Web Analytics
More
    Reklāma

    Papildinātās realitātes brilles velosipēdistam – jūties kā kaujas pilots

    Jaunākie raksti

    Papildinātās realitātes briļļu izstrādātājs Everysight ir izziņojis jaunas viedbrilles Raptor, kas speciāli paredzētas velosipēdistiem. Raptor viedbrilles reālā laikā parādīs ātrumu, nobraukto attālumu, sirdsdarbību, navigāciju un mīšanās jaudu.

    Raptor viedbrilles ar Bluetooth palīdzību būs savienojamas ar Android un iOS viedierīcēm, vismaz tā šobrīd sola ražotājs. Raptor viedbriļļu vadība būs līdzīga Google Glass ar skārienu reģistrējošu daļu briļļu kājā. Tāpat tiks piedāvāta Raptor viedbriļļu vadība uz velosipēda stūres vai ar balsi.

    Reklāma

    Raptor viedbrilles pagaidām nav publiski nopērkamas, tās saņēmuši vairāki izmēģinātāji ASV teritorijā. Tiek lēsts, ka Raptor viedbrilles būs pieejamas iegādei ne ātrāk kā pēc gada.

    1 3

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    xxx2
    09.12.2016 16:39

    Kad tehnoloģijas sāka varēt piedāvāt paplašināto realitāti, aļa šīs brilles, visi bija sajūsmā un prognozēja, ka drīzumā tā kļūs par mūsu dzīves sastāvdaļu – brilles ķirurgam, autovadītājam un pat gājējam!
    Realitāte izrādījās pavisam savādāka! Izrādās ka cilvēka smadzenes spēj apstrādāt tikai ierobežotu informācijas apjomu un gar acīm ņirboši cipari vairumā gadījumā ne tikai nepalīdz, bet pat traucē jo novērš uzmanību no citām, daudz būtiskākām lietām! Šādi uzraksti velosipēdistam traucē pamanīt piemēram bedri uz ceļa vai automašīnu.
    Un salīdzinājums ar pilotiem ir nevietā! Pirmkārt par pilotu nevar būt katrs! Otrkārt pilotiem trenē iemaņas sadalīt uzmanību, atšķirt svarīgākās lietas no mazsvarīgajām.

    Skābene
    09.12.2016 17:01

    Velosipēdisti jau arī bez brillēm jūtas kā kaujas piloti, kamikadzes! :) Ja vēl uzliks brilles, vispār zudīs saikne ar realitāti!

    aigi
    10.12.2016 08:08

    Pirmkārt šādas brilles nevajag kuram katram. Savukārt, profesionāļiem ar uztveri viss ir kārtībā un daudzas lietas dara automātiski. Jebkurā gadījumā visiem uz stūres ir velodators un skatīšanās uz leju ir bīstamāk.

    Lapsinieks
    10.12.2016 12:07
    Reply to  aigi

    smejies? velodatots ir varbūt 1% riteņbraucēju.

    aigi
    10.12.2016 14:48
    Reply to  Lapsinieks

    Jā, tieši tā 1% nav. Liekas, ka neesi bijis velosacensībās. Es nerunāju par svētdienas braucējiem, kuri izbrauc 2km līdz veikalam, tiem tiešām ne velo datora, ne vajadzības pēc šādām brillēm.

    Lapsinieks
    10.12.2016 19:39
    Reply to  aigi

    piekrītu par profesionāļiem. atvainojos, neizlasīju pareizi. steiga, ekh… biju domājis parastos pilsētas braucējus – vienkāršo tautu, kas brauc uz darbu, vadā bērnus uz dārziņu utt.

    q
    10.12.2016 19:53
    Reply to  aigi

    profesionāļiem jau nu gan viņas ir nepieciešamas kā zaķim stopsignāls, vēl viņas varētu skaitīt pedāļa apgriezienu skaitu minūtē un rādīt šo bezjēdzīgo info uz prieksējā stikla, tos zina un izjūt jebkurš profesionālis bez jebkādas elektronikas.

    Vilis
    10.12.2016 17:27
    Reply to  Lapsinieks

    smejies? velodatots ir varbūt 1% riteņbraucēju.
    ===========
    :) No kurienes tāda informācija?
    Tagad velodatori ir tik lēti ka, jau pērkot velosipēdu apmēram 50% tos uzliek uzreiz, velodators braukšanai vasaras laikā ir ļoti praktiska lieta, galvenai ka ir pamatfunkcijas, pulkstenis, kopējais attālums, nobrauktais attālums dienā, lielākais un vidējais ātrums, ar šādām funkcijā velodatoru var nopirkt pa patsmit €iro.

    derglis
    11.12.2016 13:17

    %$$#ģ, pilni Rīgas veloceliņi un ietves jau ir ar šitādiem kaujas pilotiem.

    x
    11.12.2016 17:48
    Reply to  derglis

    Ugu. Tāpat kā uz ielām netrūkst šūmaheru un ielas kur pagadās šķērso gājēji-berserki.

    KKTK
    12.12.2016 12:32

    Vienīgie dati ko vajag no velo datora ir nobrauktie km un pulkstenis. Viss.
    Vspār labprāt redzētu to e-inkā integrētu jau stūres iznesumā. Visi pārējie dati braucējam ir nevajadzīgi, vienīgais kam tie var interesēt ir tavu treneris.

    Reklāma