Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia X Compact apskats

    Grūta izvēle starp Xperia X Compact un iPhone SE...

    Jaunākie raksti

    Sony Xperia Compact viedtālruņi vairākus gadus bija kulta prece. Jā, varbūt ar saviem mīnusiem, tomēr, pērkot Sony Xperia Compact sērijas viedtālruni, no mazītiņā aparātiņa varēji gaidīt labāko procesoru, ūdens noturību un nevienam citam ražotājam neesošu ekrāna izmēru zem 5.0 collām. Sony Xperia Compact viedtālruņiem bija zemāka ekrāna izšķirtspēja, kas bieži nodrošināja labāku veiktspēju par pilnizmēra Sony Xperia Z sērijas viedtālruņiem. Konkurences nav!

    Xperia X Compact ir atšķīris jaunu lapu Compact sērijas viedtālruņiem – nelielie izmēri ir saglabāti, tomēr diemžēl esam atvadījušies no augstāko plauktu procesoriem, arī ūdensnoturība ir atstāta pagātnē. Zaudēta bezkompromisu jauda un mitruma noturība. Būtu ar kaut ko jākompensē, bet vai tas būs izdevies?

    x-compact-009

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0.1 Marshmallow
    • Ekrāns: IPS LCD, 4.6 collas, 720 x 1280, ap 319 ppi, skrambudrošs Triluminos ekrāns, X-Reality dzinis
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 650, četri 1.4 GHz Cortex-A53 kodoli un divi 1.8 GHz Cortex-A72 kodoli, Adreno 510 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 23 megapikseļi, 1/2.3” matrica, 24 mm f/2.0 objektīvs, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana. 1080p ar 60 fps video (H.265, H.264). 5.0 megapikseļu priekšējā kamera ar HDR
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Radio: ar RDS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, High-Res 24-bit/192kHz audio atbalsts, pirkstu nospiedumu lasītājs, Quick Charge 3.0
    • Izmēri un svars: 129 x 65 x 9.5 mm, 135 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2700 mAh
    • Krāsas: balta, melna, zila
    • Cena: ap 470 eiro pie operatoriem

    x-compact-016

    Izskats un uzbūve

    Manās rokās nonācis zilais Xperia X Compact, kas ir aptuveni tikpat zils, cik zili ir zilie māli. Krāsa iegūstama spainī piena iemaisot otas galu ar zilām ūdenskrāsām. Viss Xperia X Compact korpuss ir veidots no plastmasas, bet šoreiz viss viedtālruņa korpuss nedaudz atgādina Nokia N9 viedtālruni. Kurš atceras šādu ierīci? ;) Vismaz paskatoties no gala – noteikti. Aizmugurē ap zibspuldzi arī ir smuki apvilkta plastmasa, kopumā radot vienotu un visai svaigu dizainu.

    Xperia X Compact labā sāna pogā saņēmis pirkstu nospiedumu nolasītāju, gluži tādu pašu, kāds atrodams Xperia Z5 sērijā. Šoreiz beidzot ražotājs saņēmies izmanto USB Type-C pieslēgvietu, kas gan ne visiem ies pie sirds.

    x-compact-013

    Nekur nav aizmukusi fotoaparāta slēdža poga, arī SIM kartes nosegvāks ir savā vietā. Xperia X Compact nav ieguvis ūdensnoturību, kas jau bija gaidāms. Šogad ūdensnoturība ir vien pašiem dārgākajiem Sony flagmaņiem.

    Ja pie kaut kā varētu piesieties, tad tās ir platās ekrāna apmales. Manuprāt, visi citi ražotāji ir spējuši aiziet garām Sony, izmantojot ekrānus ar plānākām apmalēm, attiecīgi arī viedtālruņi ir mazāki.

    Daudzviet tīmeklī Xperia X Compact ir nosaukts par neglītu viedtālruni, bet tam īsti nevēlētos piekrist. Jā, varbūt dizains nav dikti izsmalcināts, tomēr tas ir kādu nieku labāks par Sony pēdējo pāris gadu šausmām ar Xperia X Performance un neizteiksmīgo Z5 sēriju. Ak, jā, korpuss ir tik spīdīgs kā ledusskapja durvis.

    Kopumā uzskatu, ka Sony ir gājis pareizajā virzienā, vien būtu gribējies atkal ieraudzīt ūdensdrošību, kas ļauj bez raizēm viedtālruni lietot šādos mitros, rudenīgi ziemīgos laika apstākļos.

    x-compact-017

    Ekrāns

    Sony Xperia X Compact kārtējo gadu pēc kārtas saņēmis 4.6 collu ekrānu ar 720p izšķirtspēju, tādējādi izceļoties laikā, kad par normu tiek pieņemti viedtālruņi ar 5.5 collu ekrāniem. Netipiski Sony, bet šoreiz izmantotais IPS ekrāns ir tiešām labs, ar smukām melnajām krāsām, kā arī izmantotā it kā zemā 720p izšķirtspēja nebojā iespaidu par ekrānu. 4.6 collām ar 720p izšķirtspēju ir gana.

