Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Ascend P6 apskats

    Jaunākie raksti

    Pieņemu, ka liela daļa manu lasītāju iepriekš nav daudz dzirdējuši par šo ražotāju. Huawei ir Ķīnā bāzēts telekomunikāciju un tīkla aparatūras ražotājs, un, 2012. gadā apsteidzot Ericsson, tas kļuva par lielāko šīs jomas ražotāju pasaulē. 45 no 50 pasaulē lielākajiem telekomunikāciju operatoriem izmanto Huawei produktus un arī Latvijā tiek plaši izmantotas Huawei izstrādātās tehnoloģijas – mobilo sakaru operators Bite savu tīklu būvē izmantojot tieši Huawei aparatūru. Ražotāja produkcija ir pārstāvēta 140 valstīs visā pasaulē un Huawei strādā vairāk nekā 140 000 cilvēku. Interesanti, ka gandrīz puse uzņēmuma darbinieku strādā tieši tehnoloģiju izpētes un izstrādes jomā. Huawei savu milzīgo tīkla aparatūras izstrādes pieredzi liek lietā arī patērētājiem pieejamu produktu izstrādē. Uzņēmums pamatā ražo Android viedtālruņus, taču arī Windows Phone platforma nav sveša un pēc tirgus izpētes kompānijas IDC datiem, Huawei pagājušo gadu noslēdza kā trešais lielākais viedtālruņu ražotājs pasaulē, uzreiz aiz Samsung un Apple. Tas ir iespaidīgs sasniegums un rada pamatotu iemeslu iepazīt šī ražotāja produktus arī mūsu pusē.

    Tā manu lasītāju daļa, kas ir pazīstama ar Huawei ražotājiem viedtālruņiem, tos noteikti atceras kā budžeta klases ierīces. Ja pirmie Latvijā nonākušie Huawei viedtālruņi bija pabriesmīgas ierīces, tad jaunais Huawei Ascend G510 savā “mazliet virs simts latiem” cenu kategorijā ir tīri sakarīgs produkts. Uz Huawei Ascend P6 ražotājs liek lielas cerības un par aptuveni 300-350 Ls iegūsim vizuāli pievilcīgu, labi nostrādātā un izteikti plānā korpusā tērptu Android (Jelly Bean) viedtālruni ar 4.7 collu 720p izšķirtspējas displeju, 1.5 GHz četrkodolu procesoru, 8 GB atmiņu un 8 megapikseļu kameru. Tātad, tīri pieklājīgs vidējās klases viedtālrunis ar plusiņu dizaina un korpusa departamentā, bet mīnusiem 4G (LTE) un NFC trūkuma dēļ. Redzēsim gan kā tas viss darbojas kopā un vai šis pagaidām svešais produkts ir tādas naudas vērts pirkums.

    Reklāma

    Huawei Ascend P6
    Huawei Ascend P6

    Huawei Ascend P6 tehniskie parametri

    Ekrāns: 4.7 collas, 720 × 1280 pikseļu izšķirtspēja (~312 ppi), IPS+ LCD
    Atmiņa: 2 GB RAM, 8 GB iebūvētā atmiņa, microSD atmiņas kartes
    Procesors: 1.5 GHz četrkodolu procesors, Huawei K3V2 čipkopa
    Kamera: 8 megapikseļu aizmugurējā kamera, 5 megapikseļu priekšējā kamera
    Datu pārraide: EDGE, GPRS, 3G, HSDPA, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 3.0 ar A2DP, EDR, LE, microUSB v2.0, DLNA
    Operētājsistēma: Android 4.2.2 (Jelly Bean)
    Baterija: Li-Ion 2000 mAh
    Izmērs un svars: 132.7 x 65.5 x 6.2 mm, 120 g
    Cenu kategorija: ~350 Ls

    Dizains un korpusa uzbūve

    Pat ja pēc attēliem Internetā to nevar uzreiz saprast, dabā Ascend P6 ļoti atgādina iPhone. Tādas pašas spīdīgas maliņas, līdzīga paskata kameras un zibspuldzes “actiņas” un daudzi citi smalkāki dizaina elementi starp abām ierīcēm ir aizdomīgi līdzīgi. Bet kopumā telefons izskatās ļoti labi un korpuss ir nostrādāts pat ļoti augstā kvalitātē. To apjož spīdīga metāla josliņa nevis prasta metāla imitācija. Arī aizmugure ir gaumīgi izstrādāta un ne mirkli nerodas sajūta, ka tas būtu kaut kāds pavisam lēts aparāts. Protams, līdz iPhone vai HTC One premium ierīces sajūtām ir patālu, taču kopumā Ascend P6 rokā jūtas labāk nekā lielais vairums plastmasīgo Android sugas brāļu un māsu (nosodošs skatiens Samsung Galaxy S4 virzienā).

    Huawei Ascend P6
    Huawei Ascend P6

    Telefona aizmugurējais vāciņš varbūt arī ir smuks, taču nav noņemams un tādējādi nav iespējas nomainīt tā 2000 mAh akumulatoru. Telefons spēs izvilkt pilnu dienu, taču pie aktīvākas tā lietošanas nāksies lādēt to biežāk. Tādējādi baterija nav Ascend P6 stiprā puse. Pozitīvi, ka lietotājiem tiek piedāvāta Power Manager aplikācija ar ko var pamainīt enerģijas izlietojuma uzstādījumus un tādējādi paildzināt telefona darbības ilgumu.

    Es gribētu nosodoši ieskatīties acīs tam Huawei dizainerim, kas izlēma microUSB pielēgvietu izvietot ierīces augšpusē. Pie šāda porta izvietojuma, telefons būs krietni neērtāk uzlādējams un izmantojams ar dažādiem aksesuāriem. Piemēram, skaļruņos nāksies to spraust “kājām gaisā”. Nu, fui!

    2013-06-18 18.13.44

    SIM karti un atmiņas karti jāievieto telefona sānā. Ja runājam par atmiņu, tad Ascend P6 ir 8 GB iebūvētā atmiņa no kuras lietotājam brīvi pieejami ir nepilni 5 GB. To ar microSD atmiņas kartēm var papildināt par 32 GB. Vispār arvien vairāk saprotu, ka ar 8 GB mūsdienīgā Android viedtālrunī ir par maz, visai ātri atmiņa tiks aizpildīta un nāksies domāt kā aplikācijas dabūt uz atmiņas karti.

    huawei-ascend-p6-4

    Pirmo reizi paņemot rokā Ascend P6, var šķist, ka telefonam ir arī irbulis. Vismaz tā izskatās tas mazais elements, kas viegli izbīdīts ierīces kreisajā apakšējā stūrī. Tomēr irbulis tas nav. Tas ir ļoti interesantā veidā paslēpts bakstāmais otrā ierīces sānā novietotajiem SIM un atmiņas karšu turētājiem. Vairs nebūs jāmeklē papīra saspraudes, lai tos dabūtu laukā. Starp citu, šis pats bakstāmā caurums kalpo arī kā 3.5 mm audio pieslēgvieta. Tiesa, visdrīzāk mazo bakstāmo ātri pazaudēsim, ja plānojam ar telefonu klausīties mūziku. Telefonā ir iekļauts Dolby Digital Plus skaņas apstrādes atbalsts un jāsaka, ka telefons skan labi. Tas varbūt nav pats skaļākais telefons pasaulē, taču neatradu arī kur piesieties.

    huawei-ascend-p6-3

    Ar Ascend P6 šeit diezgan nezināmais ražotājs Huawei parāda, ka spēj izveidot arī ļoti labi nostrādātus telefonus. Man patiešām patīk Ascend P6 korpusa izstrādē izmantotie materiāli un kopējais rezultāts. Telefons ir ļoti plāns, viegls un rokā jūtas ļoti patīkami. Jā, līdzības ar iPhone ir manāmas viscaur, taču labāk, lai Huawei iedvesmojas no Apple nevis citiem plastmasīgāku Android produktu ražotājiem.

