdgarsM
    15.04.2014 14:33
    Reply to  Artūrs

    Pieņemu, ka Tev ir specifiskas aplikāciju vajadzības, bet es vairāk domāju vidējo un parasto jauno lietotāju. Bet ja runa ir par kādu soc.tīklu vai tml. orģinālaplikācijām, tad tas ir tikai un vienīgi gaumes jautājums. Un kāds jau vienmēr būs pēdējais vagonā.

    Ja man paziņas jautā ko iegādāties, tad parasti iesaku paspaidīt veikalā visus variantus un kurš šķiet ērtāks, un tā kā šobrīd arī personām izskats ir svarīgs, kurš izskatās labāk. Būtībā jau starp visām mob. OS šobrīd var likt = zīmi. Protams es nerunāju par kādām specifiskām darbībām, aplikācijām un vajadzībām.

    Uldis M.
    15.04.2014 15:16

    Var jau būt ka pieraduma vaina, bet cik esmu “paspaidījis” lumias, nu nepatīk man tas GUI… Cita pēc labprāt iegādātos kādu Nokia, piemēram, Lumia 1020, bet windowsa saskarnes dēļ to nedarīšu. Es vienkārši esmu Apple piekritējs – varbūt arī tas pie vainas :D

    15.04.2014 16:17

    Viedtelefons NAV tikai aplikācijas.
    no mana subjektīvā viedokļa puses to ( aplikāciju ) var būt pavisam maz ( BB “vec-os” gadījums ) .

    Būtiskākās nianses lai ierīce iekļautos “vied” kategorijā manuprāt ir sekojošas :
    *lai ierīce ir valīdi lietojama kā tālrunis ( ērti , ātri , pārdomāti utt )
    *Lai ierīce jau “out of box” būtu lietojama un ar visām nepieciešamajām pamatfunkcijām . ( ir tomēr lietas ko ražotāji šad tad “aizmirst” )
    *Lai ierīce , ja ir vajadzība un vēlme būtu gana viegli “uztjūnējama” (rooti , appi … )
    *lai ierīce NEBUUTU barojama 2reizes 2 dienu laikā , pie daudz-maz-normālas noslodzes
    *Dzelžu uzticamība un pārdomātība
    un vēl dažas.

    Mārtiņš
    15.04.2014 16:37

    Par to barošanu es nepiekrītu!
    Ja ierīci (smartphone) izmanto tik aktīvi, ka iztiek barojot ne retāk kā reizi 3 dienās, tad tam lietotājam šī ierīce ir tikai skata/stila dēļ!
    Normāls lietotājs sev pērk ierīci, kuru izmanto ~70% no tās piedāvātā, pārējie 30% ir visiem telefoniem vienādas – zvanīšana, sms, mms, internets, spēlītes. Pat 3310 ir čūska ko kāds iespējams vēljoprojām tā spēlē! :)

    Uldis M.
    15.04.2014 17:17
    Reply to  Mārtiņš

    Nu vajadzības un lietošanas paradumi katram ir individuāli… Ja es sēdētu skolas solā un daudz pārvietotos ar sabiedriskajiem transportiem, un dzīvotu aktīvu sociālo tīklu dzīvi – tad iespējams mans viedtālrunis būtu jālādē katru dienu… bet… darbā sēžu pie datora, mājās, ja nepieciešams kaut kas internetā, tad arī pārsvarā tiek izmantots stacionārais vai portatīvais… ar spēlītēm telefonā arī neaizraujos… līdz ar to mans viedtālrunis vidēji tura vairāk kā 3 dienas, un tici man – viedtālrunis man nav skata vai stila pēc… Nu un ka es to nelietoju tik aktīvi kā skolnieki? Vai tāpēc man būtu jāizvēlas kaut kāds “parastais” aparāts? Nē! Es izvēlos to kas man patīk, un man par to nevienam nav jāatskaitās!

    eefe
    16.04.2014 18:18
    Reply to  Uldis M.

    Neesi tik jūtīgs, mazo draudziņ.

    Uldis M.
    17.04.2014 09:02
    Reply to  Uldis M.

    Paldies eefe, man tiešām tāds rūgts teksts sanācis… bet tavs teksts man pacēla noskaņojumu!
    You made my day! :)

    still rocking
    15.04.2014 22:04

    Parasti lādēju ik pa nedēļu.
    ZeroLemon baterija.
    Bezkomprosmisu ilgdarbība :)

    vilnis
    16.04.2014 10:52

    man tieši pie wp patīk ka īpašumā nav telefons kā katram otrajam – samesungs vai apple :)

    Mahmuds
    16.04.2014 12:34

    Cik lielā mērā Just5 Spacer ir Latvijā ražots? Ja paGuglē, tad arī Krievijā ražo Just5 Spacer, gan jau, ka Ķīnā arī!
    http://www.overclockers.ru/lab/58675/Obzor_i_testirovanie_smartfona_Just5_Spacer.html

    Mahmuds
    16.04.2014 13:00

    Dīvaini, krievi to pozicionē kā Krievijā ražotu :) !

    still rocking
    11.06.2014 21:59

    Ļoti gribētos zināt, cik .lv operatoru tīklos ir Note 2 lietotāju. Vismaz tūkstotis ir?
    Note sērija tomēr ir īpaša, prieks būt vienam no tiem, kas šo štelli izmanto :)

    Gaidu Note 4 + ZeroLemon, yarrr. Ap X-mas gan jau būs abi 2. Redzēs, vai Samsung būs saspraojies un paredzējis stereo skaļruņus.

    Nils Kuncītis
    10.08.2018 12:29

    Visai tendenciozi dati par LMT tīkla viedtālruņiem – IPhone protams līderis, neatšifrējot, ka zem vārda slēpjas vairāk nekā viens IPhone modelis. Saskaitiet kopā Galaxy modeļus un procents būs gandrīz tāds pats – bet pašlaik izskatās, ka IPhone liek vienos vārtos! Tas viss ir pliks mārketings un slēpta reklāma, mani mīļie!

    digitalk
    10.08.2018 12:49
    Reply to  Nils Kuncītis

    tikko no Morlokiem aizbēgi? kļūdījies par 4.5 gadiem ;)

    Reklāma