    Attēla uzlabošanai (kā jau ierasts) tiek izmantota programmatūra, tās darbību var visai uzkrītoši redzēt dažādās lietotnēs, piemēram, Instagram. Bilde mirkli pēc pilna ielādes kļūst spilgtāka, tas ir tikai programmatūras nopelns.

    x-compact-006

    Xperia X Compact ekrāns būs gana spilgts rudenīgajām dienām, bet par vasaru nebūtu tik drošs. Iespējams, kaut ko varētu saskatīt, bet šaubu ēna paliek.

    Ātrdarbība

    Plastmasas Xperia X Compact korpusiņā mīt nedaudz piezemētākas detaļas – Qualcomm Snapdragon 650 kopā ar 3 GB RAM un 32 GB atmiņu. Qualcomm Snapdragon 650 sev uzdoto darbu paveic, tomēr Xperia X Compact vairs nav tik ātrs, kādi bija vecākie Compact modeļi. Lēnāka procesora izvēle un samērā augstā cena nozīmē tikai to, ka Xperia X Compact pircēja izvēlē uzvarētu, piemēram, OnePlus 3 ar labāku procesoru un zemāku cenu.

    Lai pārliecinātos par Xperia X Compact spējām, uzliku Real Racing 3 un Modern Combat 5 spēles, tās 720p izšķirtspējā bija spēlējamas gandrīz ideāli. Tīmeklī vairākās vietās norādīts, ka Snapdragon 650 procesors un Adreno 510 video apakšsistēma nav īsti piemēroti spēlīšu spēlēšanai, tomēr nespēju atrast nevienu spēli, kas kaitinoši ķertos. N.O.V.A. 3 ik pa mirklim aizdomājās, bet raustījās tikai skaņa.

    Tukšgaitā, ar pilnībā atjauninātu programmatūru un lietotnēm Xperia X Compact nav nekāds biklais – lietotājam paliek aptuveni 1.4 GB RAM (no 3 GB RAM) un aptuveni 14 GB atmiņa (no 32 GB).

    Sintētiskās veiktspējas testi uzrāda, ka Qualcomm Snapdragon 650 procesors ir aptuveni pielīdzināms pagājušā gada sākuma flagmaņu spējām, piemēram, Galaxy S6, kas nemaz nav slikti. Faktiski ikdienā būs visai grūti pamanīt, ka Xperia X Compact nav uzstādīts augstāko plauktu procesors – viss griežas gludi un ātri.

    Programmatūra un saskarne

    Sony Xperia X Compact oficiāli tika izziņots pirms Android 7.0 Nougat iznākšanas, attiecīgi pie Nougat labumiem Xperia X Compact varētu tikt kaut kad tuvāko mēnešu laikā, bet no Sony pagaidām nekas precīzāk nav zināms.

    Xperia X Compact ir uzpildīts ar vairākām liekām lietotnēm, piemēram, AVG antivīrusu, Facebook, Spotify, Google Drive, bet tās ir iespējams pilnībā atinstalēt vai vismaz atspējot lietotņu darbību. Klāt nākušas arī pāris Sony veidotas lietotnes, kas tik viegli nepadodas aizvākšanai, piemēram, News Suite. News Suite iespējas atgādina Samsung un HTC iebūvētos mājas ekrānus, kas atbild par jaunāko ziņu piegādi. Sony Xperia Compact X pat spēj atrast vairākus latviski rakstošus ziņu avotus.

    Sony ekrāna tastatūras vietu ieņēmusi Swiftkey lietotne, kas ir lietotāju vidū iecienīta, tāpēc šo īsti par mīnusu dēvēt nevarētu. Paliels mīnuss ir dažādu iebūvēto iespēju pašreklāmas, kas ik pa laikam uzmācas ar ieteikumiem atvērt un palasīt pamācības.

    Kamera

    Xperia X Compact saņēmis to pašu kameru, kas gozējas flagmaņa Xperia XZ aizmugurē – 23 megapikseļi ar fāzes nobīdes autofokusu, bet bez attēla stabilizācijas iespējām. Izmantots viedtālruņiem nepārāk gaišs 24 mm f/2 objektīvs, kas, vismaz man šķiet pārāk plats, ar izstaipītām kadra malām.

    dsc_0009 dsc_0008

    Lai arī teorētiski izklausās daudzsološi, tomēr bieži Sony kameras viedtālruņos klunkurē kaut kur nopakaļ aiz Samsung, Apple un vairākiem citiem ražotājiem. Vislielākie iebildumi ir nevis pret pašām fotogrāfijām, kā pret to uzņemšanu, jo viedtālrunis nav tas ātrākais, pilnas izšķirtspējas 23 megapikseļu (un arī zemākas izšķirtspējas) fotogrāfija tiek uzņemta nesteidzoties. Protams, Xperia X Compact vienos vārtos saliek manu ikdienā izmantoto Xperia Z3+ modeli, tomēr Xperia X Compact atkal pamatīgi piekāpjas Samsung, Huawei, Honor u.c.

    dsc_0003 dsc_0001

    Vissaprātīgākās fotogrāfijas tiek iegūtas, uzstādot kamera iestatījumos 8 megapikseļus, bet tad rodas jautājums – kāda velna pēc ir jātriecas pēc 23 megapikseļiem, ja tos nespēj apkalpot ne procesors, ne Facebook vai Instagram. Citi ražotāji jau sen piezemējās pie 12 megapikseļiem un tur paliks.