    Kvalitatīvs 4.7 collu displejs ar 720p izšķirtspēju

    Huawei Ascend P6 ir aprīkots ar Gorilla Glass aizsargstiklu klātu 4.7 collu lielu LCD IPS tipa displeju, kas darbojas ar 720 x 1280 pikseļu izšķirtspēju. Kopumā displeju vērtēju kā ļoti labu, jo tas ir pietiekami spilgts, labi saskatāms no sāniem un krāsas spēj attēlot korekti. Šobrīd ir arvien biežāk sastopami viedtālruņi par Full HD (1080p) izšķirtspēju, taču arī šajā telefonā izmantotās 720p izšķirtspējas vidusmēra lietotājam pietiks ar atliektiem galiem – attēls ir ass un skaidri saskatāms. Dažkārt gan kaut kas iebremzē un telefons uz īsu brīdi nespēj reģistrēt mūsu pieskārienus, taču pēc pāris “klikšķiem” viss atsāk darboties. Ierīcei ir arī tā saucamais cimdu režīms, kas krietni paaugstina ekrāna jūtīgumu un ļauj to vadīt arī ar cimdos tērptām rokām un krietni samazina iepriekš pieminētās problēmas ar klikšķu reģistrēšanu. Te gan jāņem vērā, ka visa veida “cimdu režīmi” pastiprināti tērē baterijas lādiņu. Apgaismojuma sensors darbojas kā pienākas un lietotājam ir iespēja pamainīt ne tikai ekrāna spilgtumu, bet arī krāsu temperatūru.

    5 megapikseļu priekšējā kamera ar “izskaistināšanas” funkciju

    Telefons ir aprīkots ar interesantu kameru konfigurāciju. Ja aizmugurējā 8 megapikseļu kamera pēc mūsdienu standartiem nav nekas pārsteidzošs, tad 5 megapikseļu priekšējā kamera ir jūtams uzlabojums ņemot vērā to, ka pat vairumam šī gada flagmaņu priekšā saliktas aptuveni 2 megapikseļu kameriņas. Galvenais jautājums gan nemainās – kā darbojas šīs kameras?

    huawei-ascend-p6-screen-5

    Aizmugurējās kameras pamatā ir Sony izstrādāts sensors un Huawei uzsver, ka ar šo kameru var uzņemt lieliskas makro fotogrāfijas. Telefonam tīri teorētiski būtu jāspēj bildēt pat 4 cm attālumā esošus objektus. Praktiski telefons uzvedas gandrīz tā kā reklamēts. Tas tik tiešām spēj uzņemt tuvumā esošu objektu fotogrāfijas un šajā ziņā ir veiksmīgāks par iPhone 4S. Ābolprodukts tomēr nespēj nofokusēties uz tik tuviem objektiem. Dažkārt gan arī Ascend P6 niķojas un iegūstam izplūdušu bildi, taču atliek paiet objektam no cita sāna un mēģinot vēlreiz viss izdodas. Acīmredzot pie vainas ir gaismas līmeņi, kas sajauc prātu kameras programmatūrai.

    Lai arī krāsas uzņemtajos attēlos dažkārt šķiet košākas nekā tās ir dabā, taču kopumā Ascend P6 kamera ir laba un ar to varēsim uzņemt pietiekami labas kvalitātes attēlus un video. Dažkārt šķiet, ka pietrūkst krāsu košuma (eh, Sony un Samsung mūs šajā ziņā ir pilnīgi sabojājuši) un dažkārt bildes var būt mazliet izsmērētas. Tāpat nevajadzētu gaidīt pasakainas bildes vēlos vakaros vai naktīs – tam paredzēti citi telefoni (piemēram, HTC One vai Nokia Lumia 920). Katrā ziņā Instagramam un Twitterim pavisam noteikti kvalitātes būs gana un arī visādi citādi par Ascend P6 kameru es nevaru teikt neko sliktu.

    Priekšējā kamera uzvedas labi, taču atklāti sakot es nejūtu būtisku atšķirību no citu virs vidējās klases telefonu priekšējo kameru snieguma. Iespējams, tas tāpēc, ka no priekšējām kamerām neviens negaida nekādus pārsteigumus. Nevaru nepiezīmēt visnotaļ amizanto “Beautify” funkciju, kas centīsies attēlā redzamo padarīt skaistāku. Praktiski tas nozīmē mazliet izplūdušākus attēlus ar nodomu padarīt tos vizuāli emm… maigākus. Plus, lielākas acis, ja tādas bildē tiek atrastas. Plus, šaurākus vaidziņus, ja tiek detektēts pretējais. Hmm, diez ko Ascend P6 darīs ar krūtīm?

    Lūk, uzskatāms piemērs ar izskaistināto mani.

    huawei-ascend-p6-beautify

    Zemāk daži ar Huawei Ascend P6 uzņemto attēlu piemēri:

    ipp

    ipp

    2013-07-11_1338

    ipp

    2013-07-11_1342

    ipp

    2013-07-11_1344

    Programmatūra: Android 4.2.2 (Jelly Bean) + EmotionUI

    Huawei Ascend P6 darbojas ar svaigu Android 4.2.2 (Jelly Bean) operētājsistēmas versiju, taču no tās daudz neredzēsim, jo pāri ir pārvilkta Huawei izstrādātā EmotionUI “ādiņa”. Principā esmu pret šādām ražotāju darbībām, jo vairumā gadījumu rezultāts ir daudz sliktāks par to, ko piedāvā “tīrs” Android. Tomēr EmotionUI man kaut kā ne pārāk raisīja sliktas emocijas un katrā ziņā tīri subjektīvi vērtējot patīk vairāk par Samsung vai Sony izstrādājumiem. Ikonas ir smuki uzzīmētas, uzstādījumu sadaļa gaiša un pārskatāma un daudzviet sistēmā iestrādāti visādi noderīgi sīkumi. Piemēram, mājas ekrānā varam paslēpt Android navigācijas taustiņus (pavelkot uz leju) un rezultātā iegūstam kaut ko, kas attāli atgādina iOS. Arī telefona aplikācija man atgādina iOS redzēto.

    huawei-ascend-p6-screen-1

    huawei-ascend-p6-screen-2

    Diemžēl Huawei izstrādātā lietotāja saskarne nav iztulkota daudzās valodās un būs jāiztiek ar angļu vai ķīniešu valodām. Mareks gan raksta, ka telefonam saskarne ir latviskota. Latviešu rakstību neatbalstošā tastatūra nav problēma, jo jebkurā mirklī varam doties uz Google Play aplikāciju veikalu un lejuplādēt sev tīkamāko risinājumu. Personīgi man patīk SwiftKey.

    Interesanti un manuprāt diezgan ērti realizēta ir profilu pārslēgšana. Paziņojumu joslā izvēlamies profilu pogu un tad ar zemāk redzamo ripuli varam pāslēgties starp dažādiem uzstādījumu profiliem. Ir sagatavoti vairāki profili (piemēram, normālais, nakts, auto u.c.) un katram ir savi apgaismojuma, zvanu skaļuma utt. iestatījumi. Tādējādi ātri un diezgan ērti varam pārslēgties starp profiliem. Es gan ierīces uzstādījumos neatradu iespēju pielabot šos profilus. Ierīces lietotāji var mainīt arī saskarnes dizainu izmanojot tēmas (Themes). Tās izteikti maina saskarnes izskatu (mainīta tiek ekrāntapete un ikonas). Dažas tēmas ir pieejamas pašā telefonā, bet citas var iegūt Internetā.

    huawei-ascend-p6-screen-3

    EmotionUI nav atrodams lielākajā daļā Android ierīču pierastais aplikāciju saraksts. Te gluži vienkārši nav pogas, kas uz tādu vestu. Tā vietā Huawei vēlas, lai lietotāji savas aplikācijas krāmētu uz mājas ekrāniem, kurus var izveidot deviņus gabalus. No vienas puses šķiet nejēdzīgi, bet no otras – var taču visu smuki salikt mapītēs. Galu galā, iOS ierīču lietotāji tā dzīvo visu mūžu un nesūdzas.

    Ascend P6 “jūt”, ko ar to daram un mācēs apklust, ja ienākošā zvana laikā pagriežam telefonu ar displeju uz leju, kā arī samazinās zvana skaļumu, ja telefonu paceļam vai “pacels” zvanu, kad telefonu pieliksim pie auss. Pārsvarā šīs funkcijas darbojas kā nākas.

    Telefonā ir iekļauts tīri pārdomāts failu pārlūks, FM radio, lukturītis un par dokumentu apskatīšanu, kā arī labošanu ir atbildīgs bezmaksas Kingsoft Office.

    huawei-ascend-p6-screen-4

    Pat par spīti tam, ka man parasti nepatīk, ja ražotāji pēc saviem ieskatiem pārzīmē Android, Huawei izstrādātais EmotionUI man šķiet tīri veiksmīgs. Iespējams, tas tāpēc, ka kaut kādā mērā tas atgādina iOS un pēdējā gada laikā es daudz laika pavadu ar iPhone. Tāpat man pārsvarā patīk visādi mazāki un lielāki nieciņi, jo Huawei dizaineri un inženieri ir iekļāvuši savā “ādiņā”.

