Web Analytics
More
    Reklāma

    Morgan Stanley: Pixel viedtālruņi atnesīs Alphabet gandrīz 4 miljardu dolāru peļņu

    Jaunākie raksti

    Volstrīta uzskata, ka Pixel un Pixel XL viedtālruņi atnesīs Google mātesuzņēmumam Alphabet pamatīgu peļņu. Morgan Stanley analītiķu aplēses norāda, ka Pixel un Pixel XL viedtālruņu pārdošanas apjomi būtiski atpaliks no Apple un Samsung, tomēr tiek lēsts, ka šogad tiks pārdoti divi miljoni Pixel un Pixel XL viedtālruņu, bet nākamā gada laikā – vēl seši miljoni.

    Google peļņas daļa no viena pārdotā Pixel viedtālruņa ir aptuveni 24%. Apple peļņa no viena iPhone ir aptuveni 41%, turklāt – jo lielākas atmiņas iPhone, jo Apple peļņa ir lielāka. Te gan jāatzīmē, ka Apple ir peļņas daļu būtiski samazinājis, jo 2009. gadā tā tika lēsta ap 57.7% no iPhone cenas.

    Reklāma

    Morgan Stanley norāda, ka Google papildus peļņu gūs no Google Assistant un Daydream integrācijas Android, kas atļaus nedaudz tuvoties Apple iPhone lietotāju tēriņu panākumiem. Šobrīd tiek uzskatīts, ka iPhone lietotājs ir trīs reizes dāsnāks lietotņu un cita satura iegādē par Android lietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ezis
    30.11.2016 13:47

    tie tālruņi protams tiks pārdoti, tikai pēc otrās vai trešās cenu samazināšanas. Neesmu Morgan analītiķis un nepīpēju viņu zāli, tāpēc šaubos par šo drosmīgo peļņas prognozi.

    P.
    01.12.2016 12:50
    Reply to  ezis

    Pilnīgi piekrītu. Nav īsti skaidra Pixel niša, jo Apple pērk statusa/dizaina/kvalitātes pēc, Samsung pērk price/performance dēļ. Pixel nebūs nedz viens, nedz otrs. Tā vairs nav Nexus ierīce, kurai bija izcils price/performance un vienmēr jaunākais Android.
    Man liekas, būs tas pats stāsts kā ar Nexus 6, kurš bija neierasti dārgs, salīdzinoši ar Nexus 5. To neviens nepirka par 600-700 EUR cenu. Tagad to var nopirkt par 300 EUR.

    Reklāma