    Jāuzmanās makro fotogrāfijas cienītājiem – Xperia X Compact kamera spēj fokusēt negaidīti tālu no objekta.

    dsc_0011 dsc_0010

    Xperia X Compact visai vāji veicas ar video uzņemšanu, safilmētais ir raustīgs. Turklāt atkal nozagta 4K uzņemšanas iespēja.

    Kopumā – ar kamerām ir kaut kas jādara. Pārāk ilgi Sony guļ uz veciem lauriem no Xperia Z sērijas pirmsākumiem. Citi ražotāji attīsta kameras katru gadu!

    dsc_0006

    Akumulators

    Ar 2700 mAh mūsdienās nevienu nepārsteigsi. Vismaz ne labā nozīmē. Tomēr nelielajam Xperia X Compact ar akumulatora ietilpību pietiek. Video atskaņošana ar vienu uzlādi ilgs ap 14 stundām, intensīva spēlīšu dzenāšana ēd aptuveni 15-20% no akumulatora stundā. Video straumēšana 4G tīklā arī ēd ap 20% stundā.

    Xperia X Compact saņēmis USB Type-C un Quick Charge uzlādes iespējas, bet, ak vai, ražotājam piemirsies ielikt kastē Quick Charge sienas lādētāju. Ātrai akumulatora uzlādei nāksies aizstaigāt līdz veikalam pēc atbilstoša lādētāja. Ar parastu 1.8A lādētāju Xperia X Compact var uzlādēt aptuveni 2 stundās un 20 minūtēs. Ar Quick Charge – aptuveni stundā un 10 minūtēs.

    Kopsavilkums

    Sony Xperia X Compact vēl arvien ir interesants tiem, kuri meklē veiklu viedtālruni zem 5.0 ekrāna collām, bet šoreiz Compact modelis vairs nav vecais, ļoti veiklais Compact ar ūdens noturību.

    Jāatzīst, ka lielākais Xperia X Compact bieds varētu būt Apple iPhone SE, ja vien vari samierināties ar 16 GB atmiņu. Tad iPhone SE maksā tikai 10 eiro vairāk. OnePlus 3 – maksās mazāk, piedāvājot pilnu klāstu ar labumiem, ja neskaita mitruma noturību.

    x-compact-001

    Man patīk uzlabotais Xperia X Compact dizains. Iespējams, ka glancētā plastmasa ar laiku apskrambājas, tāpēc būtu ieteicams piemeklēt kādu aizsargu. Vismaz uzlīmi uz aizmugures.

    Xperia X Compact veiktspēja un akumulatora darbība ikdiena ir pieņemama, bet nekādus brīnumus negaidi.

    Gribētos vēl savas dzīves laikā no Sony sagaidīt krasu kameras uzlabojumu!

    x-compact-008

    Patika

    + izmērs
    + svaigāks dizains
    + uzlabots ekrāns

    Nepatika

    – kamera turpina stagnēt
    – pazudusi ūdensnotruība
    – nav prātīgi cenā konkurēt ar Apple

    Grūta izvēle starp Xperia X Compact un iPhone SE...

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Ekrāns
    7
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    68 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    08.11.2016 17:00

    ko tu līķim padarīsi…

    as
    08.11.2016 17:37

    Nesaprotu, kāpēc lai es pirktu šo – dārgi, lēni un maza baterija. Kamera? Ne labāka kā citiem. Garām:(

    Kaspars Vjaksa
    08.11.2016 18:21

    jauājums raksta autoram – kāpēc pretenzijas pret usb type-c?

    09.11.2016 09:02
    Reply to  Kaspars Vjaksa

    Tekstā ir “kas ne visiem ies pie sirds”. Vispār pāreja uz USB Type-C, saglabājot esošos lādētājus un vadus, kā arī ātro uzlādi, ne vienmēr izdodas gana veikli. Var jau sapirkties ķīnas pārejas no microUSB un Type-C, bet tās nepiedāvās ātro uzlādi dažos gadījumos.

    Krotow
    10.11.2016 13:29
    Reply to  Artis Abols

    Tad jāpērk tādas pārejas, kas to nodrošina.

    10.11.2016 14:56
    Reply to  Krotow

    Paldies, ak, labais!

    oldschool zerolemon fan
    08.11.2016 20:26

    Sony ierīču dizains man nav saprotams. Kā var taisīt tādus šausmīgus nenoapaļotus stūrus? Nepraktiski un neērti. Otrs mega mīnuss, lielāks par pirmo, protams, ir nenomaināma baterija, kas pazudina jebkādu interesi par šīs ierīces iegādi.