    Telefons ir lēnīgāks nekā līdzvērtīgi konkurenti

    NVIDIA, Qualcomm, Texas Instruments un Samsung nav vienīgās kompānijas, kas izstrādā mobilo ierīču procesorus. Šim sarakstam var droši pievienot klāt arī Huawei. Ascend P6 darbību nodrošina Huawei izstrādātais K3V2 četrkodolu procesors apvienojumā ar 2 GB operatīvo atmiņu. Lai arī šī procesora prezentācijā Huawei lielījās, ka tas ir ātrākais, kompaktākais, energoefektīvākais utt. produkts, tomēr praksē es to nevaru apstiprināt. Pat ja pārvietošanās pa izvēlnēm pārsvarā ir plūdena, tad situācija kļūst daudz sliktāka atverot kādu prasīgāku aplikāciju, piemēram, spēli. Salīdzinot ar “klasiskākus” procesorus izmantojošiem viedtālruņiem Ascend P6 darbojas jūtami lēnāk. Programmas un spēles protams darbojas, taču viss ielādējas un startējas jūtami lēnāk. Acīmredzot mobilo procesoru izstrāde nav tik vienkāršs process un Qualcomm šajā jomā ir krietni labāki panākumi. Ja raugāmies uz sintētiskajiem veiktspējas testiem, tad Ascend P6 vidēji uzrāda uz pusi knapākus rezultātus nekā HTC One. Te gan jāņem vērā, ka HTC One ir kārtu augstākas klases ierīce. Telefons mēdz jūtami uzsilt, ja uzgrūžam tad kādu smagāku uzdevumu.

    Secinājumi: Ir labs!

    Teikšu kā ir, Huawei Ascend P6 spēja mani patīkami pārsteigt un šis fakts diezgan lielā mērā izbrīna mani pašu. Šogad es esmu redzējis tikai vēl vienu Android viedtālruni, kam ir lieliski izstrādāts korpuss – HTC One. Visi citi Android viedtālruņu ražotāji cītīgi strādā uzlabojot savus produktus, taču tie joprojām ir plastmasīgi un ne pārāk pievilcīgi. Tas, protams, ir gaumes jautājums un varbūt uz šīs planētas ir kāds, kam plastmasīgie korpusi iet pie sirds. Jebkurā gadījumā Huawei sevi ir labi parādījis un vismaz es ar interesi vērošu tā nākamos produktus.

    Tomēr no Ascend P6 nevajag sagaidīt flagmaņa cienīgu veikumu un jāapzinās, ka tam nav 4G (LTE) tīklu atbalsta un NFC. Kameras ziņā telefons ir labs un ar interesanto priekšējo kameru kādu laiku būs vēlme paspēlēties. Baterija neradīs pozitīvus pārsteigumus, taču tā arī nav pavisam slikta. Displejs ir ļoti labs un tas jebkuram viedtālrunim ir ļoti svarīgs aspekts.

    Vai es sev pirktu Ascend P6? Tā kā man patīk labi nostrādāti un vizuāli pievilcīgi produkti, tad nenoliegšu, ka šis produkts viennozīmīgi mani ir ieinteresējis un labprāt kādu laiku to lietotu kā savu primāro telefonu. Tomēr šobrīd es diez vai gribētu atdot >300 Ls par pagaidām mūsu platuma grādos ne pārāk atpazīstama ražotāja produktu. Atzīstu, ka uzskatus lielā mērā ietekmē mani stereotipi, jo ierīce kā tāda ir pavisam pat neslikta.

    Augustā šis telefons nonāks oficiālā pārdošanā Latvijā un jācer, ka to piedāvās arī Latvijas mobilo sakaru operatori.

    Pozitīvais:

    • Patīkams dizains un labi nostrādāts plāns korpuss
    • EmotionUI saskarne pievilcīga un lietošanā ērta
    • Labs displejs
    • Labas kameras ar “odziņu”

    Negatīvais:

    • Nav 4G (LTE) un NFC atbalsta
    • Maza iebūvētā atmiņa
    • Nav latviešu valodas
    • Latvijā ne pārāk zināms zīmols
    • Nav tik nasks kā gribētos un jūtami uzsilst

    Huawei Ascend P6 cenas Latvijas Interneta veikalos

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    02.08.2018 18:40

    tas tomēr ir zīmīgi, ka kursors savu dzīvi ir sācis tieši ar huawei apskatu.

    atradu arī pa pērlei: “labāk, lai Huawei iedvesmojas no Apple” vai šis – jauks: “Atzīstu, ka uzskatus lielā mērā ietekmē mani stereotipi”

    Reklāma