Web Analytics
More
    Reklāma

    EdX bezmaksas mācību kurss “Ievads Linux”

    Jaunākie raksti

    Bezpeļņas organizācijā Linux Foundation pieņemts lēmums paplašināt interesentu iespējas gūt kvalificētas zināšanas atvērto tehnoloģiju jomā, tāpēc oficiālais mācību kurss “Ievads Linux”, kas agrāk maksāja 2400 USD, būs pieejams bez maksas ar tiešsaistes apmācības platformas EdX starpniecību. Kursu paredzēts sākt 2014. gada otrajā pusē, taču pieteikties kursiem var jau tagad.

    Tiešsaistes apmācības platformu EdX izveidoja Masačūsetsas Tehnoloģiskais institūts sadarbībā ar Harvardas universitāti. Platformā patreiz pieejami mācību kursi, kurus piedāvā vairāk nekā 30 augstskolas. Tagad arī Linux Foundation kļūst par oficiālu EdX partneri. Kursam piešķirts kods LFS101x. Tas aptver 40-60 mācību stundas. Ja viss noritēs veiksmīgi, Linux Foundation gatavojas publiskot arī citus kursus. Darba tirgus izpētes rezultāti liecina, ka ātri aug pieprasījums pēc Linux speciālistiem.

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    31.03.2014 15:02

    Iespējams, ka tomēr nav pa velti, prasa 250$ http://www.bildites.lv/images/ylfgjkr665yle8i5g0n.jpg vai arī es kaut ko nepareizi saprotu?

    Gatis Kalniņš
    31.03.2014 15:06
    Reply to  Jānis

    Jāmaksā ir par smuku sertifikātu. Pirms laika mācījos vienā Coursera kursā, tur ir tas pats – bez maksas pēc kursa pabeigšanas atsūta elektronisku sertifikātu, bet ja gribas smuku – no papīra ar oriģinālu parakstu, tad jāmaksā. Līdzekļi aiziet resursa atbalstam.

    Reklāma