    08.11.2016 20:45

    Klau, viss, pietiek čīkstēt par tām baterijām! Nu, netaisīs vairs neviens masveida ierīci ar nomaināmu bateriju. Tas vilciens ir aizgājis. Čuku-čuku, tu-tūū!

    KKTK
    08.11.2016 22:06

    Es taisni vai brīnos kāpēc šitie kadri komplektā ar nomaināmu bateriju neprasa arī apaļo numuru uzgriežamo ripu.

    Krotow
    09.11.2016 20:01

    Tāpēc, ka nav ideālu aplikāciju. Viss ir jauki līdz brīdim, kamēr aparāts uzkaras tā, ka līdz tikai baterijas izraušana. Ir gadījies praksē vairākas reizes un ne tikai viena ražotāja aparātiem. Ar katru šādu gadījumu iet uz servisu ir murgs.

    10.11.2016 01:27
    Reply to  Krotow

    Nu, paga, ir taču taustiņu kombinācijas, kas ierīci palaiž restartā.

    Krotow
    10.11.2016 13:25

    Kuras kā kuro reizi darbojās. Gadījumā ar līdz nullei izlādētu bateriju visbiežāk nedarbosies. Radu bērnu Samsung planšetei līdzīgā gadījumā līdzēja tikai fiziska baterijas atvienošana un pieslēgšana atpakaļ. Laikam lieki piebilst ka planšete no iekšpuses bija aizlīmēta.

    Gatis Preiss
    11.11.2016 18:07
    Reply to  Krotow

    Sony gadījumā nav jāiet uz servisu bet gan kārtīgi jāizlasa instrukcijas vai arī Mātē Google… Sony vismaz Z1 C ir jāatver sim kartes vāciņš un prātīgi jāiespeiž ar piltspalvu aukšējā daļā un restarts gatavs! Par citiem nezinu varētu būt kāda fizisko pogu kombinācija.

    Daris
    08.11.2016 20:31

    Kādā jēgā, ja no it kā lielās atmiņas paliek vien 1,4 un 14GB?Man Mi4c no 2 paliek 1 un no 16 pāri par 9, kad ievadītas visas aplikācijas, kuras lietoju.

    Swain
    08.11.2016 20:51

    Sony jau sen zaudējis savu reputāciju.

    Swain
    08.11.2016 21:51

    Ar Z2 sākās slavas gājiens un ar to arī beidzās.

    x
    08.11.2016 22:10

    >kameru, kas gozējas

    laikam tāpēc tik švaki rezultāti, ka gozējas, nevis strādā

    ps kā kamera var gozēties?

    09.11.2016 09:42
    Reply to  x

    Tu jau arī vasarā saulē negozējies, bet guli kā piepe smiltīs. Ja?

    x
    10.11.2016 07:52
    Reply to  Artis Abols

    gozēties – ar patiku sildīties (saulē, pie uguns)

    mēģinu to attiecināt uz kameru, tad tur vajag vismaz to neganti karstošo proci ))

    KKTK
    08.11.2016 22:17

    iPhone SE – ekrāns mazāks, malas biezākas, priekšas kamera vispār no akmens laikmeta 1.2 (man jau po, bet citi?), DAC švakāks, bet baterija stand-by ziņā vispār 3x sliktāka. Baigais konkurents par 10 tugrikiem dārgākas.
    Njā, bet plastmasu vajadzēja matēto – neslidīgi gumijoto. Būtu gan izturīgāka nometot, gan nevajadzētu visādas plēvītes. Tagad mērens draņķis (dēļ cenas) visos aspektos. Fakit.

    09.11.2016 09:41
    Reply to  KKTK

    Izskatās, ka nākotnē lētu un labu mums neredzēt! Lētais LG ir prom, kādās cenu kategorijās Samsung turpmāk strādās ar flagmaņiem – nav zināms, Huawei jūtami brien uz ļoti dārgu flagmaņu izveidi. Sony vienkārši izdodas viduvējības par augstu cenu. Ķīna mums iegriež ar 800 MHz 4G neesamību, ko jau reāli pie mums ikdienā var sajust.

    Salīdzinājums ar iP SE ir tieši cenas dēļ. Neesmu Apple līdzjutējs, bet, ja man prasītu X Compacta vai SE, es ieteiktu ņemt SE.

    Gatis Preiss
    11.11.2016 18:12
    Reply to  Artis Abols

    Nezin man ir xiaomi 3S prime nekādu problēmu ar 4G, zonas gan ar 4g, gan ar 3g labākas nekā ar Z1 C.

    x
    11.11.2016 18:32
    Reply to  Gatis Preiss

    ta ne jau ar 4G kā tādu, bet ar noteiktu frekvenci

    Gatis Preiss
    11.11.2016 20:24
    Reply to  x

    Ja nekļūdos 850.

    x
    10.11.2016 13:50
    Reply to  KKTK

    skatoties, kam priekšējo vajag – ja “gozēties” (c) kursors, tad švaki, bet skaipam vajadzētu pietikt.

    Laciz
    09.11.2016 19:18

    Joprojām 720p.
    Un 650 Snap…
    Meh.

    Martins Baumanis
    09.11.2016 21:23

    “Sintētiskās veiktspējas testi uzrāda, ka Qualcomm Snapdragon 650
    procesors ir aptuveni pielīdzināms pagājušā gada sākuma flagmaņu spējām,
    piemēram, Galaxy S6, kas nemaz nav slikti. ”
    Ar mazu piezīmīti – s6 kustina qHD (1440 x 2560) ekrānu, kamēr šim ir HD , t.i. – tieši četras reizes mazāks

    Mareks Matisons
    10.11.2016 14:31

    Sveicieni visiem drūmajiem tautiešiem.
    Atļāvos uzrakstīt savu redzējumu par X Ccompact no Sony Xperia saimes

    http://bit.ly/2eNjE0G

    Īsumā – nepiekrītu kursors.lv redakcijai. Ierosinu turpmāk viedtālruņu kameru testos veidot references foto. ;) comment image

    11.11.2016 15:05

    Īsumā – nepiekrītu Tev! Paldies par saturīgo vēstījumu par Tavām gaitām vienas “nevainojams tehniskā ziņā” fotogrāfijas iegūšanu ar mocīti. Bez sarkasma! Par visiem pārējiem spriedelējumiem – tos ir ļoti sarežģīti attiecināt uz testu aparātiem. “Foto jāpublicē ar apstrādi un korekciju, personīgi nekad neesmu “izlaidis no rokām” attēlu, kuru nebūtu kadrējis, pārliecinājies par kontrastu un attēla tehnisko asumu. Un neiesaku arī Tev, šo rindu lasītājam. Tas ir elementāras “higiēnas” jautājums” – par kādu kameras spēju pārbaudi mēs tad vispār varam runāt? Tās ir tīras fotošopa spējas. “Viena no izcilām iespējām būtu turpmāk kursors.lv redzēt references foto – vienu situāciju, kurā gan Xperia, gan LG, gan Huawei Leica kameru jauda tiktu novērtēta vienādā situācijā, jo kādā dienā kursors.lv testē foto jaudas saulainā vasaras novakarē, kādā dienā tā ir pavasara migla un kādā citā tas ir drūmi pelēks rudens. Loģiski, ka foto atšķiras un balstīt kameras darbības novērtējumu šādā secinājumā ir.. nenopietni.” – un kā Tu to iedomājies ar telefonu, kas saņemts novembrī un telefonu, kas saņemt jūlijā? Turklāt LG pie mums vairs netirgo. Par stagnēšanu – pilnīgi pietiku, ja Tu paturētu rokās Galaxy S7 vai Huawei P9 vai ko tamlīdzīgu. Šie viedtālruņi nenodarbojas ar kaut ko nedaudz pirms un pamatīgu laiku pēc… Read more »

    KKTK
    11.11.2016 15:22
    Reply to  Artis Abols

    Es varu pateikt kāpēc Suņī kamerā griežas tas riņķis pēc foto uzņemšanas. Tā ir galerijas appikācija, vai vispār media serveris, kas ar nenormālu bremzi jau n-tajiem modeļiem pēc kārtes apzina jaunas bildes. Ja tu atver galeriju, home, atver foto un obildē, tad uzreiz aizejot apatkaļ uz galeriju tava bilde vēl sekundas 10 nerādīsies. OK, tukšam t. gan jau ātrāk, bet ja ir pāris tūkstoši bilžu, tad bremzē ir nereāla. Ātri aizverot galeriju un atverot, tikko uzņemtā bilde parādās ātrāk. BET – ļoti līdzīgā ātrumā, kā foto kameras aplikācijā stūrītī. Tāpēc secinu, ka media dēmons ir tas kas tur bremzē ar jaunu bilžu atpazīšanu un thumbnail ģenerēšanu.

    11.11.2016 15:35
    Reply to  KKTK

    A man kā lietotājam ir pie kājas kas to riņķi tur kruķī. Gribu bah, bah, bah, bah, bah – 5 bildes pēc kārtas. Bet pa to laiku man izdodas uzņemt vienu bildi, pēc tam nākas lūrēt uz kaut kādu gļuku, ko Sony nav gadiem spējis novērst un ar savu bezjēdzīgās izšķirtspējas matricu vēl tikai pastiprina.

    KKTK
    11.11.2016 15:41
    Reply to  Artis Abols

    Protams. Doma bija norādīt, ka šis gļuks bija arī ūber labajiem pirmajiem kompaktiem. Tikai tagad, pie visa sliktā, tu viņu pamanīji.

    11.11.2016 16:21
    Reply to  KKTK

    Tobrīd citi zīmoli arī nebija baigi fiksie! Šobrīd jau Samsung ir seeeen aizgājis garām ar visām fotolietitņu startēšanām, fokusiem, glabāšanām.

    11.11.2016 16:59
    Reply to  KKTK

    Tikai labas ziņas! Man uz galda stāv Sony Xperia XZ un Huawei Mate 9. Tikšu līdz kamerai un tad mēs redzēsim ar ko tad atšķiras viena un otra megarīka fotogrāfiju uzņemšanas process.

    Aci pret aci!

    Lapsinieks
    11.11.2016 15:22
    Reply to  Artis Abols

    sadod viņam, sadot! aš nagi niezēja pašam pierakstīt “pietiek tarksķēt”.

    11.11.2016 15:41
    Reply to  Lapsinieks

    Iespējams, tikai iespējams, ka Matisona k-gam ir vismaz daļēja taisnība par to, ka vajadzēja pagaidīt līdz saule parādās un var iegūt kādu mazāk miglainu bildi, bet X Compact (un arī XZ) tika izsniegti uz pārāk īsu un pārāk apmākušos laiku. Plus, protams, iedzimtais slinkums un alkoholisms, tur nav ko noliegt.

    Mareks Matisons
    12.11.2016 10:38
    Reply to  Artis Abols

    Ak jel. Ak jel – vai tiešām jēdziens “references foto” ir tik grūti saprotams, iedomu tēls un pseidonīm? :)
    + Foto “ar mocīti” kopā ir kādi 350-400. Tiešām gribi redzēt visus?!
    ++ Attēli paraugam (arī ar over un under processing) tie ir ilustrācija un nevis mans apgalvojums – ideālas bildes.
    Man dzīvē bijusi viena personālizstāde un viena dalība kluba izstādē. Sen. Es neesmu foto eksperts, bet mani traina tā paviršība, kurā iedomu tēls pseidonīms ražo savus foto paraugus kursorā un balsta slinkā bildēs secinājumus par kameras darbību un efektivitāti.

    Pasakos un paklanos :)

    Lapsinieks
    14.11.2016 00:25

    klau… galīgi nelabs arguments “man ir bijusi viena personālizstāde”‘… Man viena bilde stāv vienā EU institūcijā pie sienas, cita vienas Ziemeļvalsts kultūras institūtā. Žurnālus, avīzes, reklāmas – vispār neskaitu. Un??? Mēs te apspriežam mobilo telefonu fotogrāfijas. Lai iegūtu vienu štruntīgu mocīša bildi iztērēji 400 kadrus? Pēc vecajiem gostiem tās būtu padsmit filmiņas (noskurinos). Es vēl saprastu, ja 400 kadrus būtu izšķiedis mēģinot uzņemt tādu mocīša bildi, kur fons izsmērēc. Nu, cik saprotu, tad tajā žandrā tas ir tas uz ko fotogrāfi tiecas – it kā parādot ātrumu, dinamiku. Tagad man izskatās, ka tas čalītis tev pozē stāvot uz vietas…
    Protams, stulbi… ka apskatā kolerējās gan Arta neprasme/nesaprašana, gan fakts, ka šie sony sensori+optika+softs = pilnīgs mēsls.

    Mareks Matisons
    17.11.2016 10:55
    Reply to  Lapsinieks

    Piedod – šo Tu esi uztvēris nepareizi – es tieši uzsveru, neesmu nekāds foto meistars, kura vārdi būtu autoritāte pati par sevi.

    [piedod par novēlotu atbildi – darbi un dzīve]

    Lapsinieks
    17.11.2016 11:18

    tur bij’ daļa ironijas.

    Lapsinieks
    16.11.2016 11:23

    pats uzprasījies. http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idPhone1=8073&idPhone2=8345&idPhone3=8065 Tagad ieraksti tur savu brīnumtelefonu un paskaties kāds tas ir draņķis.

    Mareks Matisons
    17.11.2016 10:54
    Reply to  Lapsinieks

    Pag, Tu man tagad centies pateikt, ka ierīce, par kuru esmu “balsojis ar savu maciņu” nekam neder?
    Man tā šķiet laba un arī turpmāk nekautrēšos to ieteikt citiem. :)

    KKTK
    17.11.2016 11:04

    Toties tev GPS rāda precīzi, nerij bateriju un nav jāslēdz ārā vispār, nevis kā 90% ķīniešu trubu.
    Nez kā notestēt GPS precizitāti un CPU patēriņu standby režīmā. Tas būtu MEGA papildinājums kursors apskatiem.

    Lapsinieks
    17.11.2016 11:17

    Tev tā ir laba, bet citiem ieteikt vajadzētu tomēr kautrēties. Kaut kā tā.

