Web Analytics
More
    Reklāma

    DEMOLA Latvia pieteikti astoņi projekti

    Jaunākie raksti

    Inovāciju atbalsta platformas DEMOLA Latvia pirmajam uzsaukumā pieteikti astoņi 8 problēmjautājumi no vadošiem IT nozares un ražošanas uzņēmumiem, kā arī valsts iestādes un start-up idejas, tādējādi sekmīgi uzsākot DEMOLA Latvia darbību Latvijā.

    Savas idejas Latvijas augstskolu studentu rīcībā pavasara inovāciju semestra ietvaros nodevuši „U2 (Ultimate Umbrella)”, „Car info”, „FMS”, „Sidrabe”, „DPA”, „ARTV”, „Horison”, kā arī Valsts Zemes dienests. Pavasara semestris ilgs no 25.marta līdz 30.jūnijam.

    Reklāma

    Uzņēmumu pieteiktās idejas aptver plašu darbība lauku, tādēļ projektos aicināti pieteikties jebkura līmeņa biznesa un vadības, informācijas tehnoloģiju, mākslas, komunikācijas, inženierzinātņu un citu studiju virzienu studenti. Piemēram, uzņēmums „FMS” savā pieteikumā aicina studentus pievērsties IT risinājuma radīšanai, kas palīdzētu zemniekiem organizēt un uzlabot sava darba efektivitāti, savukārt „U2” aicina no jauna „izgudrot” lietussargu – radīt inženierrisinājumu lietussarga mehānismam, kas kalpotu daudz ilgāk par šobrīd tirgū pieejamiem.

    Šobrīd līdz 16.martam DEMOLA Latvia ir izsludinājusi pieteikšanos augstskolu studentiem, kuri pavasara inovāciju semestra laikā varēs iegūt inovāciju projektu pieredzi, kā arī iespēju strādāt ar reāliem biznesa projektiem.

    Ar visām iesniegtajām idejām iespējams iepazīties, kā arī pieteikties studentu komandās iespējams, apmeklējot DEMOLA Latvia interneta vietni http://latvia.demola.net/project.

    Jau ziņots, ka inovāciju veicināšanas platforma DEMOLA Latvia tika atklāta 2014.gada 31.janvārī. DEMOLA ir inovatīva, tomēr praksē jau sevi labi pierādījusi ideja, kā veicināt uzņēmēju un studentu sadarbību, radot jaunus produktus un vienlaikus palīdzot augstskolām saprast tirgus vajadzības. DEMOLA mērķis ir veicināt jaunu un inovatīvu produktu un pakalpojumu rašanos, sadarbojoties augstskolu studentiem ar dažādu nozaru uzņēmumiem. DEMOLA ietvaros studenti kopā ar uzņēmuma speciālistiem meklē un rada piemērotākos risinājumus dažādu problēmu atrisināšanai un procesu uzlabošanai. DEMOLA projekts tika sākts 2008.gadā Tamperē, Somijā.

    DEMOLA Latvia 2014.gada laikā plāno īstenot vismaz divpadsmit projektus, tādēļ ikviens Latvijas uzņēmums ir aicināts vērsties pie DEMOLA Latvia komandas, lai ar tās palīdzību atrastu ieinteresētus un talantīgus studentus no Latvijas augstskolām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma