Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar internetu savienotās rotaļlietas tiek apsūdzētas bērnu izspiegošanā

    Jaunākie raksti

    Interneta savienojums var piešķirt rotaļlietām dažādas jaunas iespējas, kuru skaitā ir bērna apmācība vai rotaļu dzīvnieka spējas aizstāt īstu lopiņu. Tomēr vairāki privātuma pētnieki uzskata, ka šāda veida rotaļlietas var izspiegot bērnus un arī pieaugušos.

    Jau šobrīd iesniegtas sūdzības ASV un Eiropā par uzņēmumu Genesis Toys un tā sadarbības partneri Nuance, kas tieši atbild par rotaļlietu viedumu. Tiek uzskatīts, ka leļļu darbība pārkāpjot privātumu, jo tās spēj ierakstīt bērna balsi, turklāt ieraksti tiekot nosūtīti uz Nuance serveriem.

    Reklāma

    Privātuma aizstāvji atzinuši, ka šobrīd vajadzētu izvairīties no i-Que robota un interaktīvās lelles My Friend Cayla izmantošanas. Interneta savienotās rotaļlietas ir spējīgas tik kvalitatīvi ierakstīt runāto, ka pastāv aizdomas par Nuance sadarbību ar policiju un dažādām valstu izlūkošanas aģentūrām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    07.12.2016 09:34

    Reāla pērle! Tātad “pastāv aizdomas par Nuance sadarbību ar policiju un dažādām valstu izlūkošanas aģentūrām” tāpēc, ka “rotaļlietas ir spējīgas tik kvalitatīvi ierakstīt runāto”? Spēcīgs arguments, loģika vienkārši dzelžaina!

    Krotow
    07.12.2016 20:17

    Sīkā arguments vecākiem, kuri atsaka bērnam kaķīti vai sunīti:
    – Tēt, tu atkal nopirksi grabuli, kurš tevi noklausīsies.

    Reklāma