    GundarsBarons
    10.11.2016 15:43

    Nu re, arī kāds izvērstāks, pamatotāks komentārs par aparātu. Citādi tikai tādi neko neizsakoši “sony – līķis”, “dizains bez noapaļotām maļām nav saprotams”. Neviena lieta nebūs ideāla visiem. Man piemēram palietojot kādu laiku šo aparātu, ir tikai labākās atsauksmes. Ja kāds šaubās – ņemiet un nenožēlosiet. Nez kur tādu cenu, kas tuvojas iphonam sadabūjuši. Es nopirku divus aparātus, pie tam dažādos veikalos, un cena ir absolūti ok. Nevaru iedomāties nevienu iemeslu, lai pirktu 5″+, 6″ vai 7″ aparātus. Ja vajag lielu ekrānu, daudz pikseļu, tad ņemu laptopu. Ja vajag aparātu, kas bez speciāliem maciņiem, apvalciņiem ir vienmēr pa rokai, lietojams ar vienu roku tikpat ērti kā ar divām, tad līdz šim citu alternatīvu neredzu. Čatot vai likt bildes instagramā nav atšķirības – 4,6″ vai 6″ekrāns. Neko jēdzīgu darīt – da kaut vai exceli tāpat nevar arī 7″. Tas tāds kolektīvs prātā jukšanas sindroms – vēl puscolla klāt ekrāna diognālei (tas nekas, ka jau ar divām rokām ekrāna tālākās malas grūti aizsniegt), vēl šaurāka maliņa(ak vai, vairāk nevar noturēt telefonu, jo pirksti skar ekrāna malas), vēl pāris herci klāt procesoram(jā, jēgu nesaprotu, ikdienā nejūtu, izņemot testu tabuliņas augstākā rindiņā, bet sirdi silda), vēl pusmilimetrs nost biezumam (ui, salocījās, ui, uzsprāga, jo… Read more »

    Lapsinieks
    11.11.2016 15:27
    Reply to  GundarsBarons

    nu… visiem jau nav divus centimetrus gari pirksti, ka kaut ko nevar aizsniegt. Kā reiz čatojot tastatūras izmēram IR nozīme. Kas tas par opju sindromu “es ar tiem lielajiem nemāku”…

    KKTK
    11.11.2016 15:34
    Reply to  Lapsinieks

    Tieši 97 gadus atpakaļ, uz tādiem, kas pie Daugavas teica “как раз”, šāva.

    Lapsinieks
    11.11.2016 15:38
    Reply to  KKTK

    Teu par godu kā reiz esmu nolēmis šito lietot katrā reizē. Ja nesaproti par ko iet runa.

    KKTK
    11.11.2016 15:43
    Reply to  Lapsinieks

    bobiš, runa iet ??? :D

    Lapsinieks
    11.11.2016 15:58
    Reply to  KKTK

    bobiš, bobiš. Tieši tāpat kā doma var lidot, runa var iet. Ticu, ka piekopj mājās tīro sanskritu, bet, kopš mēs esam kā tauta atvilkusies no Indijas uz šejieni – ak vai… 99% vārdu, gramatisko konstrukciju, izteiksmes veidu un pat domāšanu esam aizguvuši no vācu, krievu, skandināvu un arī angļu mēlēm… ek, grūti Tev maziņam, ne?

    KKTK
    11.11.2016 16:05
    Reply to  Lapsinieks

    Nu nevajag attaisnoties, ka uz poda tu kāp ar kājām…

    Lapsinieks
    11.11.2016 16:15
    Reply to  KKTK

    nevajag pa visu pasauli izkladzināt savus slapjos sapnīšus.

    x
    11.11.2016 15:34
    Reply to  Lapsinieks

    opjiem tie lielie tieši vairāk patīk….maskulīnās varēšanas simbols, un acis arī vairs nav kā jaunībā

    Lapsinieks
    11.11.2016 15:39
    Reply to  x

    nu re… šito var pagriezt kā katram izdevīgi. citam akal kreņķis ar nenomaināmo milzu bateriju…

    x
    11.11.2016 15:48
    Reply to  Lapsinieks

    ko nu kurš maina….kāds zeķes, cits sievišķus, vēl kāds – baterijas….

    Gatis Preiss
    11.11.2016 18:00

    Nezin man neaizrauj nav no mana Z1 C procesors vājāks ūdens aizsardzība nav metāla korpusa nav ekrāns tikai par dažiem gramiem lielāks. Ram par 1 tikai vairāk un atpiņu dubultojuši vienīgais plus. Un man viņš ir jau nodzīvojis divus gadus ar dažām skrambām uz ekrāna un ir kritis pat uz asfalta un telefonam viss ok, šitais plasmasnieks diezvai izturēs. Zinu vienu kam ir Z3 C stikls un plasmasa jau vairākārt mainīts gan priekšējais ekrāns, gan aizmugures panelis.

    x
    11.11.2016 18:35
    Reply to  Gatis Preiss

    kāpēc lai plastmasa neizturētu? modernie polimēri ir nenormāli izturīgi, nav jau 50to gadu ebonīts.

    es zinu vienu dzelzs auto, kas ietriecās stabā un vairs nav labojams

    12.11.2016 07:34

    Tā kā Matisona kungs mani drusku izaicinājuma ar saviem spriedelējumiem, vakar vakarā liku Sony Xperia XZ (piedodiet, nav pa rokai Compact) tieši blakus Mate 9 un sanāca sekojošais:

    https://m.flickr.com/#/photos/149150787@N06/

    Ceru, ka var tikt klāt bildēm. DSC, protams ir no Sony, IMG ir Huawei. Varbūt kādreiz iegūšu arī dienas bildes. Piedodiet par vertikālu kadrējumu, divus tik lielus telefonus blakus un horizontāli noturēt nevar.

    Video ar face-to-face fotogrāfijas uzņēmumas procesu būs!

    Lapsinieks
    12.11.2016 15:32
    Reply to  Artis Abols

    nu i izdomāji kad salīdziāt – naktī… :D sonī bildes ir drusku gaišākas – bet trokšņainākas, dzeltenas kā kaka un šur tur pat pārdedzinātas. Huaveja bildēm prasās pēc nelielas ekspozīcijas kompensācijas defoltā.

    13.11.2016 13:19
    Reply to  Lapsinieks

    Pievienotas pāris dienas bildes, bet es vēl neesmu finišējis.

    Kā jau parasti – salīdzinu tikai automātiku, jo 95% tieši tā arī fotografē, plus ja sāks katru kadru koriģēt telefona iestatījumos – šis viss noslēgsies ar manu pāragru nāvi.

    Lapsinieks
    13.11.2016 16:34
    Reply to  Artis Abols

    nu mierielas bildes uzskatāmi parāda kāda kaka ir sony – baltais balanss pakaļā, dinamiskais diapazons ar krietni švakāks… tumšajās vietās vnk lieli pleķi pelēki.

    KKTK
    13.11.2016 16:52
    Reply to  Artis Abols

    Draņķis nāk ārā no abām kedām :) Es uzskatu, ka ar kedām var mēģināt bildēt tikai saulainā laikā. Citos apstākļos vai nu nemaz nevelc ārā vai arī čakarē setings, lai vismaz kaut kas sanāktu.
    Bet par dzeltenīgumu – fotogrāfi speciāli gaida “golden hour”, īsi pirms saules rieta, lai nobildētu siltos toņos.

    x
    13.11.2016 17:10
    Reply to  KKTK

    nevajag jaukt zelta stundu ar zelta lietu ))
    apgaismes lampu krāsu nobīdes labi strādā ja nakts gaismas faktiski ir foto subjekts, daudz smuku mākslīgo gaismu, nevis dzeltsarkanīgais tonis kā tāds.

    piekrītu, naktī lielajiem sensoriem grūti pretstatīt telefonus, vismaz bez intensīvas apstrādes, kas kautjelkā maskētu uzņemto.

    atkārtojas 15 gadus senas lietas – mazie sensori tumsā atpūšas un to lietotāji meklē softus, lai kautcik mazinātu rūgtumu par redzamo.

    Janis
    12.11.2016 18:35
    Reply to  Artis Abols

    Pa lielam no abiem tās bildes nekādas…

    13.11.2016 13:21
    Reply to  Janis

    Kamēr nav saules, nav arī kontrastu un ēnu. Neko citu arī šobrīd nevar sagaidīt. Tieši tāpēc Huawei un Sony turpina dzīvi pie manis, lai var pārliecināties par to spējām, kad saulei labpatiks parādīties.

    Diana Cece
    19.01.2017 09:01

    Esmu ļoti apmierināta ar šo telefonu, vienīgais mīnuss , ka batereja samērā maz tur, bet tas laikam ir ok sony telefoniem, jo iepriekšējais ar iebūvēto batereju turēja tāpat.

    hvz
    24.01.2017 12:30

    Es esmu diezgan liels sony telefonu fans, bet kaut kā Z1c nomainiju pret honor7. Ātri vien sapratu, ka tas nav mans ražotājs, un iegādājos šo XXc. Pāris nedēļas lietojot ar Nougat liekas diezgan veikls, arī ar ieslēgtu stamina. Patīk, ka ir ūdensdrošs (ne uz papīra). Ekrāna 3D noapaļotās malas ikdienā lietojot regulāri liek piedomāt, ka rokā ir pēdējās paaudzes iekārta. Baterijas kalpošanas laiks ir katra paša rokās, jo ar stamina to var pielāgot. Keramiskais pārklājums liekas slīdīgs un aizmugurējais vāks diezgan mīksts un ātri parādas mazas švīkas. Par priekšējo stiklu gan to nevar teikt, jo nevienu švīku nav izdevies pamanīt. Pie Makro grūti pierast, Z1c bija labāks. HD ekrāns ir tieši tas, kas man bija vajadzīgs, lai baterija izvilktu pilnu dienu bez problēmām. Tiem, kam ļoti gribas filmēt 4K, lai izmanto OpenCamera. Pietrūkst tas, ka nav kur ievērt striķi, arī honor7 maciņu nācās pielāgot ar caurumu stiķim, jo, piemēram, bildējot pīles ar vienu roku pārliecies pār tilta magru, negribētos, lai aparāts izslīdētu no rokas.Ar pirkumu esmu apmierināts, dzīvosim, redzēsim :)

    Reklāma
    Grūta izvēle starp Xperia X Compact un iPhone SE...Sony Xperia X Compact apskats